τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Lost & Found

Lost & Found

Θα ήσουν ο Bob.
Ε
γώ θα ήμουν η Charlotte.

Θα είμασταν εκείνοι. Χαμένοι στην πόλη μας. Ανάμεσα στους ανθρώπους της. Να μην ξέρουμε τίποτα. Χαμένοι στις λέξεις. Στις ιδέες. Στα όνειρα. Θα λέγαμε το χτες αύριο. Θα γράφαμε στο τζάμι τα ερωτηματικά κι ύστερα ένα ένα, ξανά και ξανά, θα τα αχνίζαμε για να τα αλλάξουμε με θαυμαστικά. Θα ενώναμε τις ψυχές μας σαν παλάμες. Θα λογαριάζαμε μαζί όσα δεν έχουμε λογαριάσει ποτέ. Ανάποδα. Από την αρχή. Ή κι από το τέλος. Χωρίς χρόνο. Χωρίς χώρο. Χωρίς τίποτα. Θα γελάγαμε μέχρι δακρύων για εκείνο το αστείο που δε γέλασε ποτέ κανείς, παρά μόνο εμείς, κι ύστερα σε μια αγκαλιά παρθένα θα κλαίγαμε με λυγμούς.

Εμείς ανάμεσα στους πολλούς, σαν άσπρες κουκκίδες μέσα σε έναν μαύρο ουρανό και σαν μαύρες σε έναν άσπρο ουρανό. Αταίριαστα ταιριασμένοι. Με κανένα κριτήριο που να δένει ή να λύνει τις μορφές μας. Στο κάτω κάτω τι νόημα θα είχε. Μια ατυχής προσπάθεια μετάφρασης ενός αμετάφραστου κειμένου. Εκείνου που δεν γράψαμε και όμως μιλάμε. Εκείνου που δεν είπαμε και όμως ακούμε.

Εκεί στο ενδιάμεσο και στο ανάμεσο οι άμεσοι και οι διάμεσοι. Αμετάφραστα μεταφρασμένοι και χαραγμένοι μοναχά από τη γεωμετρία των ονείρων μας.

 

 

 

(πηγή εικόνας)

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

12 Σχόλια

 1. Λ'ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  το γνωστό γοητευτικό σου παιχνίδισμα των λέξεων με αυτό των εννοιών,που μας κάνει πάντα να σού λέμε μπράβο

  Απάντηση
 2. Ασημινα

  Θαυμασιο το γραφημα σου!!!!!!!!!!
  Καλο σαββατοκυριακο Μαχη!!!

  Απάντηση
 3. Άννα Ρουμελιωτη

  Χωρίς χώρο .. χωρίς χρόνο .. χωρίς τίποτα … Χαραγμένοι μονάχα από τη γεωμετρία των ονείρων…. Πόσο όμορφο τι άλλο να πω!!! Καλημέρα!!!

  Απάντηση
 4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΙΕΡΑΚΗΣ

  Μια ακόμη ανάγνωση μιας όμορφης, στοχαστικής δημιουργίας. Ένα ακόμα εύγε!

  Απάντηση
 5. Βάσω Καρλή

  Θα γελάγαμε μέχρι δακρύων για εκείνο το αστείο που δε γέλασε ποτέ κανείς – Θα γράφαμε στο τζάμι τα ερωτηματικά – για να τα αλλάξουμε με θαυμαστικά. Τι ωραίες φράσεις, η μία καλύτερη από την άλλη. Πολύ όμορφο Μάχη!!!

  Απάντηση
 6. Σοφία Ντούπη

  Εσύ παίζεις, παιδεύεις, πλανεύεις με τις λέξεις σου…και μεις πως αλλιώς; Μαγευόμαστε❤️!!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος