τοβιβλίο.net

Select Page

Όταν το σύμπαν έχει κέφια

Όταν το σύμπαν έχει κέφια

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, λέει η παροιμία κι αν κρίνω από την έναρξη της δικής μου, το τέλος της μόνο καλό δεν προοιωνιζόταν. Είναι κάτι μέρες, βρε παιδί μου, που λες ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να σου τις χαλάσει κι ας μας παραμύθιαζε τόσα χρόνια ο Κοέλιο με τις θεωρίες του. Σύμπαν είναι θα μου πεις, ό,τι θέλει κάνει. Πότε συνωμοτεί για το καλό, πότε για το κακό, έτσι για την ποικιλία. Αντίρρηση καμιά αλλά τουλάχιστον ας προειδοποιούσε, για να συντονιζόμαστε κι εμείς με τα κέφια του.  

Για να μην μακρηγορώ, σήμερα  ξύπνησα αξημέρωτα όταν θυμήθηκα πως είχα να πληρώσω λογαριασμούς. Κάποιοι επρόκειτο να λήξουν σύντομα, κάποιοι άλλοι ίσως να είχαν βγει ληξιπρόθεσμοι. Τον τελευταίο καιρό, μου συμβαίνει συχνά να ξεχνάω κυρίως λογαριασμούς κι αυτό δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω. Επιλεκτική μνήμη που στέλνει στο ασυνείδητο ό,τι θέλει να ξεχάσει ή γενικότερη αμνησία που έρχεται με τα χρόνια. Κρατάω  την πρώτη εκδοχή, γιατί με συμφέρει. Σηκώθηκα λοιπόν βιαστικά από το κρεβάτι και όση ώρα ετοιμαζόταν ο καφές, έκανα γρήγορα τις πληρωμές μου ηλεκτρονικά κι ετοιμάστηκα για τη δουλειά. Μεγάλη εφεύρεση οι συναλλαγές με το απλό πάτημα των πλήκτρων, γλιτώνεις ουρές στις τράπεζες, πολύωρες αναμονές.

Μπήκα βιαστικά στο αυτοκίνητο και περνώντας έξω από το υποκατάστημα της  τράπεζας, είδα την Μαρία, την υπάλληλο, που έμπαινε στο κτίριο. Της κορνάρισα μα δεν με άκουσε. Δούλευε στην τράπεζα, από την οποία γινόταν η μισθοδοσία μου και την γνώρισα πριν από πολλά χρόνια. Πρωτοδιόριστη κι εκείνη τότε και μάλιστα μικρομάνα. Κάθε φορά που πήγαινα, τη ρωτούσα για το γιο της κι εκείνη μου έλεγε τα νέα του, πως μεγάλωνε, πως περπάτησε, πως πήγε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο. Φαντάρο δεν τον πρόλαβα, γιατί στο μεταξύ όλα έγιναν ηλεκτρονικά κι έτσι την έχασα. Μπήκε ανάμεσά μας βλέπεις η τεχνολογία κι έβαλε φρένο στις καλημέρες μας και στις κουβέντες μας. Μελαγχόλησα.[…]

_

γράφει η Χριστίνα Σουλελέ

Επιμέλεια κειμένου

6 Σχόλια

 1. ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  Καιρό είχα να διαβάσω γραπτό σου Σουλελάκι μου και χάρηκα την δροσιά του. Όσο για τις συνομωσίες και συνομωσιολογίες του Συμπαντος και τον Κοέλιο΄, το μόνο που θα πω είναι, σιγά μη και το Σύμπαν έχει πάρει καν είδηση για την ύπαρξή μας την ίδια, πόσω μάλλον για τα όποια μας προβήματα. Που σημαίνει συγγραφικό πυροτέχνημα και άλλο ουδέν. Καλά να περνάς.

  Απάντηση
  • Χριστίνα Σουλελέ

   Συγγραφικό πυροτέχνημα Λένα μου, όπως το είπες. Καλή σου μέρα!

   Απάντηση
 2. Άννα Ρουμελιώτη

  Μήπως να πάρουμε τα βουνά καλύτερα; Καλημέρα Χριστίνα μου, η σημερινή σου ιστορία μου έφτιαξε τη μέρα. Να είσαι καλά!!!

  Απάντηση
  • Χριστίνα Σουλελέ

   Χαίρομαι Άννα που σου έφτιαξα τη μέρα. Να είσαι καλά!

   Απάντηση
 3. ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  Κατ’ αρχάς να πω ότι γράφω σχόλιο και εξαφανίζεται για λόγους που δεν ξέρω . ίσως τώρα να είμαι πιο τυχερή….
  Σουλελάκι είχα καιρό να διαβάσω κείμενό σου και το χάρηκα τούτο.Όσο για τις συνομωσίες και συνομωσιολογίες του Κοέλιο τι να σού πω. Κάτι ιστορίες του,φαίνεται ευχήθηκε να πετύχουν και οι ευχές τους εισακούστηκαν και εκείνος το έδεσε σε ψιλό μαντήλι, συσχετίζοντας αόρατες δυνάμεις. Σιγ’α μη και τοΣύμπαν νοιάζεται για τν ασημαντότητά μας, όταν ολόκηρη η γή είναι κοκκος άμμου ή μόριο σκόνης στην απεραντοσύνη του.
  Και πάλι καλό καλοκαίρι καλή μου φίλη.

  Απάντηση
  • Χριστίνα

   Καλό καλοκαίρι Λένα!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος