Η πόρτα στα δεξιά, της Λένας Μαυρουδή Μούλιου

18.11.2016

σχόλια

τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν τη νέα συλλογή διηγημάτων
της Λένας Μαυρουδή Μούλιου «η πόρτα στα δεξιά».

Λένα Μαυρουδή Μούλιου
τοβιβλίο
ISBN: 978-618-82415-1-0

Η Μαυρουδή Μούλιου με την πρώτη της κιόλας συλλογή διηγημάτων που εκδίδεται αφήνει το αποτύπωμά της στο ελληνικό διήγημα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα μισά σχεδόν διηγήματα της συλλογής διακρίθηκαν διαγωνιστικά.
Γιατί η Μαυρουδή Μούλιου συνδέει τη φαντασία και τη μυθοπλασία με την πρωτοενική αφήγηση του συμμετέχοντος αφηγητή ξεπερνώντας το φυσικό φύλο της συγγραφέως.
Με μαεστρία, ζωντάνια και μία δυνατή σκηνική γραφή συνθέτει ιστορίες που ισορροπούν μεταξύ μυθοπλασίας και βιώματος με ήρωες. Άνδρες και γυναίκες με ρεαλισμό ή φαντασία συμπλέκονται ως κομμάτια ενός παζλ της ζωής σε αστυνομικές περιπέτειες, ερωτικά τρίγωνα.
Άλλοτε αναζητούν απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα ανοίγοντας εκείνη την πόρτα στα δεξιά του αναγνώστη που έμενε σκανδαλωδώς ανοικτή, και τις λίγες φορές που έκλεισε απαλά με ένα απλό φύσημα τ' αγερα ήταν για να τον αφήσει να γνωρίσει το "κακό" και να μπορέσει να εκτιμήσει το "ωραίο" που απλόχερα και γενναιόδωρα του χάριζε μια ζωή.

(από το οπισθόφυλλο)

Κράτα το

 

Γνωρίζοντας κανείς τη γραφή της Λένας μονάχα να εντυπωσιαστεί μπορεί. Η Λένα έχει την ικανότητα με τη γραφή της να σε πάρει πολύ εύκολα από το χέρι και να σε βουτήξει με αγωνία στις ιστορίες της, αδημονώντας να μάθεις το τέλος της κάθε περιπέτειας που σε βάζει να περπατήσεις μαζί της, αναζητώντας μια αίσια και συνήθως δίκαιη έκβαση στα γεγονότα. Χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να ανατρέπει μια ιστορία ξεδιπλώνοντας τους γρίφους της έναν έναν όσο προχωρά η ιστορία. Σίγουρα πρόκειται για ένα αστυνομικό μυαλό που αγαπά αυτό το είδος των ιστοριών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ταλέντο της. Το μεγαλύτερό της ταλέντο είναι ότι με μια πηγαία φυσικότητα, χωρίς να παιδεύει το λόγο με δύσκολες και «φαμφαρίστικες» έννοιες και λέξεις, καταφέρνει να δώσει ανθρώπινα μηνύματα γεμάτα από αγάπη, αλληλεγγύη στηρίζοντας και επιμένοντας σε αξίες που έχουνε φθαρεί και αλλοιωθεί στην εποχή μας. Αυτό που θαυμάζω προσωπικά είναι τη δύναμή της, το πείσμα της, τον ερωτισμό και τη νεανικότητα που διαθέτει η κατά τα άλλα ώριμη γραφή της. Προσωπικά της δίνω ένα τεράστιο μπράβο και όλες τις ευχές μου για να ταξιδέψει με γλυκούς ανέμους το βιβλίο της σε όλα τα σπίτια μα κυρίως στις καρδιές των αναγνωστών!

Μάχη Τζουγανάκη

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο κάτω

download_64px

Κράτα το

συγγραφέας: Λένα Μαυρουδή Μούλιου | εκδόσεις τοβιβλίο είδος: συλλογή διηγημάτων | σελίδες: 496
επιμέλεια έκδοσης: Δήμος Χλωπτσιούδης | ISBN: 978-618-82415-1-0

Ακολουθήστε μας

Φάκελος Καταρίνα, του Jorn Lier Horst

Φάκελος Καταρίνα, του Jorn Lier Horst

Το Φάκελος Καταρίνα αποτελεί τη δωδέκατη -σύμφωνα με την πρωτότυπη χρονολογική σειρά- περιπέτεια του επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν, αλλά και την πρώτη ενασχόλησή του με μια από τις αποκαλούμενες «ξεχασμένες υποθέσεις», δηλαδή παλιές ανεξιχνίαστες υποθέσεις που παραμένουν...

Υπατία, του Δημήτρη Βαρβαρήγου

Υπατία, του Δημήτρη Βαρβαρήγου

ΥΠΑΤΙΑ Δημήτρης Βαρβαρήγος 24 γράμματα εκδόσεις - Γράφει ο Απόστολος Τριφύλλης καθηγητής φιλόλογος στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου - Στο έργο του με τίτλο «Υπατία» ο Δημήτρης Βαρβαρήγος τέθηκε ενώπιον της πρόκλησης να σκιαγραφήσει μια μεγάλη μορφή των ελληνικών...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Υπατία, του Δημήτρη Βαρβαρήγου

Υπατία, του Δημήτρη Βαρβαρήγου

ΥΠΑΤΙΑ Δημήτρης Βαρβαρήγος 24 γράμματα εκδόσεις - Γράφει ο Απόστολος Τριφύλλης καθηγητής φιλόλογος στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου - Στο έργο του με τίτλο «Υπατία» ο Δημήτρης Βαρβαρήγος τέθηκε ενώπιον της πρόκλησης να σκιαγραφήσει μια μεγάλη μορφή των ελληνικών...

Με 6 κλικ, της Γιώτας Φώτου

Με 6 κλικ, της Γιώτας Φώτου

- γράφει η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή -   Το νεανικό μυθιστόρημα της Γιώτας Φώτου, Με 6 κλικ, εκδόσεις Ψυχογιός, κυκλοφόρησε το 2016 και η ιστορία έχει τις ρίζες της στην οικονομική κρίση που βίωσαν έντονα οι Έλληνες την περίοδο εκείνη - είχε ήδη ξεκινήσει λίγα χρόνια...

Η κουρελού, του Τάκη Γεράρδη

Η κουρελού, του Τάκη Γεράρδη

Τριάντα οχτώ  μικρές και μεγάλες ιστορίες, κατά κύριο λόγο αυτοβιογραφικές, μας χαρίζει στο νέο του βιβλίο ο Τάκης Γεράρδης. Διηγήματα τα χαρακτηρίζει εκείνος, ψηφίδες ζωής θα τα αποκαλέσω εγώ, μιας και πρόκειται για αναμνήσεις, βιώματα, ακούσματα από την πολυκύμαντη...

20 σχόλια

20 Σχόλια

 1. Lena Mavroudi Mouliou

  Κώστα σ’ευχαριστώ για όλα Το ίδιο και σένα Μάχη και βέβαια εσένα Δήμο για το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Να είστε καλά

  Απάντηση
  • Μάχη Τζουγανάκη

   Εγώ Λένα μου μόνο να θαυμάσω μπορώ. Το βιβλίο αυτό είναι δικό σου κατόρθωμα και η θαυμάσια επιμέλεια και στήριξη του Δήμου και του Κώστα… Συγχαρητήρια και πάλι καλοτάξιδο!

   Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Λένα μου, η χαρά μου είναι πάρα πολύ μεγάλη όταν βλέπω να δημιουργούνται νέα βιβλία! Μπράβο σου! Ευχή μου είναι να διαβαστεί πολύ το βιβλίο σου : )

   Απάντηση
   • Lena Mavroudi Mouliou

    ΚΏΣΤΑ μου τι άλλο πιο απλό πιο βαθύ μιο μεγάλο από ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ;

    Απάντηση
 2. Lena Mavroudi Mouliou

  Κι εγώ μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ λέω και σε σένα για όλα Μάχη μου ΌΤΑΝ το πιάσουμε και στα χέρια μας θα τα ξαναπούμε ναι;

  Απάντηση
 3. Αθηνά Μαραβέγια

  Εύχομαι από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο, να διαβαστεί από όσους διαθέτουν αυτό το μηχάνημα που λέγεται υπολογιστής και από όσους παρακολουθούν “τοβιβλίο.net” και όχι μόνο!!!!!!!!
  Είμαι βέβαιη για την επιτυχία του, γιατί το αξίζεις, Λένα μας!!!!!!!!!!
  Εύγε και στοους Δήμο, Κώστα και Μάχη!!!!!!!!

  Απάντηση
 4. Lena Mavroudi Mouliou

  Μία διόρθωση επίτρεψέ μου Αθηνά όσοι το θελήσουν θα το διαβάσουν ΚΑΙ έντυπο,
  Σε ευχαριστώ

  Απάντηση
 5. Χριστίνα Σουλελέ

  Καλοτάξιδο Λένα! Πάντα όμορφες εμπνεύσεις!

  Απάντηση
 6. Μάρθα Δήμου

  Θερμά συγχαρητήρια για το e-book σου ” Η πόρτα δεξιά”, Λένα μου. Αρχίζω από τον τίτλο, που είναι πολύ ωραίος, συνεχίζω στα τόσο όμορφα διηγήματα που με ενάργεια και πλούσια γλώσσα σκιαγραφούν τόσους μα τόσους χαρακτήρες και καταστάσεις. Τα διηγήματά σου, Λένα μου, διαβάζονται απνευστί, γιατί διαθέτεις ευφυία, διεισδυτική ματιά και τέλεια τεχνική. Η πένα σου κυλάει σαν το νεράκι και δεν σκοντάφτει πουθενά!!! Εύχομαι να είναι θερμή η υποδοχή του βιβλίου σου από το αναγνωστικό κοινό. Και σε άλλα με υγεία!!!

  Απάντηση
  • Μάρθα Δήμου

   Συγγνώμη παρέλειψα στον τίτλο κάτι. Το γράφω σωστά τώρα: ” Η πόρτα στα δεξιά”. Και πάλι συγχαρητήρια και καλό βράδυ, Λένα μου.

   Απάντηση
   • Lena Mavroudi Mouliou

    Μάρθα ειλικρινά σ’ ευχαριστώ για τα θερμά τα λόγια σου Δεν ξέρεις τι καλό μού κάνουν.

    Απάντηση
 7. Ασημινα

  Χαιρομαι ιδιαιτερα Λενα για το καινουργιο σου e-book και σιγουρα θα το αναζητησω και σε εντυπη μορφη ευχομαι καλοταξιδο και τυχερο ναναι..

  Απάντηση
 8. Lena Mavroudi Mouliou

  Το ξέρω ότι χαίρεσαι Μίνα και… χαίρομαι γι’ αυτό στ’ αλήθεια. Να είσαι καλά.Καλή σου νύχτα.

  Απάντηση
 9. Μαρια Χριστινα

  Sugxaritiria stin k. Lena! Katapliktika ola ta dihghmata!

  Απάντηση
 10. Άννα Ρουμελιωτη

  Μπράβο Λενα μου. Εύχομαι να είναι καλοταξιδο το βιβλίο σου!!!

  Απάντηση
 11. Βάσω Καρλή

  Σου εύχομαι το βιβλίο σου ν’ αγαπηθεί από τους αναγνώστες, όπως και εσύ αγάπησες την κάθε ιστορία σου ξεχωριστά. Καλοτάξιδο και να ακολουθήσουν και άλλα.

  Απάντηση
 12. Lena Mavroudi Mouliou

  Ευχαριστώ Βάσω για την τόσο όμορφη ευχή σου Να είσαι καλά κορίτσι μου

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου