Select Page

Η Μαργαρίτα Αρβανίτη παρουσιάζει… Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες

Η Μαργαρίτα Αρβανίτη παρουσιάζει… Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες

 

 

Η Μαργαρίτα Αρβανίτη και τοβιβλίο.net βρέθηκαν στην εκδήλωση της παρουσίασης του παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Κάκιας Ξύδη "Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες" από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣτο Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο βιβλιοπωλείο Παντογνώστης στην Καλλιθέα

Η συγγραφέας Κάκια Ξύδη παρουσιάζει το παραμύθι της παράλληλα με την επιθυμία να βγουν συμπεράσματα χρήσιμα για τα παιδιά Και όπως μας λέει η ίδια... «Με αυτό το βιβλίο, θέλω τα παιδάκια να έρθουν σε επαφή με την Ελλάδα μας, τη θάλασσα, τα νησιά και τα βουνά μας, με την παράδοση και τη σωστή γλώσσα, με τις βιταμίνες και την καλή διατροφή, με την αγάπη για ανθρώπους και ζώα, τη φιλοξενία και την αλληλοβοήθεια, τη φιλία, τη συμπαράσταση και πολλά άλλα που θα ανακαλύψετε μόνοι σας διαβάζοντας το βιβλίο.»

 

Η συγγραφέας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τα παιδιά τα προτρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση με ερωτήσεις που περιμένουν τις απαντήσεις τους! Η ανάγνωση των κειμένων με έξυπνους διαλόγους  που γίνεται επίσης από παιδιά, από την Ιωάννα Ταγκάλη και Μαρίτα Ζαφειροπούλου, δημιουργούν εύθυμη ατμόσφαιρα και κρατούν το ενδιαφέρον και  την προσοχή των παιδιών μέχρι το τέλος!

 

Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της παρουσίασης είναι αυτές που η χαρισματική συνθέτρια Χλόη Λάμπρου ξεσηκώνει τα παιδιά και τραγουδούν όλοι μαζί το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους της συγγραφέως Κάκια Ξύδη.

 

 

Παιδιά, γονείς, φίλοι, ομότεχνοι και συγγενείς γίνονται όλοι μια παρέα που συμμετέχει με γέλιο και  ενθουσιασμό στην παρουσίαση που εξελίσσεται σε γιορτή! Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας υπογράφει τα αντίτυπα του βιβλίου της.

Η συγγραφέας Κάκια Ξύδη απαντάει σε ερωτήσεις της Μαργαρίτας Αρβανίτη

Πώς προέκυψε ο τίτλος του  βιβλίου και πώς σου δημιουργήθηκε η επιθυμία να γράψεις αυτό το παιδικό παραμύθι.

Ο τίτλος προέκυψε, όταν μετά από μια παρουσίαση που είχα κάνει στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, συζητούσαμε με την συγγραφέα Βασιλική Λεβεντάκη που έριξε την ιδέα να δέσουμε το «Κυκλάδες» με το «Ανεμομπελάδες» που είχα στο νου μου και έγινε αμέσως αποδεκτή και έτσι η Βασιλική έγινε η νονά του βιβλίου μου!

Πάντα με γοήτευε η ιδέα να γράψω ένα παραμύθι μόνο και μόνο για να έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι δίπλα σε παιδιά. Δεν το είχα κάνει ποτέ πριν γιατί το θεωρούσα κάτι πολύ δύσκολο και δεν είχε έρθει η ώρα του, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Όμως αυτό το παραμύθι ήρθε μόνο του και με βρήκε, μια μέρα που κάναμε μπάνιο στην Κύθνο με την αδελφή μου, και άρχισε να γράφεται μόνο του. Μετά απαίτησε να αφήσω όλα τα άλλα που είχα στο μυαλό μου και να προχωρήσω στην έκδοσή του, και από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του μέχρι σήμερα που έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες, συνεχίζει και με εκπλήσσει ευχάριστα.

 

Γιατί Κυκλάδες και Ταΰγετος οι τόποι που λαμβάνουν χώρα τα δρώμενα;

Η Ελενίτσα αρχίζει το ταξίδι της από την Κύθνο η οποία τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει γίνει κομμάτι της ζωής μου. Ο αέρας που φυσάει εκεί, όπως σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων άλλωστε, μου έδωσε την ιδέα. Βέβαια, και από αυτό μου το βιβλίο δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Σπάρτη, που τόσο αγαπώ. Γι' αυτό λοιπόν η Ελενίτσα προσγειώθηκε τελικά στον αγαπημένο μου Ταΰγετο που έβλεπα στα παιδικά μου χρόνια κάθε πρωί την ώρα που έβγαινα από το σπίτι.

 

Ποιες οι εντυπώσεις σου και τι εισπράττεις από τα παιδιά κατά τη συνεργασία σου μαζί τους για τις παρουσιάσεις, αλλά και από την συμμετοχή των υπολοίπων σε αυτές.

Είναι υπέροχο το κλίμα που δημιουργείται στις παρουσιάσεις, ο κόσμος δεν θέλει να φύγει. Όλα τα παιδιά θέλουν να μιλήσουν μαζί μου και να βγάλουμε φωτογραφίες. Ειδικά στις παρουσιάσεις που συμμετέχει και η πληθωρική Χλόη Λάμπρου, που έχει κάνει την σύνθεση και ερμηνεύει το τραγουδάκι μας, η οποία μαζεύει όλα τα παιδιά δίπλα της και όλοι μαζί τραγουδάμε και χορεύουμε. Πολλές φορές έχω συνεργαστεί με τη Βιολέτα Κουμπή που μας κάνει και κλαίμε από τα γέλια με τα κείμενά της που τα διαβάζουν παιδάκια. Στην πρώτη παρουσίαση στο Λουκούμι, που είχε γεμίσει ασφυκτικά, όλοι, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν τον Μάγο Alex, και γενικά, κάθε φορά, κάθε παρουσίαση είναι μια όμορφη γιορτή με λουκουμάκια και δωράκια για όλα τα παιδιά.

 

Είπαν...

 

O συγγραφέα Νίκος Διακογιάννης έγραψε μεταξύ άλλων «Το κείμενο είναι προσεγμένο, συνάδει προς την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται, άμεσο στο μεγαλύτερο μέρος του και το ενδιαφέρον είναι πως φλερτάρει έντονα με τον μαγικό κόσμο της Παράδοσης, της ελληνικής Παράδοσης. Στους καιρούς μας όπου κυρίαρχη είναι πλέον μόνο η γραμμή της πολυπολιτισμικής σούπας και κάθε τι άλλο απορρίπτεται ως μη πολιτικά ορθό, μια τέτοια έκδοση σαν τους Ανεμομπελάδες μοιάζει σχεδόν «επαναστατική». Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο πιστεύω πως στους μικρούς εκδοτικούς τελικά θα κρύβεται πάντα το θαύμα! Με γοήτευσε η σύλληψη του θέματος, πώς κάτι τόσο απλό, εν προκειμένω ο δυνατός άνεμος, γίνεται η αιτία να βγουν στο φως αξίες διαχρονικές, όπως η οικογένεια, η αγάπη, η απλή ζωή (των ανθρώπων της υπαίθρου), το φιλότιμο».

 

H συγγραφέας Ρένα Τσαβαρή έγραψε μεταξύ άλλων για τους Ανεμομπελάδες: «Οι Ψυχολογικές και Ψυχοπαιδαγωγικές Διαστάσεις που παίρνει η ιστορία του παραμυθιού μας μεταφέρει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές μητέρες ανά τους αιώνες καθώς και στην αντιμετώπιση τους. Με την Παιδαγωγική προσέγγιση της αφήγησης και η συμβολή της στη σωστή διατροφή & στην ανάπτυξη του παιδιού, με μαγικό τρόπο μας μετέφερε τις εικόνες μέσω του πανέμορφου αυτού παραμυθιού η συγγραφέας μας. Ανιχνεύοντας τα κρυμμένα μονοπάτια ενός παραμυθά, η Κάκια Ξύδη κατάφερε το υπέρτατο του εαυτού της.»

 

Η συγγραφέας-ποιήτρια-ζωγράφος Μαίρη Γκαζιάνη έγραψε μεταξύ άλλων:

«Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά που λάτρεψα, γιατί μου θύμισε τις διηγήσεις των γιαγιάδων ή των μαμάδων του παλιού καιρού. Τότε που η φαντασία έπλαθε ιστορίες για να προστατέψει ή να νουθετήσει τα παιδιά. Μια τέτοια ιστορία ήρθε στο νου μου, που μου διηγιόταν η δική μου μαμά, όταν ήμουν κι εγώ πολύ μικρή. Τον απλό παραδοσιακό τρόπο διήγησης ακολουθεί η Κάκια Ξύδη, που είναι άμεσος και κατανοητός ακόμα και από πολύ μικρά παιδιά, δίχως να τα τρομάξει. Και ταυτόχρονα δεν παραλείπει να βοηθήσει και τους γονείς, αναφέροντας στο τέλος του βιβλίου τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζονται τα παιδιά και σε ποιες τροφές βρίσκονται».

Η Κάκια Ξύδη γεννήθηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ του Δεκέμβρη στη Σελλασία Σπάρτης όπου και τελείωσε το Λύκειο ενώ στην Αθήνα το St. George College. Η αγάπη της για την γραφή την οδήγησαν αρχικά στο Κολέγιο Αθηνών, μετά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και στο ΕΚΕΒΙ, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γραφής και λογοτεχνίας. Το Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ταξίδι στην ομίχλη», το οποίο γνώρισε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από την αναμενόμενη. Αυτό της έδωσε θάρρος και ώθηση να ξεδιπλώσει για άλλη μια φορά τις πτυχές της ψυχής της και να μας δώσει ενάμιση χρόνο μετά το Μάιο του 2012 το μυθιστόρημα «Σε ελεύθερη πτώση». To  Νοέμβριο του 2013 μας εξέπληξε με την έκδοση του παιδικού της βιβλίου με τίτλο «Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες». Και τα τρία βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος. Τα βιβλία της της έχουν δώσει την ευκαιρία να κάνει πολλές παρουσιάσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας καλεσμένη από Λέσχες Ανάγνωσης και Δήμους.Έχει δημοσιεύσει πολλές κριτικές και ήταν η κύρια ομιλήτρια σε παρουσιάσεις βιβλίων. Επίσης, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός το Μαγικό Ραδιόφωνο, που επιμελείται και παρουσιάζει μια λογοτεχνική-μουσική εκπομπή. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και το γιό της και εργάζεται στο κέντρο παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη σε ιδιώτες. Λατρεύει τα ταξίδια και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο της μεταξύ Σελλασίας και Κύθνου. Διατηρεί το δικό της ιστολόγιο στη διεύθυνση: www.xidikakia.blogspot.com

Επιμέλεια κειμένου

3 Σχόλια

 1. Ρένα Τσαβαρή

  Στην εποχή που ζούμε τα παραμύθια αναθεωρούν την ψυχική μας διάθεση μας μεταφέρουν στην παιδική μας ηλικία.
  Όσο κι αν έχω ξεχάσει, αυτό που θυμάμαι _και έγινε αφορμή αυτό το υπέροχο παραμύθι_ ήταν πως και εγώ ήμουν μια ” Ελενίτσα” κάποτε που με κυνηγούσαν με ένα κουτάλι.

  Συγχαρητήρια στην Κάκια Ξύδη και στην Μαργαρίτα Αρβανίτη όσο και στο τοβιβλίο.νετ για την παρουσίαση των ανεμομπελάδων!

  Απάντηση
 2. Νίκος Διακογιάννης

  Μπράβο! εύχομαι ακόμη ψηλότερα, να το γνωρίσουν περισσότερα παιδιά και να ταξιδέψουν στην ιστορία του!

  Απάντηση
 3. ΚΑΚΙΑ ΞΥΔΗ

  Ευχαριστώ πολύ την Μαργαρίτα Αρβανίτη για την ιδέα και την σύνταξη της ανάρτησης και τοβιβλίο.νετ για την φιλοξενία του!
  Ευχαριστώ το Νίκο Διακογιάννη, τη Ρένα Τσαβαρή, τη Μαίρη Γκαζιάνη και όλους και όλες εσάς που αγαπήσατε την Ελενίτσα μου όσο εγώ!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Follows

Εγγραφείτε στο newsletter

Εκδηλώσεις

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 9:00μμ

Άφυτος Χαλκιδικής Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας, η Κοινότητα Αφύτου και το βιβλιοπωλείο Οιωνός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί του συγγραφέα Δημήτρη Τσιόδρα. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:00, στην οικία του Κλεάνθη Βαλαρούτσου στην Άφυτο Χαλκιδικής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Σπυράκη και ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτές, και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Καραθανάση, δικηγόρος.
ΠερισσότεραΛιγότερα

4 ενδιαφέρθηκαν  ·  1 θα πάνε
Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 10:00μμ

Μύλος Ιερισσού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης» και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 21.00 στoν Μύλο Ιερισσού, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Λίγες και μία νύχτες».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λένα Οφλίδη, φιλόλογος
Βαγγελιώ Μπαλτζή, φιλόλογος

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: bit.ly/2mVgKg9ΠερισσότεραΛιγότερα

Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

2.08.2017, 8:00μμ – 2.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έρης Ρίτσου

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8633

στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χατζηγιάννειο Κτίριο, Βλιάμου 21, Νέο Καρλόβασι, Σάμος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Έλσα Χίου και Έλενα Χουσνή.

Η Έρη Ρίτσου θα διαβάσει αποσπάσματα απ’ το βιβλίο.ΠερισσότεραΛιγότερα

6 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

2.08.2017, 9:00μμ – 2.08.2017, 10:00μμ

Lixouri, Russia
Paliki,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Happy House σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού
στον προαύλιο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουλουριώτη, η εκπαιδευτικός Καλλιόπη Κρητικού και η συγγραφέας.
Ανάγνωση κειμένων και συντονισμός της εκδήλωσης από τη συγγραφέα Μαίρη Μοσχοπούλου.
Happy House
26710 92411
ΠερισσότεραΛιγότερα

2 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

3.08.2017, 12:30μμ – 3.08.2017, 1:00μμ

University of Nicosia
46 Makedonitissas Ave., CY-2417
Nicosia,  Nicosia, Cyprus Χάρτης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση και συζήτηση

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης
www.kedros.gr/main.php?manufacturers_id=2023

Αμφιθέατρο UNESCO, Κτίριο Europa

12:30-12:35 Καλωσόρισμα
Αντώνης Πολεμίτης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

12:35-12:45 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Επιστήμονας»
Σπύρος Μακριδάκης, Διευθυντής Institute For the Future (IFF)
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ομότιμος Καθηγητής, INSEAD

12:45-12:55 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Λογοτέχνης»
Στεφανία Παπαθεοδώρου, Λέκτορας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

12:55-13:25 Τοποθέτηση Συγγραφέα
Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, Τακτικός Καθηγητής Ιατρικής Stanford University

Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο του βιβλίο,

Tractatus για την έκτη φήμη (www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8561), συζητώντας θέματα στο μεταίχμιο τέχνης και επιστήμης.

13:25-13:45 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

13:45 – 14:00 ΔεξίωσηΠερισσότεραΛιγότερα

2 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

3.08.2017, 8:00μμ – 3.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου
ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ 1
Argostóli,  28100 Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo βιβλιοπωλείο Σταματελάτου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Μυρσίνη Γιαννακοπούλου και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης Δημήτρης Ζαβιτσιάνος.
Την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας Μαίρη Μοσχοπούλου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος.

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτος
Λιθόστρωτο 1, Αργοστόλι
2671022918ΠερισσότεραΛιγότερα

4 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

9.08.2017, 8:30μμ – 9.08.2017, 9:30μμ

Limira Mare Hotel
Akti Vion 186
Neápolis,  23053 Χάρτης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο κάβο Μαλλιάς» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τάκη Γεράρδη

ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8628

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Χαραμή, φιλόλογος και η Σοφία Δουμάνη, δικηγόρος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες.ΠερισσότεραΛιγότερα

5 ενδιαφέρθηκαν
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

18.08.2017, 8:30μμ – 18.08.2017, 9:30μμ

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, Μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

1 θα πάνε
Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

19.08.2017, 7:00μμ – 19.08.2017, 7:00μμ

Δρυμαια Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Σύλλογος Απανταχού Δρυμαιωτών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 19:00, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στη Δρυμαία Φθιώτιδας.
ΠερισσότεραΛιγότερα

10 ενδιαφέρθηκαν  ·  5 θα πάνε
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου - Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου – Νάξος)

20.08.2017, 7:30μμ – 20.08.2017, 8:30μμ

Οικομουσείο Κoρώνου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

8.09.2017, 7:00μμ – 8.09.2017, 7:00μμ

Palia Poli
Charsitzoglou
Xánthi,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και το εκπαιδευτικό κέντρο Μεταγνώση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας Ξάνθης.
ΠερισσότεραΛιγότερα

1 ενδιαφέρθηκαν
Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

26.09.2017, 7:30μμ – 26.09.2017, 8:30μμ

Public
Tsimiski 24
Thessaloníki,  54624 Χάρτης

Ένας φόνος μεταξύ φίλων.
Η Έλενα Ακρίτα και o Άρης Δημοκίδης παρουσιάζουν το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Το Mυστικό της Mπλε Πολυκατοικίας. Το τέλειο αυτό έγκλημα θα διαπραχθεί Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 19:30 στα Public Τσιμισκή.

Public
Τσιμισκή 24
2310 227288ΠερισσότεραΛιγότερα

238 ενδιαφέρθηκαν  ·  101 θα πάνε

Φόρτωση περισσότερων

Διαγωνισμοί σε εξέλιξη

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος

Pin It on Pinterest

Αν σας άρεσε...

κοινοποιήστε το στους φίλους σας!