Σύσφιξη σχέσεων μέσα στο λεωφορείο

Δημοσίευση: 17.03.2014

Ετικέτες

Κατηγορία

 

Ξεκινώντας ένα όμορφο πρωινό με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα που πιθανότατα ή σχεδόν σίγουρα θα αντιμετωπίσετε: Περιμένοντας στη στάση προμηθευτείτε νερό,  ψυχική αντοχή, καρτερικότητα, αυταπάρνηση. Έως ότου φτάσει το ηρωικό λεωφορείο,  ίσως προλάβετε να γιορτάσετε τα επόμενα γενέθλια σας.

Η ευρωπαϊκή ένωση μας ένωσε και εμείς ακόμη χωρισμένοι; Φορέστε στρατιωτικό κράνος και σιδερένια πανοπλία για να μην πέσουν πάνω σας οι συνεπιβάτες,  σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος. Χωρίς να φέρετε την παραμικρή ευθύνη θα ακούσετε ποιητικά κοσμητικά επίθετα από εκείνους. Ευκαιρία να ξεσκονίσετε τα ξεχασμένα λεξικά σας, αν τυχόν σας διαφεύγει το νόημα κάποιας λέξης. Θα σας χρειαστούν τα γαλλικά και το πιάνο που κάνατε στην παιδική ηλικία. Η γνώση δεν πεθαίνει ποτέ, μα ποτέ.

 Oι ανθρώπινες σχέσεις δεν διέρχονται πια από κρίση.  Κυριαρχεί εντός του λεωφορείου σύσφιξη σχέσεων και σωμάτων. Λόγω έλλειψης χώρου όλοι αγκαλιάζονται, μολονότι άγνωστοι. Ανακαλύψαμε το φάρμακο κατά της μοναξιάς. Εγκαταλείψτε το facebook. Τα γραφεία γνωριμίας θα κλείσουν οριστικά, η μοναξιά τετέλεσται.

 Ο Αϊνστάιν και οι θεωρίες του περί χρόνου είναι πια ξεπερασμένες. Μια διαδρομή που η χρονική της διάρκεια υπολογίζεται σ΄ ένα τέταρτο, με το λεωφορείο γίνεται σε σαράντα πέντε λεπτά. Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος να σκοτώνετε τον χρόνο σας μπροστά στην τηλεόραση ; Τον σκοτώνετε μέσα εκεί και δεν αποκτάτε κακές συνήθειες.

 Μάλιστα, συνδράμετε αποφασιστικά στην οικονομική ενίσχυση της χώρας μας. Ακόμα και αν ταξιδέψετε μαζί του λίγα μέτρα, τα ρούχα σας θα μουσκέψουν, ακόμα και τον χειμώνα. Άρα θα υποχρεωθείτε να καταναλώσετε νερό και να μειώσετε το εθνικό μας έλλειμμα. Το Μνημόνιο πέθανε. Ήρθαν καλύτερες ημέρες. Όλοι στους δρόμους και στα μπαράκια.

 Μειώνετε την υψηλή τηλεθέαση των reality shows. Δεν είναι πια απαραίτητο να συμμετάσχετε διότι θα μεταδώσετε την αρνητική σας ενέργειά και τις πυγμαχικές σας ικανότητες με τους συνεπιβάτες σας στην προσπάθεια σας να εξασφαλίσετε μια θέση. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι, ίσως μείνουν άνεργοι, κάποιοι τηλεψυχολόγοι της τηλεόρασης. Πόσο τους λυπάμαι!!!

 Η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη από τις φωνές και τις βρισιές των επιβατών στον οδηγό, που στόχευσε με εξαιρετική επιτυχία, όλες τις λακούβες του δρόμου. Ανακαλύψαμε το φάρμακο κατά τις ανδρικής ανικανότητας. Κάναμε ευτυχισμένες πολλές γυναίκες και η κρεβατομουρμούρα έπαψε πια να υφίσταται. Και οι παντρεμένοι αναπνέουν!

 Μέσα στον πανικό, και ενώ οι περισσότεροι επιβάτες, κρέμονται σαν μαϊμούδες, ξάφνου εμφανίζεται ο ελεγκτής εισιτηρίων. Άντε τώρα να βρεις χώρο να βγάλεις από την τσέπη σου το εισιτήριο, με τον κίνδυνο να ακουμπήσεις άθελα σου κάποιον ή κάποια συνεπιβάτισσα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να δημιουργήσετε μια γνωριμία και στη χειρότερη να αισθανθείτε μια όχι και τόση ευγενική χειραψία. Εθνική ομοψυχία βρε παιδιά.

 Τέλος, όταν φτάσετε επιτέλους ψυχικά υγιείς στον προορισμό σας, θα αποκτήσετε φιλοσοφικά ερωτήματα, τύπου ποιος είναι ο ρόλος της ζωής και πόσο εφικτή είναι η επικοινωνιακή προσέγγιση των ανθρώπων. Το θετικό αποτέλεσμα είναι να προμηθευτείτε φιλοσοφικά-ψυχολογικά βιβλία με στόχο την πνευματική σας αναβάθμιση.

 Αμφιβάλλετε ακόμα για την μη σπουδαιότητα της διαδρομής με κάποιο φτερωτό λεωφορείο της Αθήνας;;;

 

(πηγή εικόνας)

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Routine

Routine

- γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης - Ήταν ίσως η μόνη γυναίκα στον κόσμο που ξέβαφε τα χείλια της! Έμοιαζε με εξώφυλλο ακριβού περιοδικού πολυτελείας που κανείς δεν μπορούσε να (εξ)αγοράσει. Είχε φίλους. Πολλούς και λίγους. Οι πολλοί της φίλοι, σαν τα πουκάμισα τα αδειανά...

Pure

Pure

- γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης - Ήταν βασίλισσα, αυτό της είχαν πει από μικρή. Κι εκείνη το είχε πιστέψει. Μέχρι τη μέρα που γνώρισε ένα αγόρι κι εκείνος της είπε ότι την αγαπάει. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δεν ήταν βλέπεις του κύκλου της. Πάλεψε με τον εαυτό της όπως...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Pure

Pure

- γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης - Ήταν βασίλισσα, αυτό της είχαν πει από μικρή. Κι εκείνη το είχε πιστέψει. Μέχρι τη μέρα που γνώρισε ένα αγόρι κι εκείνος της είπε ότι την αγαπάει. Βρέθηκε σε δύσκολη θέση, δεν ήταν βλέπεις του κύκλου της. Πάλεψε με τον εαυτό της όπως...

Mimozas

Mimozas

- γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης - Είχε γεννηθεί απότομα πολλά χρόνια πριν το καταλάβει. Η ζωή του έμοιαζε με αρχαία τραγωδία, παιδί αγνώστων θεών, ήξερε πως έπρεπε να θυσιαστεί στο βωμό της διαφορετικότητας για να μπορέσει να ζήσει. Τον είχαν προικίσει όμως οι θεοί με...

Dream

Dream

- γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης - Η Πολυξένη κάθε πρωί άφηνε τον κουρασμένο της πόθο να κοιμηθεί ήσυχα ήσυχα πάνω στο μαξιλάρι της. Μπροστά στον καθρέφτη ζωγράφιζε την ιδανική της εικόνα, κοκκίνιζε τα χείλη της κι ονειρευόταν για όσο διαρκούσε η καθημερινότητα έναν...

3 σχόλια

3 Σχόλια

 1. Άννα Ρουμελιώτη

  Έως ότου φτάσει το ηρωικό λεωφορείο, ίσως προλάβετε να γιορτάσετε τα επόμενα γενέθλια σας.
  Εξαιρετικό το χρονογράφημά σας περιγράφει ακριβώς την ηρωική καθημερινότητα με δεικτικό χιούμορ!!Συγχαρητήρια!!

  Απάντηση
 2. Σταύρος Κουριδάκης

  Κορυφαίο χρονογράφημα που λείπει απο τις εφημερίδες της εποχής

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου