Χαμόγελο και ψυχή

3.08.2016

ballet-shoes

Ορφανή από την παιδική της κιόλας ηλικία, πέρασε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια. Η έλλειψη των δικών της, μεγάλο πλήγμα για την ίδια. Πάλεψε με νύχια και με δόντια και κατάφερε να επιβιώσει. Ο χορός ήταν για αυτήν η ψυχοθεραπεία της. Στη σχολή που φοιτούσε όλοι μιλούσαν για το ταλέντο της. Προσάρμοζε τον κάθε ρυθμό στα μέτρα της, τον έκανε δικό της και με τις ευλύγιστες κινήσεις της μάγευε το κοινό της. Όλοι μιλούσαν για τη θλιμμένη μπαλαρίνα και, βεβαίως, δεν έχαναν ούτε μία από τις παραστάσεις της. Μια ασθένεια βαριά, την ανάγκασε να προβεί στον ακρωτηριασμό των δύο κάτω άκρων της. Τώρα πια, η μπαλαρίνα μας εξακολουθεί να εμφανίζεται ενσωματωμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι και όλοι μιλάνε για τη δύναμη της ψυχής της, αλλά κυρίως για το γλυκύτατο και ζεστό χαμόγελό της!

-

γράφει η Βάσω Καρλή

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Ήρωες και δεδομένα

Ήρωες και δεδομένα

Τα βράδια όταν πέφτω να κοιμηθώ, όταν κουρασμένος από τις εμπειρίες της ημέρας ακουμπώ στο κρεβάτι, τότε είναι που έρχονται στην παρέα μου, οι ήρωες των παραμυθιών που διάβαζα μικρός. Ήρωες με μαγικές δυνάμεις, ήρωες τρανοί, αγέρωχοι μπρος στο χρόνο. Όταν ξαπλώσω,...

Ο λαθροκυνηγός

Ο λαθροκυνηγός

“Τώρα βρήκε να μας κλείσει μέσα η καταραμένη καραντίνα; Τώρα που τα καλύτερα θηράματα βγαίνουν να βοσκίσουν το φρέσκο χορτάρι και τα αγριολούλουδα;” είπε θυμωμένος. Εδώ και τρεις μήνες, έβγαζε τακτικά τα κυνηγητικά του όπλα και τα περιποιούνταν αναλόγως. Τα έλυνε με...

18 σχόλια

18 Σχόλια

 1. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

  Πόσο συγκινητικό!!!
  Δύναμη ψυχής!
  Μπράβο!

  Απάντηση
  • Βάσω Καρλή

   Ευχαριστώ Χρυσούλα για το χρόνο που μου αφιερώνεις και διαβάζεις τις μικρές ιστορίες μου.

   Απάντηση
 2. Λένα Μαυρουδή Μούλιου

  Aυτό είναι που λένε ”δεν σε θέλει” η ζωή ρε παιδί μου . Επειδή όμως εσύ παρά ταύτα τη ζωή την αγαπάς κανεις ό, τι και το κορίτσι της μκρής ιστορίας . Μάλιστα Βάσω. Αλλά χρειάζεται δύναμη πέρα από τ’ ανθρώπινα…

  Απάντηση
  • Βάσω Καρλή

   Και εσύ Λένα μου φαντάζομαι ότι αγαπάς τη ζωή, όπως και όλοι μας εξάλλου. Ο καθένας μας έχει αποθέματα δυνάμεων και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα χρησιμοποιήσει ανάλογα.

   Απάντηση
 3. Σοφία Ντούπη

  Πολύ συγκινητική η ιστορία σου Βάσω σε κάποιους ανθρώπους περισσεύει η δύναμη της ψυχής τους!!!!! Την ώρα που όλοι γρινιάζουμε πάντα για το τίποτα…κάποιοι δίπλα μας στέκουν όρθιοι χωρίς πόδια!!!!! Δύναμη ψυχής που διδάσκει!!!!!!

  Απάντηση
  • Βάσω Καρλή

   Πόσοι άνθρωποι αλήθεια βιώνουν τέτοιες ιστορίες και στο τέλος βγαίνουν νικητές, ανακαλύπτοντας την εσω – δύναμη, που ούτε και οι ίδιοι πίστευαν ότι είχαν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

   Απάντηση
 4. Βάσω Καρλή

  Οι ευχαρριστίες είναι δικές μου!!!

  Απάντηση
 5. Μάρθα Δήμου

  Μπράβο στην τόσο δυνατή και ταλαντούχα μπαλαρίνα. Από μικρή ήταν γεννημένη με μεγαλείο ψυχής. Μπράβο και στην ευαίσθητη δική σου ψυχή, Βάσω, που ενέδειξες με την πένα σου ένα δυνατό μήνυμα προς όλους μας!!!!!

  Απάντηση
 6. Βάσω Καρλη

  Όσοι γράφουν είναι ευαίσθητες ψυχές και αγγίζουν αντίστοιχα και τις ψυχές των άλλων. Σε ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια.

  Απάντηση
 7. Μάχη Τζουγανάκη

  Πόσο στεγνά κόβεις κάποιες ιστορίες Βάσω και τόσο γεμάτες ταυτόχρονα χωρίς να τους λείπει τίποτα για να μεταδώσουν το μήνυμα. Μου άρεσε και αυτή η μικρή σου ιστορία…

  Απάντηση
 8. Βάσω Καρλή

  Σε ευχαριστώ προσωπικά όπως και όλη την υπέροχη ομάδα που με μεράκι και αγάπη αγκαλιασατε την προσπάθειά μου και έγινα και εγώ ένα μέλος αυτής.

  Απάντηση
 9. Αθηνά Μαραβέγια

  Πάντοτε θαύμαζα και θαυμάζω αυτούς τους “υπερανθρώπους” που τόσα μας διδάσκουν με τη στάση τους στη ζωή!!!!!!!
  Δυο λέξεις, που λέει ο λόγος, μια ολόκληρη ζωή και μία στάση που πολλοί θα την ζηλεύαμε!!!
  Να είσαι καλά, Βάσω μου και να μας δίνεις μαθήματα ζωής!!!!!!!!!!!
  Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση
 10. Βάσω Καρλή

  Αυτοί οι “υπερανθρωποι” είναι που μας δίνουν τα μαθήματα ζωής. Και εσύ να είσαι καλά Αθηνά μου. Σε ευχαριστώ πολύ. Καλό Σαββατοκύριακο.

  Απάντηση
 11. Παναγιώτης Σκοπετέας

  Πράγματι Κα Καρλή,

  τέτοιοι υπεράνθρωποι μάς κάνουν
  να συνειδητοποιούμε πώς συνιστά μεγίστη
  ιεροσυλία να διαμαρτύρεσαι για το ο, τιδήποτε
  όταν τα έχεις όλα …

  Μία ευαίσθητη υπενθύμιση από την εξίσου
  ευαισθησιακή δυναμική πένα τἠς Κας Καρλή !

  Καλή εβδομάδα !

  Απάντηση
 12. Βάσω Καρλή

  Τα σχόλιά σας είναι αυτά που έχουν δυναμική και πάντα έναν καλό λόγο. Ευχαριστώ θερμά. Καλή εβδομάδα.

  Απάντηση
 13. Maria Stamatopoulou

  Πολύ όμορφο ποίημα!!! Άγγξε την ψυχή μου!!

  Απάντηση
 14. Βάσω Καρλή

  Σε ευχαριστώ πολύ!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου