Μια φορά και… δυόμισι καιρούς, σε ένα μακρινό χωριό, από εκείνα που δεν ξεχωρίζει κανείς εύκολα στο χάρτη και χρειάζεται να πάρει μεγεθυντικό φακό και να τον δέσει πάνω σε ένα ειδικό μικροσκόπιο, ένας μάγος αλλόκοτος  με γενειάδα μέχρι το πάτωμα ξύπνησε τρομαγμένος από όνειρο κακό που κανείς μας ακόμα και τώρα δεν έμαθε ποιο ήταν. 

Σηκώθηκε με την άσπρη νυχτικιά του με τις κόκκινες και μπλε πεταλούδες, παραπάτησε πατώντας στη γενειάδα του και κατρακύλησε στο πάτωμα σαν βαρέλι, φτάνοντας στο τραπέζι με τα μαγικά του φίλτρα. Έκανε τρία "ντονγκ" πάνω στο ξύλινο πόδι και με ένα δυνατό "άουτς" έχασε τις αισθήσεις του.

Τα μαγικά του φίλτρα κουνήθηκαν και τα μπουκάλια μην αντέχοντας τους δυνατούς κραδασμούς, συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να σπάσουν και να χυθούν στο πάτωμα γύρω από το μάγο. Τότε συνέβη κάτι το εντελώς αναπάντεχο. Τα χρωματιστά υγρά κάνανε έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο γεμάτο από χρώματα που άρχισε να μεγαλώνει και να γεμίζει το δωμάτιο. Ο ανεμοστρόβιλος αυτός ήταν πολύ διαφορετικός από τούτους που περιγράφουν οποιαδήποτε βιβλία φυσικής και οι επιστήμονες ακόμα και τώρα γράφουν εξισώσεις και εξισώσεις για να λύσουν το άλυτο μυστήριο. Ο ανεμοστρόβιλος αυτός δεν παρέσυρε κανένα έπιπλο, δεν σήκωσε ψηλά τον αλλόκοτο μάγο ούτε καν ταρακούνησε την παρδαλή νυχτικιά του. Μα στο διάβα του, ξέβαψε οποιοδήποτε χρώμα και το παρέσυρε στο στροβίλισμά του. Όσο πιο πολλά χρώματα ξεσήκωνε... τόσο πιο μεγάλος και δυνατός γινόταν...κάνοντας ασπρόμαυρα τα πάντα γύρω του...!

Έτσι, δραπέτευσε από το ξύλινο παράθυρο του κόκκινου σπιτιού του μάγου ρουφώντας την κόκκινη μπογιά του, αφήνοντας το κάτασπρο σαν τα πρόβατα και σαν τα παχουλά σύννεφα του ουρανού και άρχισε να τρυπώνει σε κάθε σπίτι... σε κάθε δέντρο… σε κάθε λίμνη και σε κάθε θάλασσα. Μέσα σε 5 ώρες, 47 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, ο πλανήτης γη είχε γίνει ασπρόμαυρος. Ο ανεμοστρόβιλος είχε γίνει τεράστιος και χρωματιστός και δε χώραγε πια στη γη. Έτσι, με ένα τελευταίο στροβίλισμα, έφυγε από τη γη και πέταξε στον ουρανό. Τότε, η ιστορία άρχισε να γίνεται ακόμα πιο αλλόκοτη και οι αστρονόμοι και οι αστροφυσικοί αδυνατούν ακόμα να εξηγήσουν το πώς και το γιατί, αφού ο ανεμοστρόβιλος κατάφερε να κάνει κόκκινο και μπλε  το φεγγάρι και πράσινα, κίτρινα, μπλε, πορτοκαλί και όποιο άλλο χρώμα μπορεί να σκεφτεί κανείς τα χιλιάδες αστέρια του...

Ο κόσμος βγήκε στα άσπρα του μπαλκόνια και τους μαύρους του κήπους με τα άσπρα τριαντάφυλλα και τα μαύρα δέντρα και χάζευε τον πολύχρωμο ουρανό. Τότε άρχισαν συζητήσεις και συζητήσεις σε όλα τα Social media. Στο Twitter γράφανε συνεχώς για την εξαφάνιση των χρωμάτων. Ο χρήστης  "Ιπτάμενα αναρχικά χρώματα μετακόμισαν στον ουρανό αναζητώντας τη δημοκρατία" απέκτησε ένα σωρό followers. Στο instagram όλοι ανέβαζαν φωτογραφίες με όλα τα ξεβαμμένα τους αντικείμενα. Η ορχήστρα των χρωμάτων σταμάτησε να παίζει τραγούδια και στο youtube απαγορεύτηκαν όλα τα τραγούδια με χρώματα όπως το "Χάντρα θαλασσιά", "Χρώματα κι αρώματα", "Μαρία με τα κίτρινα" κλπ. μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη και να σταματήσει η τρομοκρατία των χρωμάτων που αναστάτωνε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σάλος έγινε και ανάμεσα στα κόμματα της κάθε χώρας μιας και πλέον δεν ξεχώριζαν… σε τίποτα και τσακωνόντουσαν συνεχώς για να αποδείξουν ότι διαφέρουν κάπου... Στο Facebook σταμάτησαν οι selfies μιας και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες ποτέ δε δείχνανε και τόσο χαρούμενες και φτιάχτηκαν ένα σωρό ομάδες με ονόματα των χρωμάτων με χιλιάδες χρήστες μιλώντας με τις ώρες για το πώς θα φέρουνε τα χρώματα πίσω μα κανείς από όλους αυτούς δεν έκλεινε τον υπολογιστή του για να βρει μια λύση...

Ο κόσμος ήταν ανάστατος. Λύση καμιά στην ασπρόμαυρη ζωή τους. Ο ουρανός γελούσε συνεχώς και το φεγγάρι ευτυχισμένο τραγουδούσε το νέο σουξέ των αστεριών "να που πάνε τα χρώματα όταν ο κόσμος ξεφτίζει"... Η ασπρόμαυρη γη είχε γίνει μια τεράστια ποδοσφαιρική μπάλα που γύριζε και γύριζε άσκοπα... χωρίς κανένα τυχερό σουτάρισμα. Ο κόσμος ασπρόμαυρος και κατσούφης συνεχώς έμενε στα σπίτια του και παρακολουθούσε τις αναλύσεις των δημοσιογράφων στα μαύρα τους πάνελ στους κατάμαυρους καναπέδες του. 

Ήταν σίγουρα μια κατάμαυρη μέρα σαν όλες τις άλλες, που μια μικρή σκανταλιάρα 5χρονη ονόματι Σοφία, την ώρα που οι γονείς της κοιμόντουσαν στα μαύρα τους σεντόνια, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της στα κρυφά και βγήκε ξυπόλητη στον κήπο και ξάπλωσε. Κρατώντας το μαύρο της αρκουδάκι κοίταζε με τις ώρες τον πολύχρωμο ουρανό. Τότε, σαν είδε ένα κατακόκκινο αστέρι να πέφτει αφήνοντας μια κόκκινη χρυσόσκονη πίσω του, σκέφτηκε πως θα μπορούσε ακόμα και έτσι να κάνει μια ευχή όπως έκανε και παλιότερα.

Με τα χεράκια της ενωμένα και τα μάτια κλειστά ζήτησε από το κόκκινο αστέρι να φέρει τα χρώματα πίσω...

Τότε, το αστέρι που έπεφτε... έπεφτε… έπεφτε... σαν άκουσε τη φωνή της Σοφίας, άλλαξε πορεία και με ένα χοροπηδηχτό τρύπωσε μέσα σε ένα γνωστό ξύλινο παράθυρο, ταρακούνησε ένα γνωστό τραπέζι και ξύπνησε έναν γνωστό αλλόκοτο μάγο με μια διάσημη άσπρη νυχτικιά με κόκκινες και μπλε πεταλούδες. Ο μάγος ξύπνησε τρομαγμένος. Βλέποντας όλα τα μπουκάλια στο πάτωμα, τράβηξε με μανία τη γενειάδα του 4μιση φορές και έκανε 5 1/2 στροφές λέγοντας κάτι ακατανόητα. Τότε με φόρα, έτρεξε στο ντουλάπι με τα είδη έκτακτης ανάγκης, άνοιξε ένα βάζο με πολύχρωμη σκόνη και έτρεξε στο παράθυρό του. Το άδειασε στο χώμα ψιθυρίζοντας έναν σκοπό που κανένας δεν άκουσε - ούτε καν η πυγολαμπίδα που είχε πλησιάσει το βάζο και φτερνίστηκε από την τόση σκόνη...και τότε ένας τεράστιος ανεμοστρόβιλος ξεκίνησε από τον ουρανό, παρέσυρε όλα τα χρώματα και τα έφερε όλα πίσω στη γη...

Η Σοφία, που ήταν ξαπλωμένη ακόμα με κλειστά τα μάτια κάνοντας με όλη την καρδιά της την τυχερή ευχή, σαν τα άνοιξε και είδε τον καφέ της αρκούδο να την κοιτάζει γελαστός, έκανε τρία γιούπι - ψιθυριστά για να μην ξυπνήσει τους γονείς της- και πήγε ξανά στο κρεβατάκι της, λέγοντας τρυφερά και με δασκαλίστικο ύφος στον αρκουδάκο της

"χρειάζεται μόνο μια ευχή μέσα από την καρδιά σου ..για να χρωματίσεις ξανά τον κόσμο…"

 

_

γράφει η Μάχη Τζουγανάκη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!