“…η άποψη του κόσμου υπερισχύει!” – Μάριος Καρακατσάνης

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Σήμερα, στην λογοτεχνικής δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» φιλοξενούμε  τον συγγραφέα Μάριο Καρακατσάνη, τον οποίο και ευχαριστώ για την τόσο  εξομολογητική του συνέντευξή! Πρώτα όμως ας γνωρίσουμε την προσωπικότητα του δημιουργού μες από το βιογραφικό του: Βιογραφικό Μάριου Καρακατσάνη: Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του  1978 στον Πειραιά. […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σήμερα, στην λογοτεχνικής δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» φιλοξενούμε  τον συγγραφέα Μάριο Καρακατσάνη, τον οποίο και ευχαριστώ για την τόσο  εξομολογητική του συνέντευξή!

Πρώτα όμως ας γνωρίσουμε την προσωπικότητα του δημιουργού μες από το βιογραφικό του:

Βιογραφικό Μάριου Καρακατσάνη: Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του  1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, τον έλκυε ανέκαθεν το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό στοιχείο. Από νεαρή ηλικία του άρεσε να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο: μια ποιητική συλλογή όπου περιέγραφε -με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ- τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του, αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες, ευχάριστες και δυσάρεστες. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να γράφει ασταμάτητα, καταφέρνοντας να περιορίσει σημαντικά την δυσλεξία του αλλά και να την εκμεταλλευτεί, μεταφέρνοντας όλες τις εικόνες που είχε στο μυαλό του σε γραπτό λόγο, όσο δύσκολο κι αν ήταν.

Συνολικά έχει εκδώσει 8 βιβλία. Την «Συμφωνία», το «Ξύπνημα», την ποιητική συλλογή η «Συμφωνία των 5» και την «Άμυ» από τον εκδοτικό οίκο Όστρια, τους «Εφιάλτες του μυαλού Ι» και τους «Εφιάλτες του μυαλού ΙΙ» από τον κυπριακό εκδοτικό οίκο Ανώνυμο και τέλος την «Κούκλα/Ο φύλακας άγγελος μου» από τον εκδοτικό οίκο Εντύποις.     

Στο πανελλήνιο διαγωνισμό “Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού “Larry Niven”” διακρίθηκε με την τρίτη (3η) θέση για συγγραφή νουβέλας και η βράβευση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2015.

Στον επίσης πανελλήνιο διαγωνισμό “Ασημένια σελίδα 2015”, έλαβε την πρώτη θέση με έπαινο στην κατηγορία διήγημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ίδιο αλλά και για το έργο του θα βρείτε στο: http://www.marioskarakatsanis.gr.

https://www.facebook.com/Karakatsanis.Marios

https://www.facebook.com/groups/MKfanclub/

https://www.facebook.com/karakatsanismariosworld/

 

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

  1. Γιατί γράφεις;

Γιατί μόνο έτσι νιώθω ελεύθερος! Μέσα από την γραφή εκφράζω όλα μου τα συναισθήματα ακόμα και τα πιο ενδόμυχα.

  1. Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Μόνο αν μέσα από την γραφή ανακαλύπτει τον εαυτό του. Θεωρεί ότι γίνεται καλύτερος άνθρωπος και κυρίως γιατί μέσα από την συγγραφή μπορεί να συνομιλήσει με τόσους ανύπαρκτους  ήρωες ταξιδεύοντας σε ανεξερεύνητα  μέρη της ψυχής του, χωρίς ποτέ κανείς να τον αποκαλέσει τρελό. 

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Κριτές και συμβουλάτορες! Χάρη σε αυτούς και με την καλοπροαίρετη γνώμη τους, ένας συγγραφέας μπορεί να γίνει καλύτερος. Σε αντίθετη περίπτωση κομπλεξικός γεννήθηκε, κομπλεξικός ΚΑΙ ημιτελής θα πεθάνει! 

  1. Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει;

Όσοι με γνωρίζουν από κοντά ΟΛΟΙ μου λένε το ίδιο το πράγμα. Τελικά είσαι καλό παιδί και πολύ φιλικός! Κάναμε λάθος που από το FB πιστέψαμε ότι είσαι απρόσιτος, ψωνάρα και απόμακρος. Άρα πιστεύω ότι αυτή η άποψη του κόσμου υπερισχύει! Και φυσικά είναι λάθος!

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Αν αυτά που περιγράφω είναι βιωματικά. Την μισώ γιατί ναι κάποια από αυτά είναι βιωματικά  και νόμιζα ότι τα έκρυβα καλά!

  1. Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

Στο 7 γιατί λόγο της δυσλεξίας δυσκολεύομαι να διαβάσω πολλά βιβλία με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εξελιχθώ όσο γρήγορα το θέλω και έχω ανάγκη, γιατί πραγματικά αγαπώ αυτό που κάνω.

  1. Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Αν κρίνω από τα δημόσια σχόλια τους που τους εκθέτουν φυσικά, είναι για την δόξα και το χρήμα. Και ορισμένοι άντρες συγγραφείς για να ρίχνουν γυναίκες!

  1. Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών;

Έχω και τα δύο. Για την συμπάθεια δε θα πω κάτι ας μιλήσουν οι ίδιοι γιατί με συμπαθούν και τι μου βρίσκουν ως άνθρωπο και ως συγγραφέα. Για τις αντιπάθειες θα πω ότι σίγουρα οφείλετε η ειλικρίνεια μου και ο χειμαρρώδες λόγος μου που δεν κρύβεται και δεν χαρίζεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Είμαι αυτός που είμαι και ο αναγνώστης θέλω να ξέρει ότι είμαι άνθρωπος που θυμώνει, και όχι κάποιος ψευτο κουλτουριάρης που υποκρίνεται μιλώντας με το σις και με το σας. Ούτε  έχω 2-3 προφίλ για να το παίζω κύριος και συγγραφέας στο ένα και στο άλλο να βγάζω τον αληθινό μου εαυτό, όπως κάνουν πολλοί ομότεχνοι. Ένα έχω και σε αυτό οι φίλοι και οι αναγνώστες γνωρίζουν τον ΑΛΗΘΙΝΟ Μάριο. Με τα καλά και τα κακά του.

  1. Ανέφερε τρείς χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρείς για τους οποίους όχι.

Είμαι περήφανος για τα  Ειλικρινής – Αυθόρμητος – Ακριβοδίκαιος  

Και όχι για τα Ευκολόπιστος – νευρικός – γκρινιάρης

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Να πάθω κάποιο ατύχημα στα χέρια και να μην μπορώ να γράψω! Πραγματικά αυτό θα είναι ο θάνατος μου.

Εύχομαι να δω κάποιο από τα έργα σε ταινία.

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου