Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου: ένας χώρος για όλους μας

Σήμερα ταξιδεύουμε 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στα Τάλαντα Σύρου και πιο συγκεκριμένα στον Σταυρό. Εκεί στεγάζεται εδώ και πέντα (5) χρόνια, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός: ο «Πολυχώρος  Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου» όπου εκεί μας υποδέχεται η Ελπίδα Γαδ, Εικαστικός, συντονίστρια και Δημιουργός του. Ο «Πολυχώρος  Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου» είναι ένα […]

Σήμερα ταξιδεύουμε 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στα Τάλαντα Σύρου και πιο συγκεκριμένα στον Σταυρό. Εκεί στεγάζεται εδώ και πέντα (5) χρόνια, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός: ο «Πολυχώρος  Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου» όπου εκεί μας υποδέχεται η Ελπίδα Γαδ, Εικαστικός, συντονίστρια και Δημιουργός του.

Ο «Πολυχώρος  Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου» είναι ένα μέρος όπου κυριαρχεί η τέχνη και ο πολιτισμός. Φιλοξενούνται από εκθέσεις και ημερίδες, μέχρι δράσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη πνευματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, με δραστηριότητες που αφορούν ενήλικες, παιδιά αλλά και γονείς. Αποσκοπεί στην προώθηση καλλιτεχνών, λογοτεχνών και επιστημόνων. Διέπεται με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε κοινωνικές δράσεις με γνώμονα τον άνθρωπο, την εξέλιξή του, θέματα που αφορούν την ισότητα των δύο φύλλων.  για φιλοζωικές και περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες που αφορούν στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία αλλά και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ειδικές ικανότητες, όπου παρέχονται και δωρεάν εργαστήρια για ηλικίες άνω των 20 ετών.

Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετάσχετε είναι καλλιτεχνικά εργαστήρια ενηλίκων όπως: ζωγραφική, κεραμική, μεικτών τεχνικών, θεραπευτική γιόγκα. Εικαστικά, καλοκαιρινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, μουσικοκινητική αγωγή, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις,  παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, ανταλλακτικά μπαζάρ, σεμινάρια εσωτερικής ανάπτυξης.
Γνωρίστε περισσότερα για το κάθε εργαστήριο εδώ!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο επαναλαμβάνονται οι ξεναγήσεις «Προϊστορικές Περιηγήσεις» με οδηγό και ξεναγό τον Λούη Ρούς, σε κάποιες τοποθεσίες της Σύρου υψίστης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις. 

 

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινώς από τις 8:00-15:00, Σάββατα 8:00-14:00, Κυριακή κλειστά

Διεύθυνση: Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου: Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος, 84100.

Στοιχεία επικοινωνίας:22810.75404, 6973.842046, [email protected]., www.polichoros-syros.com, www.facebook.com/polixorossyros

 

© Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου

γράφει η Γιώτα Μάρκου

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου