Select Page

Shoot Me

Shoot Me

 

Shoot Me - [ένα τελευταίο κλικ]
Λουκάς Μέξης
Εκδόσεις Ιβίσκος
ISBN: 978-960-99929-8-5

τοβιβλίο.net υποδέχεται το Λουκά Μέξη και το βιβλίο του Shoot Me - [ένα τελευταίο κλικ] από τις εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ. Μια ιστορία που εμπνευσμένη από την ίδια τη ζωή του συγγραφέα του με φόντο τη φωτογραφία κι ένα ταξίδι σε τόπους αλλά και την ίδια τη ζωή!

Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ.

Η ιστορία του Αλέξανδρου ξεκινάει με ένα τέλος. Βρισκόταν στο Μόναχο τα τελευταία τρία χρόνια και μετά από έναν δύσκολο χωρισμό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου δυστυχώς για εκείνον δεν τον περίμεναν φίλοι, γνωστοί, κανείς. Μόνο η φωτογραφική του μηχανή και η μοτοσικλέτα του ήταν εκεί, και με αυτά σαν εφόδια ξεκινάει μια ζωή από το μηδέν.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου τον βρίσκει στην Μύκονο όπου και βρέθηκε τυχαία. Εκεί μαζεύει τα κομμάτια του και αρχίζει να πατάει ξανά στα πόδια του, με τις γυναίκες να χωρίζουν τις μέρες του σε κεφάλαια. Κάθε ένα τέτοιο και μια φωτογραφία, μια στιγμή που καταφέρνει να αποτυπώσει σε φιλμ και να προσθέσει σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ που προετοιμάζει χρόνια.

Φωτογραφίες και γυναίκες γεμίζουν τις σελίδες του Shoot Me [ένα τελευταίο κλικ], ακολουθώντας τον Αλέξανδρο που αναγεννιέται μέσα από καταστάσεις και μπλεξίματα που από την Μύκονο θα τον φέρουν στην Αθήνα όπου θα καταφέρει να ολοκληρώσει το φωτογραφικό του άλμπουμ και να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Το τρέιλερ του βιβλίου

Ο Λουκάς Μέξης γράφει για το Shoot Me [ένα τελευταίο κλικ]

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να μιλάει κανείς για ένα έργο του, ειδικά για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε μια στιγμή της ζωής του που έχει αφήσει πίσω. Βέβαια, το να εμπνευστείς από τη ζωή σου και ναι καταφέρεις να το αποτυπώσεις στο χαρτί είναι κατά κάποιον τρόπο και ένας ‘ξορκισμός’ του παρελθόντος. Αντί για δημοσιογράφος που ήμουν, ο Αλέξανδρος είναι ένας φωτογράφος που ξεκινάει τη καριέρα του από το απόλυτο μηδέν. Φτάνει στην Ελλάδα μετά από μια σχέση ετών που τον άφησε άδειο και χαμένο. Δεν τον ενδιέφερε η επιτυχία, τα λεφτά και η καριέρα, τουναντίον, το μόνο που ήθελε ήταν απλά να βρει τον εαυτό του και αυτόν ξεκινά να τον ανακαλύπτει στην Μύκονο. Κάπως έτσι και εγώ ο ίδιος το 2007 επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια στη Γερμανία, και ξεκίνησα δειλά σαν δημοσιογράφος να χτίζω κάτι – Ο Αλέξανδρος χτίζει το φωτογραφικό του άλμπουμ. Πάντα με γοήτευε η φωτογραφία, και το γεγονός ότι μια εικόνα μπορεί να πει τόσα χωρίς φλυαρία με ενθουσιάζει μιας και προσπαθώ με τόσες λέξεις εγώ να πετύχω το ίδιο (ίσως ακόμα ανεπιτυχώς!).

Είναι μια ιστορία ειλικρινέστατη, αληθινή. Όταν άρχισα να γράφω ήθελα να φύγω από τα κλισέ και να γράψω τις σχέσεις ακριβώς όπως είναι: με την καφρίλα, με τις χοντράδες, με τη γλώσσα, με το βρισίδι και όλα αυτά που είναι οι σχέσεις σήμερα. Δεν είναι όλα ρομαντικά και ιδανικά, κανένας δεν μιλάει σα να είναι σε σαπουνόπερα. Στην πραγματική ζωή είμαστε όλοι κάφροι, πέφτουμε θύματα της χαζομάρας που κυριαρχεί μέσα στο κεφάλι μας, μετράμε τις γκόμενες με τις οποίες έχουμε κοιμηθεί και ποτέ δε χορταίνουμε. Όλα αυτά ήθελα να τα περάσω μέσα από τις σελίδες του Shoot Me, ήθελα να περάσω το καλοκαίρι αλλά και την Αθηναϊκή καθημερινότητα ενός 20something τύπου ακριβώς όπως είναι. Ελπίζω να το πέτυχα.

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Αλέξανδρος μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα. Πληγωμένος, με άδειες τσέπες και ένα μόνο πράγμα να τον κρατάει όρθιο: η φωτογραφική του μηχανή. Πριν χρόνια ξεκίνησε να πατάει το μαγικό της κουμπάκι και να απαθανατίζει στιγμές που κρύβουν ιστορίες. Και θέλει να τραβήξει ακόμα πολλές αν είναι να ολοκληρώσει το φωτογραφικό του άλμπουμ που παραμένει ημιτελές. Του λείπουν τριανταπέντε. Από πού να ξεκινήσει; Αυτός, μια φωτογραφική μηχανή και η μοτοσικλέτα του αρχίζουν ένα ταξίδι που μέσα από τα κλικ οδηγείται στο χάος. Ναρκωτικά, σχιζοφρενείς σερβιτόροι, ντόπιοι με κόμπλεξ. Τι όμως χωρίζει αυτά τα κλικ σε κεφάλαια; Οι γυναίκες. Εξαιτίας τους θα βρεθεί κυνηγημένος στα σοκάκια της Μυκόνου, θα κλάψει ακούγοντας τις πιο τραγικές τους ιστορίες κι απότομα θα γυρίσει στην Αθήνα μπλεγμένος σε μια ζωή που δε περίμενε ποτέ ότι θα ζήσει. Όλα αυτά μέσα από φωτογραφίες μέχρι την τελευταία. Αυτό είναι εξάλλου και το άγχος του: ποιο θα είναι το τελευταίο του κλικ.

Ο Λουκάς Μέξης εκνευρίζεται κάθε φορά που διαβάζει βιογραφικό συγγραφέα που περιέχει ακαταλαβίστικες πληροφορίες. Μάλλον δεν είναι ακόμα αρκετά αστείος για να γράψει ένα τέτοιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, όπου και μεγάλωσε, ενώ ταξίδεψε αρκετά μέχρι να αποφασίσει ότι η Ελλάδα του αρέσει. Εκεί σπούδασε και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε άσχετο με το γράψιμο τμήμα, ενώ παράλληλα δούλεψε ως δημοσιογράφος στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη και στην ΙΜΑΚΟ. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Shoebox [μια καλοκαιρινή κομπίνα]” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο τον Ιούνιο του 2010, ενώ τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το κόμικ του με τίτλο “Χάρτινος Κόσμος – Collector’s edition” από την Animatic Vision Comics. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του αγγλικό βιβλίο με τίτλο ‘Flat Track’ από την Vivid Publishing σε Αυστραλία, Αγγλία και Αμερική.

Το βιβλίο του Λουκά Μέξη Shoot Me - [ένα τελευταίο κλικ] μπορείτε να το βρείτε σε προσφορά εδώ η οποία έχει γίνει ειδικά για τους αναγνώστες του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net

Επιμέλεια κειμένου

1 σχόλιο

  1. Βάσω Αποστολοπούλου

    “Το απωθημένο μου. Πάντα ήθελα να δημιουργήσω ένα φωτογραφικό άλμπουμ που θα τάραζε τον κόσμο της τέχνης σε Ελλάδα και Ευρώπη, παγκοσμίως μη σου πω. Ένα άλμπουμ με 365 φωτογραφίες από 365 μέρες. Αποφάσισα να μαζέψω τριακόσιες εξήντα πέντε στιγμές, δηλαδή φωτογραφίες που εμπεριέχουν πραγματική μαγεία, ουσία και αξίζουν. Μετά θα τις έβαζα σε μια φανταστική σειρά έτσι ώστε να δημιουργείται μια ιστορία ενός έτους μέσα από εικόνες”

    Και κάπως έτσι, με πολύ χιούμορ, το οποίο είναι διάχυτο σε ολόκληρο το πρώτο κεφάλαιο που διάβασα, ο Λουκάς Μέξης μας βάζει στο νόημα του βιβλίου του έξυπνα και πετυχημένα. Με στρωτή, όμορφη γραφή, παρακινεί τον αναγνώστη να ψάξει να βρει το “παρακάτω”, να δει αν και πώς πέτυχε τον στόχο του (ή ένα μέρος από αυτόν) και να ταξιδέψει μαζί του στον γοητευτικό κόσμο της φωτογραφίας και της ιστορίας που κρύβεται πίσω από κάθε μια αιχμαλωτισμένη στιγμή.

    Πραγματικά απόλαυσα το κείμενο που διάβασα! Φίλε Λουκά, συγκάτοικέ μου στον “Ιβίσκο”, συγχαρητήρια για το βιβλίο σου και να είναι καλοτάξιδο!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Follows

Εγγραφείτε στο newsletter

Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 10:00μμ

Μύλος Ιερισσού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης» και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 21.00 στoν Μύλο Ιερισσού, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Λίγες και μία νύχτες».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λένα Οφλίδη, φιλόλογος
Βαγγελιώ Μπαλτζή, φιλόλογος

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: bit.ly/2mVgKg9ΠερισσότεραΛιγότερα

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 9:00μμ

Άφυτος Χαλκιδικής Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας, η Κοινότητα Αφύτου και το βιβλιοπωλείο Οιωνός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί του συγγραφέα Δημήτρη Τσιόδρα. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:00, στην οικία του Κλεάνθη Βαλαρούτσου στην Άφυτο Χαλκιδικής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Σπυράκη και ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτές, και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Καραθανάση, δικηγόρος.
ΠερισσότεραΛιγότερα

4 ενδιαφέρθηκαν  ·  1 θα πάνε
Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

2.08.2017, 8:00μμ – 2.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έρης Ρίτσου

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8633

στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χατζηγιάννειο Κτίριο, Βλιάμου 21, Νέο Καρλόβασι, Σάμος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Έλσα Χίου και Έλενα Χουσνή.

Η Έρη Ρίτσου θα διαβάσει αποσπάσματα απ’ το βιβλίο.ΠερισσότεραΛιγότερα

6 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

2.08.2017, 9:00μμ – 2.08.2017, 10:00μμ

Lixouri, Russia
Paliki,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Happy House σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού
στον προαύλιο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουλουριώτη, η εκπαιδευτικός Καλλιόπη Κρητικού και η συγγραφέας.
Ανάγνωση κειμένων και συντονισμός της εκδήλωσης από τη συγγραφέα Μαίρη Μοσχοπούλου.
Happy House
26710 92411
ΠερισσότεραΛιγότερα

2 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

3.08.2017, 12:30μμ – 3.08.2017, 1:00μμ

University of Nicosia
46 Makedonitissas Ave., CY-2417
Nicosia,  Nicosia, Cyprus Χάρτης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση και συζήτηση

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης
www.kedros.gr/main.php?manufacturers_id=2023

Αμφιθέατρο UNESCO, Κτίριο Europa

12:30-12:35 Καλωσόρισμα
Αντώνης Πολεμίτης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

12:35-12:45 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Επιστήμονας»
Σπύρος Μακριδάκης, Διευθυντής Institute For the Future (IFF)
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ομότιμος Καθηγητής, INSEAD

12:45-12:55 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Λογοτέχνης»
Στεφανία Παπαθεοδώρου, Λέκτορας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

12:55-13:25 Τοποθέτηση Συγγραφέα
Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, Τακτικός Καθηγητής Ιατρικής Stanford University

Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο του βιβλίο,

Tractatus για την έκτη φήμη (www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8561), συζητώντας θέματα στο μεταίχμιο τέχνης και επιστήμης.

13:25-13:45 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

13:45 – 14:00 ΔεξίωσηΠερισσότεραΛιγότερα

2 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

3.08.2017, 8:00μμ – 3.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου
ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ 1
Argostóli,  28100 Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo βιβλιοπωλείο Σταματελάτου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Μυρσίνη Γιαννακοπούλου και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης Δημήτρης Ζαβιτσιάνος.
Την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας Μαίρη Μοσχοπούλου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος.

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτος
Λιθόστρωτο 1, Αργοστόλι
2671022918ΠερισσότεραΛιγότερα

4 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

9.08.2017, 8:30μμ – 9.08.2017, 9:30μμ

Limira Mare Hotel
Akti Vion 186
Neápolis,  23053 Χάρτης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο κάβο Μαλλιάς» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τάκη Γεράρδη

ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8628

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Χαραμή, φιλόλογος και η Σοφία Δουμάνη, δικηγόρος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες.ΠερισσότεραΛιγότερα

5 ενδιαφέρθηκαν
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

18.08.2017, 8:30μμ – 18.08.2017, 9:30μμ

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, Μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

1 θα πάνε
Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

19.08.2017, 7:00μμ – 19.08.2017, 7:00μμ

Δρυμαια Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Σύλλογος Απανταχού Δρυμαιωτών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 19:00, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στη Δρυμαία Φθιώτιδας.
ΠερισσότεραΛιγότερα

10 ενδιαφέρθηκαν  ·  5 θα πάνε
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου - Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου – Νάξος)

20.08.2017, 7:30μμ – 20.08.2017, 8:30μμ

Οικομουσείο Κoρώνου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

8.09.2017, 7:00μμ – 8.09.2017, 7:00μμ

Palia Poli
Charsitzoglou
Xánthi,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και το εκπαιδευτικό κέντρο Μεταγνώση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας Ξάνθης.
ΠερισσότεραΛιγότερα

1 ενδιαφέρθηκαν
Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

26.09.2017, 7:30μμ – 26.09.2017, 8:30μμ

Public
Tsimiski 24
Thessaloníki,  54624 Χάρτης

Ένας φόνος μεταξύ φίλων.
Η Έλενα Ακρίτα και o Άρης Δημοκίδης παρουσιάζουν το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Το Mυστικό της Mπλε Πολυκατοικίας. Το τέλειο αυτό έγκλημα θα διαπραχθεί Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 19:30 στα Public Τσιμισκή.

Public
Τσιμισκή 24
2310 227288ΠερισσότεραΛιγότερα

238 ενδιαφέρθηκαν  ·  101 θα πάνε

Φόρτωση περισσότερων

Διαγωνισμοί σε εξέλιξη

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος

Pin It on Pinterest

Αν σας άρεσε...

κοινοποιήστε το στους φίλους σας!