“…δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην γράφει” – Καίτη Δροσίνη

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Καίτη Δροσίνη, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη! ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Καίτη Δροσίνη: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κορώνη Μεσσηνίας. Μετά το Λύκειο σπούδασα λογιστική σε Ι.ΕΚ. χωρίς ποτέ να το ασκήσω ως επάγγελμα. Αφιερώθηκα στην οικογένεια, […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Καίτη Δροσίνη, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Καίτη Δροσίνη: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κορώνη Μεσσηνίας. Μετά το Λύκειο σπούδασα λογιστική σε Ι.ΕΚ. χωρίς ποτέ να το ασκήσω ως επάγγελμα. Αφιερώθηκα στην οικογένεια, ενώ έγραφα από πού μικρή ηλικία. Τα πρώτα μου χειρόγραφα ήταν κωμικά θεατρικά. Το  2015 εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα το οποίο αγαπήθηκε αρκετά από τους αναγνώστες. Ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής για περίπου τρία χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό, εκδόθηκαν δυο διηγήματα με τίτλο “Το ταξίδι” και το “χρυσό φλουρί στη γλάστρα”, επίσης πριν δυο μήνες κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά μου με τίτλο “Ο Μανδραγόρας” ο οποίος αγαπήθηκε επίσης αρκετά από τους αναγνώστες και σύντομα προχωράμε στην 2η ανατύπωσή του. Μένω στην Καλαμάτα τα τελευταία είκοσι χρόνια καθώς διαθέτω κατάστημα χειροποίητων κεραμικών, τα οποία και φιλοτεχνώ. Έχω δυο παιδιά, τα οποία με σπρώχνουν και με στηρίζουν στα λογοτεχνικά βήματά μου.

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

* Θα ήθελα να συναντήσω τον Γιάννη Ξανθούλη. Ανήκει στην κορυφή των αγαπημένων μου συγγραφέων και λατρεύω τον τρόπο γραφής του.

Ανέφερε ένα απόσπασμα 1-4 σειρών από βιβλίο ή λεγόμενα του αγαπημένου σου ομότεχνου λογοτέχνη;

*Σκοπός της τέχνης είναι να αποκαλύψει την τέχνη και να αποκρύψει τον καλλιτέχνη.  Όσκαρ Ουάιλντ

 Το είδος γραφής που υπηρετείς σε εκφράζει απόλυτα; Θα μπορούσες να πειραματιστείς γράφοντας κάτι διαφορετικό, κι αν ναι τι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

*Δεν μπορώ να πω πως με εκφράζει απόλυτα, καθημερινά προσπαθώ να βελτιώνομαι. Πιστεύω πως δεν έχω ξεκλειδώσει ακόμη τον αληθινό τρόπο γραφής μου. Μελλοντικά θα δοκιμάσω διαφορετικούς τρόπους γραφής που να με εκφράζουν καλύτερα.

Ποια θεωρείς την πιο ξεχωριστή στιγμή στη λογοτεχνική σου διαδρομή ως τώρα;

* Τη στιγμή που εγκρίθηκε το έργο μου από τον εκδότη, ο οποίος διαβάζει τα περισσότερα χειρόγραφα μόνος του, κάτι που δε συμβαίνει με τους υπόλοιπους εκδότες. Το εκτιμώ αφάνταστα κι εύχομαι να έχουμε μια καλή και σταθερή συνεργασία.

Για ποια λογοτεχνική εμπειρία αγωνίζεσαι την οποία και προσδοκάς να ζήσεις στο μέλλον;

  *Να αγαπήσουν τα βιβλία μου περισσότεροι αναγνώστες, δεν προσδοκώ κάτι άλλο.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς;

* Είναι θετική η γνώμη μου. Είναι ένας ωραίος και αξιοπρεπής τρόπος να αναγνωριστεί μια εξαιρετική δουλειά από κάποιον άγνωστο συγγραφέα/ποιητή. Πολλές φορές οι τίτλοι των διαγωνισμών είναι τόσο καλοί, που εμπνέουν.

Σε ποια ηλικία εκφράστηκες για πρώτη φορά, γράφοντας το πρώτο σου πεζό ή ποιητικό κείμενο;

* Η πρώτη φορά ήταν στο γυμνάσιο, στην πρώτη τάξη. Βαριόμουν το μάθημα κι έγραφα στο τετράδιο μικρούς διαλόγους που εξελίχθηκαν σε σενάριο. Εκεί ξεκίνησα και τα πρώτα μου μικρά πεζά κείμενα.

Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να παρατήσεις την ενασχόλησή σου με την συγγραφή; Αν ναι, γιατί;

 * Η ενασχόλησή μου με τη συγγραφή, είναι κάτι που μου δίνει ενέργεια και συνέχεια για τη ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην γράφει. Κάποιες στιγμές αγχώνομαι αρκετά κάνοντας αυτές τις σκέψεις αλλά εκεί, έρχεται η ζωγραφική με χαλαρώνει και με επαναφέρει.

Ποια πιστεύεις πως θα έπρεπε να είναι η τιμή του τελευταίου σου βιβλίου;

* Θεωρώ πως είναι καλή η τιμή του, προσιτή.

Τι ερώτηση θα έκανες στον αναγνώστη που έκανε αρνητική κριτική στο έργο σου;Τι θα ρωτούσες αυτόν που θα εκφραζόταν θετικά;

* Θα ρωτούσα την άποψή του, για το συγκεκριμένο θέμα και πως αν το έγραφε εκείνος τι αλλαγές θα έκανε.

 

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση: Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου