Στην εχεμύθεια των κυμάτων, του Γιώργου Κορδέλλα

27.08.2015

σχόλια

 

 

 

Γιώργος Κορδέλλας
Εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ISBN: 978-960-576-377-0

Μετά το εξαιρετικό βιβλίο του ΣΑΩ, ο Γιώργος Κορδέλλας με τη γνώριμη γραφή του περνάει σε άλλα, πιο δύσκολα ενδεχομένως μονοπάτια, εξερευνώντας την ανθρώπινη ψυχή βασισμένος σε μια υπόθεση η οποία θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι αληθινή. Ένα κορίτσι μαθαίνει τη μέρα του θανάτου του πατέρα της πως ο αληθινός της πατέρας είναι άλλος! Η Ελένη, μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, τη μέρα του ανείπωτου πόνου του χαμού του πατέρα της διαπιστώνει πως εκείνος, χωρίς καν να έχει ενημερώσει τη μητέρα της, είχε πάρει μια σημαντική απόφαση σε συνεννόηση με τον αδερφικό του φίλο. Ο πραγματικός – βιολογικός της πατέρας και δότης σπέρματος είναι αυτός ο μυστηριώδης άνθρωπος τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ και τον οποίο αποφασίζει να τον αναζητήσει παρέα με την Αμάντα, τη φίλη της, η οποία τη στηρίζει σε κάθε της βήμα αλλά ταυτόχρονα ενεργεί, λόγω του χαρακτήρα της, και ως ο παράγοντας εκείνος που την προβληματίζει αλλά και τη συγκρατεί όταν πρέπει.

Ο συγγραφέας, θέτει σοβαρά ερωτήματα σ’ αυτό το μυθιστόρημα. Ερωτήματα που δεν είναι καθόλου απλά για να απαντηθούν ενώ ταυτόχρονα αφήνουν βαθιές χαρακιές στην ψυχή του ανθρώπου. Οι αποφάσεις των γονιών ενίοτε στιγματίζουν έντονα τα παιδιά, τα οποία καλούνται να ζήσουν με αυτές χωρίς καμία εναλλακτική επιλογή. Μέσα στην ιστορία οι χαρακτήρες, ειδικά αυτός της πρωταγωνίστριας, αναδεικνύουν τους προβληματισμούς αλλά και τις μύχιες σκέψεις τους προσπαθώντας να πάρουν τις απαντήσεις που αγνοούν και που με μεγάλο πάθος επιθυμούν να αποκρυπτογραφήσουν.

Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται ομαλά, ο Γιώργος Κορδέλλας έχει καταφέρει να κρατήσει ένα επίπεδο και μια ροή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετική και η οποία προβληματίζει αλλά χωρίς να κουράζει -θα έλεγε κανείς πως βοηθάει πολύ σε αυτό και η Αμάντα με τις σκέψεις αλλά και τις ιδιαιτερότητές της σε σχέση με την Ελένη- θέτει τα ζητήματα που πραγματεύεται στη σωστή τους βάση ενώ τηρεί το μέτρο και δεν ξεφεύγει προς τα άκρα. Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς πως ο συγγραφέας κάνει για ακόμα μια φορά χρήση της μεγάλης του εμπειρίας ως σκηνοθέτης για να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον το οποίο ‘ντύνει’ τη θεματολογία του αλλά και τα μηνύματα που θέλει να περάσει στον αναγνώστη του με πολύ όμορφο τρόπο. Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ καλό βιβλίο –στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός πως, όπως και το ΣΑΩ, οι εκδόσεις Γαβριηλίδη έχουν κάνει μια εξαίσια έκδοση με ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο- το οποίο αξίζει κανείς να διαβάσει αλλά κυρίως να εμβαθύνει. Όπως και το βιβλίο ΣΑΩ, έτσι και το βιβλίο Στην εχεμύθεια των κυμάτων θα μπορούσε (και θα ευχόμασταν) να μεταφερθεί σε μια κινηματογραφική ταινία με μεγάλη επιτυχία!

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Κερδίστε το!

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Αλεξια. Καλλεργη

    Ένα πολύ ωραίο βιβλίο με ένα θαυμάσιο τίτλο και ένα εξαιρετικό εξώφυλλο.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου