“…έχω ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό…” – Σοφία Κορωνίδου

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Σοφία Κορωνίδου, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη! Βιογραφικό Σοφίας Κορωνίδου Είμαι μέλος της συγγραφικής παρέας «Ώρες Συγγραφής» και διαβάζω μανιωδώς όλα τα είδη της λογοτεχνίας. Το πρώτο μου ρομαντικό-χιουμοριστικό μυθιστόρημα με τίτλο «Έρωτας από την […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Σοφία Κορωνίδου, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη!

Φωτογραφία του χρήστη Οι συγγραφείς και τα βιβλία που αγαπάμε.

Βιογραφικό Σοφίας Κορωνίδου

Είμαι μέλος της συγγραφικής παρέας «Ώρες Συγγραφής» και διαβάζω μανιωδώς όλα τα είδη της λογοτεχνίας.

Το πρώτο μου ρομαντικό-χιουμοριστικό μυθιστόρημα με τίτλο «Έρωτας από την πρώτη… μάχη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός, ενώ από τις εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Οδός Αμαρτίας, αριθμός 12», στην οποία συμμετέχω με το διήγημα μου «Το στοίχημα» που ανήκει στο είδος της λογοτεχνίας Φαντασίας.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα με συναντήσετε στα  εξής ηλεκτρονικά μονοπάτια:

E-mailà [email protected]

Facebookà https://www.facebook.com/sofia.krontira.9

και στην ομάδα μου στο facebookà Σοφία Κορωνίδου-συγγραφέας

Ερωτηματολόγιο για Λογοτέχνες

  1. Γιατί γράφεις;

Γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.  Μου φαίνεται το ίδιο φυσικό με το να αναπνέω.

  1. Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Αν έχει μέσα του πράγματα που θα ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο, αν το να γράφει τον κάνει να νιώθει χαρούμενος και ότι η ζωή του αποκτά ένα νέο νόημα,  θα τον συμβούλευα να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι χωρίς κανέναν ενδοιασμό.  Αν ο αντικειμενικός σκοπός του, όμως, είναι να βγάλει χρήματα και να γίνει διάσημος, θα του έλεγα ότι διάλεξε λάθος δρόμο για να φτάσει ως εκεί.

  1. Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

Η καλύτερη ήταν πως η γραφή μου άγγιξε την ψυχή ενός αναγνώστη και τον έκανε σε προχωρημένη ηλικία να σκέφτεται πάλι τον έρωτα και η χειρότερη, την οποία διάβασα στο διαδίκτυο, ήταν πως το μυθιστόρημα μου είναι η ελληνική εκδοχή του «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι».

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Θα ήθελα πολύ να μην υπάρχει αυτή η αδικαιολόγητη έπαρση και ο έντονος και ιδιαίτερα κουραστικός ανταγωνισμός ανάμεσα στους συγγραφείς και τους ποιητές. Ιδιότητες που δεν συνάδουν με την καλλιτεχνική ευαισθησία που οφείλουμε να έχουμε ως δημιουργοί.  Αυτό που θα επιθυμούσα, είναι η αλληλεγγύη, η αλληλουποστήριξη και ο αλληλοσεβασμός που υπάρχει ήδη ανάμεσα σε μια μερίδα ομότεχνων.

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Αν η γραφή μου είναι βιωματική.

  1. Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

Στο 1.  Έχω ακόμα πολύ δρόμο να διανύσω και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

  1. Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών;

Έχω κυρίως συμπάθειες και έχω κάνει και κάποιους πολύ καλούς φίλους από τότε που άρχισα να κινούμαι σε αυτούς τους κύκλους.  Όσο για αντιπάθειες, θεωρώ πως όχι, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά.  Πιστεύω ότι η αιτία που γεννά τόσο τις αντιπάθειες, όσο και τις συμπάθειες, στον οποιοδήποτε χώρο κι αν κινούμαι, είναι η εντελώς ξεκάθαρη και ειλικρινής στάση μου απέναντι σε όσους θέλω να με συναναστρέφονται.

  1. Ανέφερε τρείς χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρείς για τους οποίους όχι.

Είμαι έντιμη, ψυχαναγκαστική, κυκλοθυμική, δημιουργική, ειλικρινής και αναβλητική.  Διάλεξε εσύ για ποια πρέπει να είμαι περήφανη και για ποια όχι.

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Ο χειρότερος μου εφιάλτης αναφορικά με τη συγγραφή, είναι να πάψω να έχω ιστορίες μέσα μου και να αρχίσω να επαναλαμβάνομαι, άθελα μου.  Το ομορφότερο όνειρό μου πραγματοποιήθηκε όταν ο πρώτος άνθρωπος -και όχι δεν εννοώ τη μαμά μου!- μου έστειλε συγκινητικά σχόλια για το μυθιστόρημα μου.

  1. …και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Ποια είναι η αγαπημένη σου απάντηση, από όσες σου έχουν δοθεί από συγγραφείς και ποιητές σε αυτό το ερωτηματολόγιο; Ελπίζω κάποια δική μου.

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Αγαπημένη μου Συγγραφέα, σ’ ευχαριστώ πολύ για την απολαυστική σου συνέντευξη και εύχομαι από καρδιάς να έχεις πάντα τις επιτυχίες που σου αξίζουν στην  λογοτεχνική σου διαδρομή!

Σχετικά με την ερώτησή σου, θεωρώ πως κάθε λογοτέχνης και αναγνώστης που έχει απαντήσει στο ερωτηματολόγιο αυτό, το έπραξε με ειλικρίνεια. Κι η ειλικρίνεια είναι κάτι που αγαπώ. Κι ότι αγαπώ, το ζώ, δε το κρίνω…

Αν είσαι λογοτέχνης, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου