τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Aφιέρωμα από τοβιβλίο.net στον Εl Greco

Aφιέρωμα από τοβιβλίο.net στον Εl Greco

 

 

Πηγή εικόνας

 

Το 2014 έχει ανακηρυχθεί από την Ελλάδα και την Ισπανία ως Έτος Εl Greco με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου. Με αφορμή, λοιπόν, το αφιέρωμα στο Δομίνικο Θεοτοκόπουλο τοβιβλίο.net θα οργανώσει ένα πολυθεματικό αφιέρωμα στο διεθνή ζωγράφο.

Επιθυμία μας είναι να αποδώσουμε φόρο τιμής στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Έλληνα καλλιτέχνη μέσα από μία σύγχρονη πολιτιστική και δημιουργική ματιά. Ταυτόχρονα φιλοδοξούμε να δώσουμε την ευκαιρία να συνδεθούν μεταξύ τους οι διάφορες πτυχές της Τέχνης γύρω την κεντρική μορφή του El Greco. Παράλληλα, ελπίζουμε μέσα από τη δράση να δώσουμε αφορμή και το χώρο να εκτεθούν οι λογοτεχνικές και άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες σύγχρονων δημιουργών. Στόχος είναι να εκδοθεί ένας καλλιτεχνικός τόμος αφιερωμένος στον El Greco με πρωτότυπα έργα σύγχρονης παραγωγής.

Στη αφιέρωμα θα γίνονται δεκτά έργα από όλες τις τέχνες με βασική την έμπνευση από το έργο του Θεοτοκόπουλου ή τη ζωή του. Μπορούν να συμμετάσχουν συγγραφείς διηγημάτων, ποιητές, ζωγράφοι και φωτογράφοι με έργα επισήμως αδημοσίευτα.

Συμμετοχές, στο email chldimos@gmail.com (με διηγήματα έως 3000 λέξεις, ποιήματα έως 4 σελίδες, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες) θα γίνονται δεκτές μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους να αρχίσει η παρουσίαση των έργων στο διαδικτυακό κοινό.

Επιμέλεια κειμένου

Δήμος Χλωπτσιούδης

Ο Δήμος Χλωπτσιούδης είναι φιλόλογος και ποιητής. Γράφει δοκίμια και κριτικές ποίησης παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στην Τέχνη. Ασχολείται με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων. Έχει συγγράψει ιστορικές και κοινωνικές μελέτες. Κριτικές και δοκίμιά του του δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες και ηλεκτρικά περιοδικά (tovivlio.net, tvxs.gr, Vakxikon.gr κ.ά.), καθώς και σε έντυπα περιοδικά (Μανδραγόρας, Σίσυφος, δίοδος 66100, ένεκεν, φευθ κ.ά.) Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές: «η οργή της πεταλούδας» (2013), «κατάστιχα» (2014) και «ακατάλληλο» (2016). Έχει συγγράψει τα πολιτικά δοκίμια «η δημαγωγία της δημοκρατίας» (2009), «Τοπική Αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» (2011) και «η μεσαία τάξη στην αγχόνη της κρίσης» (2014).

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος