τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Οι χαρταετοί της Βερενίκης

Οι χαρταετοί της Βερενίκης

 

τοβιβλίο.net υποδέχεται την Έλενα Παπαρίζου και το παραμύθι της "Οι χαρταετοί της Βερενίκης". Ένα γλυκό παραμύθι δοσμένο μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού που τα βάζει με την αρρώστια αλλά με το θάρρος και τη δύναμή του δίνει ένα μεγάλο κι αισιόδοξο μήνυμα.

Στην περίπτωση που πιο πάνω εμφανίζεται μήνυμα λάθους απλώς κάντε ανανέωση (refresh) της σελίδας ή κάντε κλικ εδώ.

Μια αθώα παιδική ψυχή έρχεται αντιμέτωπη με έναν αληθινό εφιάλτη, μια δυσίατη ασθένεια. Τον αντιμετωπίζει με σθένος, δύναμη αληθινή και θάρρος προσωποποιώντας τον και δεν αφήνεται στη μοίρα του. Μέσα από την αφέλεια της νεαρής ηλικίας περιγράφονται ανάγλυφα οι συνήθειες και τα ήθη της ελληνικής οικογένειας, και παρά το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που διακυβεύεται, η ιστορία δίνει ένα σαφές και αισιόδοξο μήνυμα. Αυτό δηλαδή ακριβώς που χρειάζεται κάθε παιδί και κάθε γονέας που μπορεί να βρεθεί σε αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση.

 Το παραμύθι 'Οι χαρταετοί της Βερενίκης' μπορείτε να το κατεβάσετε από τη βιβλιοθήκη του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net

Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε πριν από 40 χρόνια στην όμορφη πόλη της Λάρισας δίπλα στο ποτάμι του Πηνειού. Είναι εκπαιδευτικός, και γράφει παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Βιβλία της έχουν εκδοθεί από τον ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ. Έχει εκδώσει επίσης κι ένα παιδικό θεατρικό σενάριο. Της αρέσει να παίζει με τις λέξεις και να ταξιδεύει σε τόπους όπου δεν χρειάζεται να κουβαλήσει κανείς άλλες αποσκευές πέρα από την όρεξη, το κέφι και την φαντασία.

Ζει και εργάζεται στην πανέμορφη Αρχαία Επίδαυρο και διδάσκει στο δημοτικό σχολείο 13 χρόνια.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

3 Σχόλια

 1. evangeloukissa

  Συγχαρητήρια στη συγγραφέα και στο “τοβιβλίο.net”.
  Καλοτάξιδο!

  Απάντηση
 2. Μάχη Τζουγανάκη

  Το παραμύθι σας είναι συγκινητικό, πανέμορφο και έχει μπολικη δόση θάρρους εκεί μέσα. Βοηθάει κάθε παιδάκι που περνάει λευχαιμία ή μια οποιαδήποτε άλλη δύσκολη ασθένεια να αποκτήσει δύναμη και ελπίδα.

  Τέτοια βιβλία πρέπει να διαβάζονται από όλους τους γονείς στα παιδιά τους. Έχουμε την κακιά συνήθεια να μη μιλάμε για τέτοιες ασθένειες, λες και έτσι ξορκίζουμε τη μοίρα…Και όμως αυτό γεννάει δύναμη στα παιδιά μας. Και τα κάνει πιο συνειδητοποιημένα Όπως είπε και ο μικρός Νικόλας..”έτυχε” σε μένα. Κάποια πράγματα δυστυχώς τυχαίνουν χωρίς μοιρολατρείες και δράμα. Μόνο έτσι αποκτάμε όπλα απέναντι στο φόβο και την απελπισία…

  Εμένα με κερδίσατε ως αναγνώστρια…και με χαρά μου θα το προωθήσω…
  Θερμά συγχαρητήρια. Καλοτάξιδο.

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος