Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι, της Εύας Κασιάρου

24.05.2015

σχόλια

Αφορμή για όλα ένα μυρμήγκι. Ένα μυρμήγκι είναι η αφετηρία της πιο διασκεδαστικής ιστορίας με φαντάσματα που έχετε διαβάσει! Ο Ανέστης κρύβεται σε μια ξεχαρβαλωμένη ντουλάπα αποθήκης για να κρυφακούσει τον Νίκο και τον Αντώνη, που κάτι ψιθυρίζανε στο σχολείο για βόμβα που έχουν στα χέρια τους!

Ένα μυρμήγκι ανεβαίνει στη μύτη του Ανέστη και από κει και πέρα το χάος! Φαντάσματα, κυνηγοί φαντασμάτων (που αρνούνται να σου μιλήσουν αν τους απευθύνεις λέξεις που τελειώνουν σε α!), μανάδες που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους, χιούμορ, χαριτωμένη εικονογράφηση, ρεαλισμός, και η έννοια της φιλίας να διαπνέει όλο το βιβλίο!

Ωραία ιστορία, με ανατροπές, μυστήριο, αγωνία, από τις πιο γουστόζικες ιστορίες φαντασμάτων για παιδιά από 10 χρονών και πάνω. Κρίμα που η εικονογράφηση είναι ασπρόμαυρη, γιατί οι γραμμές και τα σκίτσα είναι πολύ χαρακτηριστικά και πιστά στην αφήγηση της ιστορίας! Τελικά ποιος είναι ο κύριος Κουλουμουνουψουχούκος; Γιατί εκβιάζει δυο αθώα μικρά παιδιά ώστε να τους αποκαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει στη στοιχειωμένη αποθήκη; Υπάρχει το φάντασμα του κυρίου Μάρκου; Οι μαμάδες πότε θα αναλάβουν δράση; Τελικά τι είναι αυτή η περιβόητη βόμβα; Η Εύα Κασιάρου στα καλύτερά της!

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Κερδίστε το!

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Πάνος Τουρλής

Επιμέλεια άρθρου

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Nikoleta

    Το αγόρασα πρόσφατα για τη μικρή μου κόρη και της άρεσε.Αν η εικονογράφηση ήταν καλύτερη το βιβλίο θα αναβαθμιζόταν. Θεωρώ πάντως ότι λέξεις όπως ο ¨κουλουμουνουψουχουκος¨ ηχούν άσχημα και καλό θα είναι οι συγγραφείς να τις αποφεύγουν!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου