“…το ομορφότερο όνειρο που προσδοκώ είναι κάποιο από τα βιβλία μου να γίνει ταινία” – Μαίρη Τσίλη

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) ….στη σημερινή δημοσίευση της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» θα γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαίρη Τσίλη, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο εξομολογητική της συνέντευξη! Ας μάθουμε  λοιπόν περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητά της: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΙΡΗΣ ΤΣΙΛΗ Ονομάζομαι Μαίρη Τσίλη. Γεννήθηκα στις 15 Ιουνίου του 1973, ημέρα Παρασκευή ήταν κι […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

….στη σημερινή δημοσίευση της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» θα γνωρίσουμε την συγγραφέα Μαίρη Τσίλη, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο εξομολογητική της συνέντευξη!

Ας μάθουμε  λοιπόν περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητά της:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΙΡΗΣ ΤΣΙΛΗ

Ονομάζομαι Μαίρη Τσίλη. Γεννήθηκα στις 15 Ιουνίου του 1973, ημέρα Παρασκευή ήταν κι έβρεχε. Ίσως γι’ αυτό πάντα αγαπούσα κι αγαπώ τη βροχή. Αγαπώ όμως και τις χειμωνιάτικες λιακάδες. Έμαθα από παιδί να αντέχω τις διακυμάνσεις της ψυχής και του καιρού. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Κόρινθο.

Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Σπούδασα Νομική Αθηνών αν και δεν μου ταίριαζε αυτή η σχολή. Μόνο η Εγκληματολογία μου άρεσε και στην πορεία της ζωής μου κατάφερα να κάνω ανατομία στην ίδια μου την ψυχή κι έτσι ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια να γράφω, να με καταγράφω για την ακρίβεια.

Όταν νιώσω την ανάγκη, αφήνω τις αλήθειες μου να βγουν στο χαρτί και έτσι έχω γράψει ήδη δυο μυθιστορήματα, “Το κρεσέντο ενός κύματος” και τις “Αλκυονίδες ψυχές”. Όσο για την ποίηση για μένα ήταν και είναι πάντα μια δυνατή εσωτερική ανάγκη που από μέσα μου αναβλύζει. Και έτσι προέκυψε και η ποιητική μου συλλογή με τίτλο “Μυστικό κοχύλι”. Κάθε φορά που τα όσα γράφω αγγίζουν κι άλλους ανθρώπους, νιώθω λιγότερο μόνη.

Μια μεγάλη μου αλήθεια είναι πως, από όσα πέρασα κι έπαθα μέχρι τώρα, αυτό που πιστεύω και νιώθω, είναι ότι η ζωή μας είναι σαν ένα παραμύθι, σαν μια ιστορία με άγνωστη συνέχεια και τέλος μα δεν πρέπει να αγχωνόμαστε για το ποιά θα είναι η συνέχεια και να μη βιαζόμαστε να φτάσουμε στο τέλος. Και ναι, τελικά, το αντίθετο του φόβου δεν είναι το θάρρος… η χαρά είναι.

ΒΙΒΛΙΑ

1. Το κρεσέντο ενός κύματος, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ

2. Αλκυονίδες ψυχές, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ

3. Μυστικό κοχύλι, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

facebook: Μαίρη Τσίλη

e-mail: [email protected]

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

1. Γιατί γράφεις;

Γράφω για να προσπαθήσω να λυτρωθώ από όσα έζησα και ζω, για να με καταλάβω και για να πω μέσα από τις σελίδες μου όσα σε άλλους δεν μπορώ να πω.

3. Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις;

Αγαπώ το μυθιστόρημα με ρεαλισμό και ρομαντισμό, για τον έρωτα, για την ζωή, για την αγάπη, για τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μπορώ να γράψω αστυνομικό είδος ή ότι σχετίζεται με επική και επιστημονική φαντασία.

5. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Οι αναγνώστες για μένα είναι εκείνοι χάρη στους οποίους, αποκτά νόημα και υπόσταση η συγγραφή κάθε βιβλίου. Και βέβαια είναι οι συνταξιδιώτες μου, σε κάθε ταξίδι ζωής και ψυχής που ξεδιπλώνεται μέσα στα γραπτά μου.

6. Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

Η καλύτερη κριτική που έχω ακούσει είναι ότι με όσα γράφω, χτίζω γέφυρες με τους αναγνώστες μου και πως πολλοί έχουν δει την ζωή τους αλλιώς διαβάζοντας με. Η χειρότερη είναι ότι έχω υπερβολικό λυρισμό σε κάποια σημεία.

7. Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει;

Οι αναγνώστες πιστεύω ότι με θεωρούν άνθρωπο απλό, ευαίσθητο, ρομαντικό, ενίοτε μελαγχολικό. Και ναι ισχύει.

9. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Το ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι τόσοι πολλοί που δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνον έναν, ούτε και να τους κατατάξω κάπως.

11. Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Κάποιοι γράφουν μόνο από εσωτερική ανάγκη και κάποιοι άλλοι αποκλειστικά για το χρήμα και την δόξα. Θεμιτό κι ανθρώπινο είναι να γράφεις από εσωτερική ανάγκη αλλά καλή είναι και η δόξα και το χρήμα.

12. Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών;

Κάθε άνθρωπος, σε όποιον κύκλο κι αν κινείται έχει και συμπάθειες και αντιπάθειες. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Τώρα το γιατί κάποιοι με συμπαθούν και κάποιοι με αντιπαθούν, καλύτερα να ρωτήσετε τους ίδιους. Δεν ξοδεύω την ψυχή μου, προσπαθώντας να ερμηνεύσω την πηγή των συναισθημάτων των άλλων.

14. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Ο χειρότερος εφιάλτης είναι να μην μπορώ να γράψω, να στερέψει η ψυχή μου από συναισθήματα. Το ομορφότερο όνειρο που προσδοκώ είναι κάποιο από τα βιβλία μου να γίνει ταινία.

15. …και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Αγαπητέ δημιουργέ, ποιο βιβλίο μου θα άντεχες να διαβάσεις και ποιο θα απέφευγες οπωσδήποτε.

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Μαίρη μου θέλω να σε ευχαριστήσω ειλικρινά μες από την καρδιά μου για την συμμετοχή σου!

Όσο για το ερώτημα σου, θα διάβαζα όλα σου τα βιβλία γιατι εκτιμώ την Ψυχή σου και το λογοτεχνικό σου υπόβαθρο, συγγραφέα μου!

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου