Πάμε να εξερευνήσουμε τις σκοτεινές πτυχές της ιστορίας;

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Πόσοι μένουν άραγε ανεπηρέαστοι από τους μυστηριώδεις μύθους και τους απόκοσμους θρύλους; Ποιος αναγνώστης δεν θα ήθελε να ταξιδέψει με τα φτερά της φαντασίας σε μέρη απρόσιτα, πλασμένα από μυστήριο, σε μονοπάτια που οδηγούν σε ανεξήγητα γεγονότα κάτω από το πέπλο της αλήθειας; Κατά την προεργασία μου για την συγγραφή είτε […]
- 1.07.2018 -

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Πόσοι μένουν άραγε ανεπηρέαστοι από τους μυστηριώδεις μύθους και τους απόκοσμους θρύλους;

Ποιος αναγνώστης δεν θα ήθελε να ταξιδέψει με τα φτερά της φαντασίας σε μέρη απρόσιτα, πλασμένα από μυστήριο, σε μονοπάτια που οδηγούν σε ανεξήγητα γεγονότα κάτω από το πέπλο της αλήθειας;

Κατά την προεργασία μου για την συγγραφή είτε μυθιστορημάτων όπως «Το  Αγκάθινο Στέμμα» αλλά και διηγημάτων μου, είναι αλήθεια πως περνώ αμέτρητες ώρες ανάμεσα σε τόμους γεμάτους από επιστημονικές μελέτες, λαϊκές δοξασίες και ιστορικά στοιχεία.

Ανάμεσα σε αυτά, έπεσε στα χέρια μου ένα ιδιαίτερο βιβλίο σχετικά με την έρευνα που έκανα εκείνο το διάστημα και περιείχε το θελκτικό τίτλο «Ανεξερεύνητες πτυχές της ιστορίας – Η εξιχνίαση των πιο διάσημων μυστηρίων του κόσμου» του συγγραφέα Levy Joel (Εκδ. Φυτράκης Α.Ε., 2009).

Το κύριο γνώρισμά του είναι πως στις σελίδες του ασχολείται με θέματα που είναι σε όλους μας γνωστά, ανάμεσα στα οποία είναι τα «χαμένα έργα του Σαίξπηρ», για τον «Ναό του Σολομώντα» και το «Ελ Ντοράντο».

Εκείνο το στοιχείο ωστόσο που το διαφοροποιεί από τα συναφή έργα είναι ο τρόπος που παρουσιάζει ο συγγραφέας – ερευνητής το εκάστοτε θέμα.

Συνειδητοποίησα πως δεν αναλώνεται μονάχα στην ανάλυση των διασταυρωμένων στοιχείων. Στον αντίποδα, προχωρά ένα βήμα παρακάτω παραθέτοντας και όλα τα σχετικά θρυλούμενα γεγονότα που συνοδεύουν το εκάστοτε γεγονός, όπως και τον αντίλογο που υπάρχει.

Μάλιστα τα καταθέτει όλα τους με λογικά επιχειρήματα, εκφέροντας παράλληλα και την προσωπική του, ενδιαφέρουσα άποψη.

Προσωπικά, αν και βρισκόμουν στο μέσο της εξερεύνησης των απαραίτητων στοιχείων για το επόμενο βιβλίο μου και ο χρόνος μου ήταν πολύτιμος, διάβασα το «Ανεξερεύνητες πτυχές της ιστορίας» σε μόλις 2 μέρες, μιας και το περιεχόμενό του κατάφερε να με μαγνητίσει από τη πρώτη στιγμή!

Το συνιστώ σε ερευνητές που αναζητούν ψήγματα αλήθειας πίσω από τους μύθους, μα και το αντίστροφο.

Καλή σας περιπλάνηση στις σελίδες του!

 

Με όλη τη θετική μου ενέργεια,

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

 

Περισσότερα για το βιβλίο, εδώ

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου