Να μην φοβάσαι, με ακούς; Να καλωσορίζεις ότι σου φέρνει η ζωή. Όλα ευπρόσδεκτα είναι, όλα περαστικά. Κάποιες εμπειρίες είναι αγνές, όμορφες και διάφανες, κάποιες σκούρες και σκοτεινές. Πολλές θα κάτσουν καιρό δίπλα σου να σου κάνουν παρέα, μέχρι να αποδεχθείς την παρουσία τους. Άλλες θα φύγουν γρήγορα. Κάποιες θα σε γεμίσουν ελπίδα, χαμόγελα και κουράγιο για τα επόμενα.
 
Πουλιά φτερωτά οι εμπειρίες, τραβούν το δρόμο τους. Κι εσύ εκεί, περιμένεις ή αγωνιάς για το ποιοι θα είναι οι επόμενοι επισκέπτες.
 
Να μην φοβάσαι, με ακούς; Τα πουλιά θα πετάξουν κοντά σου, μακριά σου. Δεν θα ζητήσουν άδεια. Και μην προσπαθήσεις να σφίξεις στη χούφτα σου, να πιάσεις, αυτά που είναι ευχάριστα να μην σου φύγουν. Θα τα τρομάξεις και θα εξαφανιστούν μια ώρα αρχύτερα. Ούτε να ουρλιάξεις σε αυτά που σε ενοχλούν. Δεν θα φύγουν. Δεν ακούν.
 
Εσύ εκεί, σε αυτό το παγκάκι, από μωρό παιδί περιτριγυριζόσουν πάντα από πουλιά. Τι τα φοβάσαι; Άσπρα, μαύρα, γκρι και πολύχρωμα, όλα φτιαγμένα από το ίδιο υλικό είναι. Όλα φίλοι σου κολλητοί. Από πάντα και για πάντα η συντροφιά σου.
 
Να μην φοβάσαι, με ακούς; Ό,τι κι αν κάνεις, σε αυτό το παγκάκι, τώρα έκλεισες τα 18 και αργότερα, ίσως, και να γεράσεις. Η μόνη σου συντροφιά σε αυτή την απομόνωση του νου, αυτά τα πουλιά. Τι τα φοβάσαι; Καλοδεχούμενα όλα τους. Πιο ζωντανά κι από τους ζωντανούς, από εσένα. Εσύ αναλώσιμη, αυτά αιώνια.

 

γράφει η Ελισάβετ Αρκολάκη

Η Ελισάβετ Αρκολάκη γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Global Marketing. Επαγγελματικά ασχολείται με το Online Marketing και τη Μετάφραση. Η αγάπη της για τα ταξίδια την έχει οδηγήσει στο να μετοικήσει σε Γαλλία, Μάλτα, Ισπανία, Νορβηγία και να ταξιδέψει πολύ. Στον ελεύθερo χρόνο της γράφει. Διηγήματά της στα
ελληνικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ (http://www.ideostato.gr/2013/02/blog-post_3.html) και εδώ (http://www.kyklografimata.com/arkolaki.html). Το 1ο δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στο βιβλίο Unbroken Words στη Μάλτα. Στα social media θα την βρείτε στα blog της http://elisavetarkolaki.wordpress.com/ και http://maltamum.com/, Facebook https://www.facebook.com/lizzaki, LinkedIn http://www.linkedin.com/in/elisavetarkolaki και Email liza@maltamum.com

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!