Μικρές ιστορίες…

12.10.2015

 mikres istories

Μπορούμε άραγε να περιγράψουμε μια ολοκληρωμένη ιστορία με τη χρήση λίγων μόνο λέξεων; Μπορούμε αφαιρώντας λέξεις να προσθέσουμε νοήματα; Μπορούμε μειώνοντας το μέγεθος μιας ιστορίας να αυξήσουμε το συναισθηματικό της φορτίο και να πετύχουμε σε λίγες μόνο γραμμές ό,τι θα μπορούσε κάποιος να πετύχει με ένα μακροσκελές κείμενο; Μπορεί άραγε να γίνει στον πεζό λόγο αυτό που γίνεται στα ποιήματα, αυτό που κάνουν οι ποιητές περιγράφοντας ολόκληρες ιστορίες με τους ελάχιστους δυνατούς στίχους; Μπορούμε να συμπιέσουμε ένα αφήγημα και να κρατήσουμε από αυτό μόνο την ουσία του χωρίς τίποτα περιττό να το βαραίνει;

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net σας προσκαλεί να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό κόσμο, να γράψετε μια ολοκληρωμένη ιστορία υπό την προϋπόθεση πως αυτή δε θα είναι μικρότερη από 101 και μεγαλύτερη από 199 λέξεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο τίτλος, ο οποίος όμως δε θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 3 λέξεις!

Η θεματολογία είναι ελεύθερη.

 

Τις συμμετοχές σας, όπως πάντα, μπορείτε να τις υποβάλετε κάνοντας χρήση της ειδικής φόρμας υποβολής.

 

 

Οι Μικρές ιστορίες θα δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net, ενώ πρόθεσή μας είναι να συμπεριληφθούν εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη αποδοχή (σχόλια, κοινοποιήσεις κλπ.) σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση εντός του σώματος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι χάνεται η μορφοποίηση) και είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

4 σχόλια

4 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Πολύ ελκυστική η πρόταση αυτή και θέλω πολύ μα πάρα πολύ να λάβω μέρος και θα τα καταφέρω Κώστα. Θέλω τόσο πολύ να επαναδραστηριοποιηθώ! Να σαι καλά Κώστα!

  Απάντηση
 2. Μάχη Τζουγανάκη

  Έχετε αλυσοδεσει την πένα μου Κώστα και λοιποί συνομωτες! Άλλη μια δράση πρόκληση…!

  Απάντηση
 3. Αλεξια. Καλλεργη

  Πολύ ενθαρρυντικό για κάποιους που διστάζουν να βγει στο φως το έργο τους

  Απάντηση
 4. Βάσω Αποστολοπούλου

  Αυτή κι αν είναι πρόκληση – λίγα και μεστά! Και ξέρεις πόσο μου αρέσουν οι προκλήσεις, Κώστα μου!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου