Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα βιβλία

25.12.2015

xmas_books

«Τα γιορτινά τους όλοι θα φορέσουν, απόψε για να πάν στην εκκλησιά, χαρούμενα χτυπάνε οι καμπάνες, χαρά Θεού Χριστούγεννα». Δώρα, αγκαλιές, γλυκά, ζαχαρωτά, καλικάντζαροι, ξωτικά, στολισμένα δέντρα, καραβάκια, δρόμοι, σπίτια, φωτάκια, πολλά φωτάκια, λαμπερά αστέρια. Τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές, ανταλλαγές ευχών.

Και ο Άϊ Βασίλης!

Ποιος είναι αυτός; Ο κύριος ξέρετε, με τα κόκκινα ρούχα και τη μακριά άσπρη γενειάδα του, που προσδιορισμό στην ηλικία του δεν μπορείς να δώσεις. Είναι αυτός που πάντα περιμένουμε από τότε που τον μάθαμε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας. Τι θα μας φέρει φέτος; Ποιος είναι τελικά αυτός και από πού μας ήρθε; Γιατί στολίζουμε δέντρο; Τι είναι οι καλικάντζαροι;

Πώς μπορούμε να μεταφέρουμε όλη αυτή τη μαγεία των Χριστουγέννων σ’ ένα παιδί; Διαβάζοντάς του βιβλία. Το πνεύμα των Χριστουγέννων, οι παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου είναι μοναδικά και ξεχωριστά! Διαβάστε τα φετινά Χριστούγεννα μαζί με τα παιδιά σας ή και στα παιδιά σας, όσο περισσότερο μπορείτε. Μεταφερθείτε στο μαγικό κόσμο των εικόνων που πλάθει ο νους και νιώστε και κι εσείς τις αξίες, τις επιθυμίες, την τρυφερότητα, τη γαλήνη. Νιώστε και πάλι παιδί μαζί με τα παιδιά σας.

Κλείστε τα στο κουτί των αναμνήσεων και κρατήστε τα καλά μες στην καρδιά σας. Νιώστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και αφήστε το άστρο της Βηθλεέμ να σας καθοδηγήσει όλο το χρόνο…

 

_

γράφει η Καλλιόπη Γραμμένου

Παιδαγωγός- Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

 

(πηγή εικόνας)

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Σοφία Ντούπη

    Πολύ όμορφα και πολύ σοφά μας τα είπατε κ. Γραμμένου. Γιατί τίποτα πιο σημαντικό από αυτό το κουτάκι των αναμνήσεων που πρέπει να γεμίζει με τη μαγεία των βιβλίων κάθε μέρα, κάθε γιορτή και κάθε εποχή. Καλά Χριστούγεννα!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου