Μια βαλίτσα, πολλές ιστορίες

4.07.2014

 

 

Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να ξεκουραστούμε, να ανανεωθούμε και κυρίως να χαλαρώσουμε κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και μας γαληνεύουν.

Κάποια καλά βιβλία είναι πάντοτε μία από τις πρώτες επιλογές μας, στα ταξίδια και στις διακοπές. Είναι πολύ όμορφο να κάθεσαι δίπλα στο κύμα και να αφουγκράζεσαι τους ήρωες ενός καλογραμμένου βιβλίου, παρασυρόμενος τις περισσότερες φορές στον άγνωστο και παράλληλα μαγικό κόσμο τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον παιδικό κόσμο. Με τη διαφορά ότι εκεί η χρυσόσκονη ρέει άφθονη.

Οι Πριγκίπισσες και οι Βασιλιάδες έχουν πάντοτε την τιμητική τους. Τα κάστρα και τα επιβλητικά παλάτια ακροβατούν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Τα παιδιά έχουν μάθει να ονειρεύονται. Να πλάθουν πολύχρωμους κόσμους, να ζωγραφίζουν με τα μαγικά και αόρατα πινέλα τους, να κρατιούνται χέρι –χέρι με τους ήρωες και να γίνονται ένα. Να συνεχίζουν να ζουν το παραμύθι, ακόμα και όταν τα βλέφαρά τους βαραίνουν. Να χτίζουν στην άμμο, σπίτια απόρθητα και επιβλητικούς στρατιώτες με κόκκινες μπέρτες.

Έχουν μάθει να ζουν τη ζωή όπως τους αξίζει. Σαν αληθινό παραμύθι. Χωρίς ψέματα και μηχανορραφίες. Χωρίς κανιβαλικούς χαρακτήρες που σε περιμένουν στη γωνία στο πρώτο παραστράτημα.

Γιατί η ζωή είναι όμορφη γι’ αυτά, με ή χωρίς ροζ γυαλιά.

Σαν τους Καλούς Ιππότες του Αντώνη. Σαν την Νεραΐδα Ονειρένια της κ. Λότυ. Σαν τον Έγκμοντ Κλαβιέ της Κατερίνας. Σαν τον Ρέο της Μαρίας. Σαν την Ζωή της Ιωάννας. Σαν τον Χάρη της Γιώτας.

Κάπου σε μια μικρή γωνίτσα μιας τεράστιας βαλίτσας περιμένει υπομονετικά μια θήκη να γεμίζει από ιστορίες ταλαντούχων ανθρώπων. Γεμίστε τη. Και να είστε σίγουροι πως πολλά ματάκια θα λαμπυρίσουν στο σκοτάδι τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, από ευχαρίστηση, χαμογελώντας…

 

γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου