τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ονείρου φως

Ονείρου φως

tree_light

Ονείρου φως!

Ξημέρωνε όταν το όνειρο έκλεινε την τελευταία σελίδα! Άνοιξε τα μάτια του, ένιωσε ασφαλής μέσα στο περιποιημένο δωμάτιο και γύρισε στο πλάι να καλοσυλλογιστεί από πού ξεκίνησε και πού έφτασε! Στάθηκε τυχερός! Ένας πόνος διαπέρασε τη μέση του αλλά τον αγνόησε. Κι εκείνο το εκτυφλωτικό φως του ονείρου, του έδειχνε το δρόμο!

«Θεού θέλημα» του είχε πει ο χριστιανός ψαράς που πρωτοσυνάντησε μόλις πέρασε τον Έβρο ποταμό! «Να πας στην ευχή του Θεού κι ο δρόμος σου να είναι φωτεινός!». Το φως, το μυστηριώδες, έσβηνε όταν άνοιγε τα μάτια του, πάνω από τον Άθω! Κι όταν δοκίμασε να περάσει στο περιβόλι της Παναγιάς, τα βρήκε όλα εύκολα!

Εκεί τον συνάντησα, να κάνει κομποσκοίνι, ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια! Τον πλησίασα να πω τον πόνο μου και με αιχμαλώτισε ο δικός του! «Δεν αιτιώμαι κανέναν για ό,τι ακούω τόσα χρόνια! Υπομονή κι ένα φως δε θ’ αργήσει να λάμψει, φτάνει να το πιστέψεις. Εδώ, μεταμορφώθηκα, άλλαξα νου! Μην αγωνιάς μάθε να προσεύχεσαι και να υπομένεις».

Πήρα την φωτογραφία που είχε βγάλει με τον ψαρά και αναγνώρισα τον πατέρα μου! «Ο δρόμος σου να είναι φωτεινός» μου είπε, πριν μας αποχαιρετήσει για πάντα!

 

_

γράφει η Άννα Δεληγιάννη - Τσιουλπά

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

1 σχόλιο

  1. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

    Ένα όνειρο!
    Το συναπάντημα των ψυχών θείο κράμα…Ευχής κομμάτι….
    ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΑ!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος