Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, της Χέλεν Ντοχέρτι

Ένα νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός έρχεται για να μας συγκινήσει με το μήνυμά του. Το βιβλίο «Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ» της Χέλεν Ντοχέρτι και σε εικονογράφηση της  Άλι Πάι απευθύνεται σε παιδιά 2+.

Μπορεί να μας τελειώνουν τα μπισκότα ή το ψωμί, μπορεί να τελειώνει η σοκολάτα και τα καθαρά ρούχα, όμως ποτέ μα ποτέ δε μπορεί να μας τελειώσει η αγάπη. Όταν δίνεις λίγη αγάπη θα πάρεις πίσω περισσότερη. Ακόμα και όταν όλα θα σου έχουν τελειώσει, θα ανακαλύψεις ότι η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ!

Η βραβευμένη συγγραφέας Χέλεν Ντοχέρτι αντλεί στοιχεία από την καθημερινότητα των παιδιών, όπως τα παιχνίδια, τα μπισκότα, το γάλα και άλλα, για να προσεγγίσει το θέμα της αγάπης. Η γλώσσα της είναι απλή καθημερινή, βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια αυτή και να αφήσουν την καρδούλα τους ανοιχτή προς όλους. Η εικονογράφηση παίζει ανάμεσα στα ψυχρά και στα θερμά χρώματα, κάνοντας το αποτέλεσμα τόσο μοναδικό. Σε τόνους του μπλε (ψυχρό χρώμα) και του κόκκινου (θερμό χρώμα), αλλά και των ενδιάμεσων από αυτά, όπως το μοβ, μας μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης. Μας εμπνέει να βοηθάμε τους φίλους μας, να δίνουμε αγάπη και να παίρνουμε χωρίς όρια! Γιατί η αγάπη, όπως λέει στο βιβλίο δεν μπαίνει σε μπουκαλάκι ή σε βαζάκι. Είναι βαθιά μέσα σου όπου και να βρίσκεσαι και δεν τελειώνει ποτέ μα ποτέ.

Δραστηριότητες για το σπίτι

  • Σημειώνουμε σε μια μεγάλη καρδιά από χαρτόνι όλα αυτά που αγαπάμε! Από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο.
  • Φτιάχνουμε κάρτες από χαρτόνι στη μαμά μας και στον μπαμπά μας ή σε όποιον αγαπάμε και συζητάμε με τους γονείς μας τους λόγους που τους αγαπάμε και πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε στη σχέση μας.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε με τον μπαμπά ή τη μαμά μας ένα κυνήγι θησαυρού για ένα από τους δύο γονείς. Με γρίφους τον κατευθύνουμε σε πράγματα που αγαπάει. Στο τελευταίο σημείο έχουμε κρύψει την κάρτα που φτιάξαμε και του την χαρίζουμε!

Δραστηριότητες για το σχολείο

  • Με αφορμή αυτό το βιβλίο, μπορούμε να συζητήσουμε ποια άλλα πράγματα μπορεί να μας τελειώσουν εκτός από την αγάπη; Ποια πράγματα είναι αυτά που αγαπάμε και γιατί; Τα σημειώνουμε σε μία τεράστια καρδιά και την κολλάμε σε κεντρικό σημείο του σχολείου, ώστε να έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά και να συμπληρώνει ο καθένας ό,τι θέλει.
  • Φτιάχνουμε κολιέ καρδούλα στη μαμά μας με σχοινάκι και πηλό σε σχήμα καρδιάς και πάνω χαράζουμε το αρχικό μας γράμμα. Τον πηλό μπορούμε όταν στεγνώσει να τον βάψουμε και να βάλουμε πάνω χρυσόσκονη ή ό,τι άλλο θέλουμε. Στον μπαμπά μας φτιάχνουμε μια κατασκευή- δέντρο της αγάπης με ρολό υγείας και για κλαδιά το αποτύπωμα του χεριού μας. Για άνθη κολλάμε καρδιές που σε κάθε καρδιά μπορούμε να γράψουμε κάτι που αγαπάμε σε αυτόν.

Η Αθανασία Αλεξανδρίδη είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. ‘Εχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και εκπαιδευτικό υλικό», ενώ παράλληλα έχει σπουδάσει «Δημιουργική γραφή» στο ιδιωτικό εργαστήρι Tabula Rasa. Δουλεύει ως δασκάλα και εμψυχώτρια. Κυκλοφορεί το πρώτο της παραμύθι στο συλλογικό τόμο «Μπου Ξελευθερία!» από τις εκδόσεις iWrite, ενώ δύο ακόμη ιστορίες της βρίσκονται υπό έκδοση. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά blog, ενώ στόχος της είναι να ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή για παιδιά, για να τα μυήσει στον φανταστικό κόσμο του ονείρου. Αν ποτέ την επισκεφτείτε στο σπίτι της, θα την δείτε στο γραφείο της να κρατάει το μαγικό της στυλό ανάμεσα από μία στοίβα με παραμύθια και μία σωρό από ξυλομπογιές και τέμπερες για να ζωγραφίζει μαγικές και παραμυθένιες εικόνες, ενώ  σε μια άκρη θα έχει νεραϊδόσκονη για να εμπνέεται.

Ακολουθήστε μας

Η μελωδία των Χριστουγέννων, της Αναστασίας Δ. Μακρή

Η μελωδία των Χριστουγέννων, της Αναστασίας Δ. Μακρή

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Οδεύουμε σιγά – σιγά στο τέλος του χρόνου και οι μέρες των γιορτών είναι προ των πυλών. Σίγουρα γίνονται καλύτερες όταν συντροφιά με τους μικρούς μας φίλους διαβάζουμε όμορφα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Το σημερινό που θα σας παρουσιάσω,...

Ψέμα στο ψέμα και πάλι ψέμα, της Εύας Κασιάρου

Ψέμα στο ψέμα και πάλι ψέμα, της Εύας Κασιάρου

To Αφανοχώρι είναι ένα υπέροχο μέρος που γλύτωσε από την αλλοίωση της φύσης. Η ζωή σε αυτό είναι παράδεισος, μόνο που οι κάτοικοι, βλέποντας τα γύρω χωριά να αποκτούν, να ανακαινίζουν ή να αναδεικνύουν κάτι που τραβάει την προσοχή τουριστών και μέσων ενημέρωσης,...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Ψέμα στο ψέμα και πάλι ψέμα, της Εύας Κασιάρου

Ψέμα στο ψέμα και πάλι ψέμα, της Εύας Κασιάρου

To Αφανοχώρι είναι ένα υπέροχο μέρος που γλύτωσε από την αλλοίωση της φύσης. Η ζωή σε αυτό είναι παράδεισος, μόνο που οι κάτοικοι, βλέποντας τα γύρω χωριά να αποκτούν, να ανακαινίζουν ή να αναδεικνύουν κάτι που τραβάει την προσοχή τουριστών και μέσων ενημέρωσης,...

Οι Μαχητές του Ντάο #1: Υπόθεση Ηλιακό Τσάι, της Ελένης Ανδρεάδη

Οι Μαχητές του Ντάο #1: Υπόθεση Ηλιακό Τσάι, της Ελένης Ανδρεάδη

Τα αδέλφια Του και Ντι κάθε Σάββατο παρακολουθούν μαθήματα στη σοφίτα του σπιτιού τους για να γίνουν μαχητές. Τα παιδιά είναι οι διάσημοι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη με τη βοήθεια του Κινέζου παππού τους και ταξιδιώτη του χρόνου...

Το πάρτι, της Λίνας Μουσιώνη

Το πάρτι, της Λίνας Μουσιώνη

Η Αιμιλία και ο Μάνος αποχαιρετούν με απορία και θλίψη τους γονείς τους που πρέπει να φύγουν σε ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους κι έχουν «ένα χαμόγελο σαν θαμπωμένο τζάμι». Τη φροντίδα τους αναλαμβάνει η θεία Ειρήνη ενώ η μητέρα τους τους αφήνει ένα γράμμα για να το...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου