“…θα ήθελα όλοι οι ομότεχνοι να έχουμε έναν κοινό στόχο :Την αγάπη για το βιβλίο και τη μετάγγιση της αγάπης αυτής στον κόσμο” – Φρόσω Αποστόλου

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Σήμερα, στην λογοτεχνικής δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» φιλοξενούμε  την συγγραφέα Φρόσω Αποστόλου, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο ανθρώπινη συνέντευξή της! Πρώτα όμως ας γνωρίσουμε την προσωπικότητα της δημιουργού μες από το βιογραφικό της: Βιογραφικό Φρόσως Αποστόλου Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη Η λογοτεχνία με κέρδισε από την […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σήμερα, στην λογοτεχνικής δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» φιλοξενούμε  την συγγραφέα Φρόσω Αποστόλου, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο ανθρώπινη συνέντευξή της!

Πρώτα όμως ας γνωρίσουμε την προσωπικότητα της δημιουργού μες από το βιογραφικό της:

Βιογραφικό Φρόσως Αποστόλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη

Η λογοτεχνία με κέρδισε από την παιδική μου ηλικία ,αφού ήρθα σε επαφή με το βιβλίο από πολύ μικρή ,καθώς μπαινοβγαίναμε συχνά με τη μητέρα μου σε δανειστικές βιβλιοθήκες και ο πατέρας μου με εφοδίαζε με σπουδαίους συγγραφείς παιδικού βιβλίου .Από παιδί κατέγραφα τις σκέψεις μου και στιγμές από τη ζωή μου αλλά και διάφορες ιστορίες που αβίαστα κατέκλυζαν το μυαλό μου.

Έχω ολοκληρώσει δύο μυθιστορήματα και κατά καιρούς γράφω διηγήματα.

Τη χρονιά που μας πέρασε συμμετείχα σε παρουσιάσεις ομότεχνών μου.

Είμαι μέλος της ομάδας «Το ράφι της αγάπης» όπου μαζί με τους συγγραφείς και φίλους μου Εύα Παυλίδου ,Μάριο Καρακατσάνη ,Ελένη Καρύδα ,Αγάπη Ντόκα και Νατάσα Καραμανλή δημιουργούμε βιβλιοθήκες για συλλόγους με χρονίως πάσχοντες

Είμαι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

Έχω σπουδάσει Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Τρόποι επικοινωνίας :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008986452279

 

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

Γιατί γράφεις;

Η γραφή είναι τρόπος εκτόνωσης και διαφυγής .Γράφω για να ξεφύγω από την καθημερινότητα και να εκφράσω τους προβληματισμούς μου .Γράφω επίσης γιατί γεννιούνται ιστορίες στο μυαλό μου οι οποίες απαιτούν να περάσουν στο χαρτί και να ολοκληρωθούν .

Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Θα συμβούλευα κάποιον να ακολουθήσει το δρόμο της γραφής μόνο εάν την αγαπά και νιώθει να πηγάζει από μέσα του ,μόνο εάν νιώθει πως τον λυτρώνει ,μόνο αν τον κάνει ευτυχισμένο. Εάν η απάντηση σε όλ’ αυτά είναι ναι τότε θα αποκομίσει σπουδαία οφέλη .

Να τ’ αποφύγει εάν το βλέπει σαν επάγγελμα.

Σε ποιόν εκδοτικό οίκο θα ήθελες να εκδίδεται το βιβλίο σου και γιατί;   Σε έναν νέο εκδοτικό οίκο ,όπου θα υπάρχει χημεία και συνεννόηση και πάνω απ’όλα κάπου όπου δίνουν ώθηση στους νέους ,τους εμπιστεύονται ,δίνουν ευκαιρίες σε φρέσκες ιδέες και δεν κόβουν τα φτερά μας.

Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Οι αναγνώστες είναι συμβουλάτορες .Είναι αυτοί που θ’ αγαπήσουν ή θ’ αδιαφορήσουν για το έργο σου. Εάν τους ακούσουμε μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από τα δικά τους μάτια .

Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Θα ήθελα όλοι οι ομότεχνοι να έχουμε έναν κοινό στόχο :Την αγάπη για το βιβλίο και τη μετάγγιση της αγάπης αυτής στον κόσμο. Να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στην δημιουργική ανάγνωση .

Μου αρέσει που υπάρχουν άνθρωποι με αξίες και αγάπη για την τέχνη .

Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

Αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες ,μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα .Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι επιδέχομαι μεγάλης βελτίωσης και έχω πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου όπως οι περισσότεροι συγγραφείς στα πρώτα τους γραπτά .

Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα; 

Θεωρώ πως υπάρχουν και οι μεν και οι δε .Δε μπορεί όλοι να έχουν τα ίδια κίνητρα .Πιστεύω πάντως πως οι περισσότεροι γράφουν από εσωτερική ανάγκη και έχουν μεράκι και αγάπη για τη γραφή .

Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών;

Έχω σταθεί πολύ τυχερή και στο ξεκίνημά μου γνωρίζω αξιόλογους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνω και εξελίσσομαι .

Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Να μη ταυτιστούν οι αναγνώστες με τα έργα μου ,να μη ταξιδέψουν μαζί τους ,αυτός είναι ο εφιάλτης γιατί όλα τα παραπάνω προσδοκώ μέσα από τη γραφή μου.

Προς το παρόν το ομορφότερο όνειρο είναι ,όπως είπα και παραπάνω ,πως βρίσκομαι ανάμεσα σε πολύ αξιόλογους ανθρώπους του χώρου και αντλώ γνώσεις από αυτούς .

…και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Που βρίσκεις τόση θετική ενέργεια; Σε θαυμάζω !

Ευχαριστώ πολύ που μέσα από το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μου έδωσες την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις και τα πιστεύω μου .Εύχομαι να είσαι πάντα τόσο δημιουργικός!

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Διάβασα με μεγάλη μου χαρά την συνέντευξή σου Φρόσω, σ’ ευχαριστώ από καρδιάς για την συμμετοχή σου και σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη λογοτεχνική σου διαδρομή!

Όσο για το ερώτημά σου, η απάντηση είναι μία: Οι Άνθρωποι που καθημερινά συναντώ είναι αυτοί που με γεμίζουν δύναμη, αγάπη, χαμόγελο και αισιοδοξία! Όπως ακριβώς εκείνο το βράδυ του Οκτώβρη που μας συγκινήσατε στην εκδήλωση που διοργανώσατε ως ομάδα «Το ράφι της αγάπης» εσύ, η Εύα Παυλίδου ,ο Μάριος Καρακατσάνης ,η Ελένη Καρύδα ,η Αγάπη Ντόκα και η Νατάσα Καραμανλή στα γραφεία του ΣΟΨΥ – Θεσσαλονίκης! Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστη αυτή η συνάντηση και σας αξίζουν χίλια μπράβο για την αγάπη που μας δώσατε!

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου