“…πλέον είναι αναγκαιότητα” – Ιωάννης Μηλιάτσης

  (Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Ιωάννης Μηλιάτσης.   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Ιωάννης Μηλιάτσης έχει σπουδάσει πληροφορική, αλλά δουλεύει στον χώρο των πωλήσεων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με εμπειρία τόσο σε μικρές επιχειρήσεις όσο και σε πολυεθνικές. Πλέον έχει το δικό του γραφείο εκπαίδευσης πωλήσεων […]

 

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Ιωάννης Μηλιάτσης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιωάννης Μηλιάτσης έχει σπουδάσει πληροφορική, αλλά δουλεύει στον χώρο των πωλήσεων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, με εμπειρία τόσο σε μικρές επιχειρήσεις όσο και σε πολυεθνικές. Πλέον έχει το δικό του γραφείο εκπαίδευσης πωλήσεων και παραγωγικότητας με τίτλο Bizman.gr. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, του National Association of Sales Professionals και του Sales and Marketing Executives International. Διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα των πωλήσεων, και είναι Achology Accredited Life Coach βοηθώντας ανθρώπους να βρουν τους στόχους τους και να ξεπεράσουν τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους.

 Είναι συγγραφέας του βιβλίου Δεν ξέρεις να Πουλάς;, ενός βιβλίου εκμάθησης της τέχνης της πώλησης, και του Μπορείς Περισσότερα!, ενός βιβλίου για την παραγωγικότητα.

Επίσης δίδαξε πολεμικές τέχνες από το 1999 έως το 2014, αλλά τώρα είναι πλέον αθλητής crossfit.

 Ζει στη Θεσσαλονίκη με την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο: [email protected]bizman.gr

Ο σκοπός του είναι καθημερινά να βοηθάει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους για τους ίδιους και την επιχείρησή τους.

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελα να συναντήσω είναι η αλήθεια, μιας και δεν είχα ποτέ αυτό που θα μπορούσε να πει μέντορα κάποιος και τα βιβλία έκαναν για μένα αυτή την δουλειά! Εάν έπρεπε να διαλέξω έναν αυτός νομίζω θα ήταν ο Τζιμ Ρον, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως φιλόσοφος της επιχείρησης.

Ανέφερε ένα απόσπασμα 1-4 σειρών από βιβλίο ή λεγόμενα του αγαπημένου σου ομότεχνου λογοτέχνη;

“‘Οτι συμβαίνει, συμβαίνει σε όλους μας. Το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος προσέγγισής μας στα “πράγματα που μας συμβαίνουν”. Η ποιότητα της ζωής μας δεν καθορίζεται από όσα μας συμβαίνουν, αλλά από αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε όταν μας συμβούν.” Jim Rohn, Τα 5 βασικά κομμάτια στο Παζλ της Ζωής, εκδόσεις Ισορροπον, σελ. 125.

Για ποια λογοτεχνική εμπειρία αγωνίζεσαι την οποία και προσδοκάς να ζήσεις στο μέλλον;

Αν και δεν είμαι λογοτέχνης αλλά επιχειρηματικός συγγραφέας, προσδοκώ στην συγγραφή και έκδοση στα βιβλιοπωλεία των 5 πρώτων βιβλίων μου! Έχω ήδη τα πρώτα 3 και σύντομα θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Θέλω ένα μικρό ράφι στο βιβλιοπωλείο.

Σε ποια ηλικία εκφράστηκες για πρώτη φορά, γράφοντας το πρώτο σου πεζό ή ποιητικό κείμενο;

Το πρώτο μου κείμενο ήταν μια έκθεση που έγραψα στο λύκειο για την 17 Νοέμβρη και η οποία βραβεύτηκε. Ήταν και η πρώτη φορά που έπρεπε να σταθώ μπροστά σε πολύ κόσμο και να διαβάσω κάτι. Από το τρέμουλο έχανα διαρκώς την σειρά που ήμουν, όμως το κατάφερα και ήταν μια εμπειρία, τόσο η γραφή όσο και η παρουσίαση που με ενθουσίασε. Δεν νομίζω ότι σταμάτησα να βρίσκω κάποιο τρόπο να κάνω αυτά τα 2 από τότε.

Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να παρατήσεις την ενασχόλησή σου με την συγγραφή; Αν ναι, γιατί;

Όχι, η γραφή στην μορφή ημερολογίου καταρχάς ήταν πάντα μια διέξοδος για εμένα. Πλέον είναι αναγκαιότητα για να ξεκαθαρίσω την σκέψη μου, να αναπτύξω ιδέες και πάντα βγαίνει καλό από αυτό.

Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Θα συμβούλευα να γράφει διαρκώς κάποιος, είτε ημερολόγιο είτε εάν έχει κάποια ιδέα να την χτίσει, να την ζωντανέψει και να παλέψει να την δει ως ολοκληρωμένο έργο. Η προσωπική έκφραση είναι η φθηνότερη ψυχοθεραπεία και η συγγραφή είναι, κατά την γνώμη μου, ο εντυπωσιακότερος τρόπος να δημιουργείς κάτι από το μηδέν (εκτός φυσικά από τα παιδιά μας!).

Σε ποιόν εκδοτικό οίκο θα ήθελες να εκδίδεται το βιβλίο σου και γιατί;

Οι εκδόσεις Ιχνηλάτης είναι οι πρώτες με τις οποίες συνεργάζομαι μιας και τα 2 πρώτα μου βιβλία ήταν αυτοέκδοση μέσω Amazon. Η δουλειά που κάνουν τα παιδιά στον Ιχνηλάτη μου έκανε όλη την διαδικασία δημιουργική, ευχάριστη και πολύ αποτελεσματική! Σίγουρα θα συνεργαστώ μαζί τους ξανά.

Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Πάντα θεωρούσα τους αναγνώστες μου συνοδοιπόρους στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης που και εγώ κάνω. Δεν μπορώ να τους δω σαν πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες. Μου έχουν κάνει κριτική για αυτά που γράφω και όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη τότε είναι για εμένα μια ακόμα ευκαιρία να βελτιωθώ, ακριβώς επειδή προέρχεται αυτή από έναν συνοδοιπόρο.

Ανέφερε τρεις χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρεις για τους οποίους όχι.

Οι τρεις χαρακτηρισμοί για τους οποίους είμαι περήφανος είναι: θετικός, εργατικός, προσηνής. Οι τρεις για τους οποίους δεν είμαι και τόσο περήφανος είναι: βιαστικός, έντονος, αιθεροβάμων.

…και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Ποια από τις ερωτήσεις που έκανες δυσκολεύτηκες να απαντήσεις εσύ ο ίδιος περισσότερο;

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Σ’ ευχαριστώ πολύ Ιωάννη Μηλιάτση για την εξομολογητική σου συνέντευξη και εύχομαι πάντα επιτυχίες στην σταδιοδρομία σου!

Σχετικά με το ερώτημα σου, καμία ερώτηση δεν θα με δυσκόλευε να την απαντήσω. Κι αυτό, επειδή πρόκειται για όλα αυτά που θα ήθελαν και ο ίδιος να απαντήσω σε μια σχετική συνέντευξη.

 

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση: Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου