“…θα ήθελα ο λογοτεχνικός χώρος να δώσει προβάδισμα σε νέους συγγραφείς που επιλέγουν την αυτό – έκδοση ” – Κατερίνα Κρυστάλλη

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Σημερινή φιλοξενούμενη της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Κατερίνα Κρυστάλλη, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο αυθόρμητη εξομολόγησή της! ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ             Η Κατερίνα Κρυστάλλη γεννήθηκε ένα χιονισμένο απόγευμα του Νοέμβρη, γεγονός που την έκανε να αγαπήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το μαύρο χρώμα, το παράξενο και […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σημερινή φιλοξενούμενη της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Κατερίνα Κρυστάλλη, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο αυθόρμητη εξομολόγησή της!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

            Η Κατερίνα Κρυστάλλη γεννήθηκε ένα χιονισμένο απόγευμα του Νοέμβρη, γεγονός που την έκανε να αγαπήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το μαύρο χρώμα, το παράξενο και το μυστήριο.

Η πρώτη της ιστορία που κέρδισε σε διαγωνισμό ήταν το “Ντόροθυ” το οποίο εκδόθηκε σε βιβλιαράκι από το site 120 λέξεις. Το ποίημα της “Το κάλεσμα της αρχόντισσας” κέρδισε στον μίνι διαγωνισμό του nyctophilia.gr , “Dark Valentine” και ένιωσε μεγάλη τιμή για αυτό. Ιστορίες της θα βρείτε στο tovivlio.net αλλά και στο writecraftgr.wixsite.com όπου συνεργάζεται.

Επικοινωνία:

E-mail: [email protected]

https://writecraftgr.wixsite.com/writecraft/katerina-krystallh

http://nyctophilia.gr/το-κάλεσμα-της-αρχόντισσας/

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

  1. Γιατί γράφεις;Μπορεί να φαίνεται εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλά δεν είναι. Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ. Γράφω γιατί όταν δεν γράφω, νιώθω σαν να μου λείπει οξυγόνο. Όπως το ψάρι έξω από το νερό; Έτσι και εγώ.
  1. Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις;

            Το είδος γραφής που αγαπώ είναι η μυθοπλασία. Μου αρέσει το γεγονός ότι παρουσιάζει μια κρυφή πτυχή, μια προσωπικότητα που δεν γνωρίζαμε, μύχιες σκέψεις ηρώων, είτε αυτοί ανήκουν στην μυθολογία, είτε στα παραμύθια και εμείς κοιτάμε μέσα από την κλειδαρότρυπα και τα ανακαλύπτουμε χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί.

            Πιστεύω ότι δεν έχω τις απαραίτητες ικανότητες για να γράψω παιδικά παραμύθια. Φοβάμαι ότι αν ξεκινήσω θα γράψω ένα παιδικό παραμύθι στην αρχή, μετά θα συνεχίσει σαν σουρεαλιστική ιστορία και στο τέλος, θα περάσει μέσα από κυλίνδρους και σωλήνες για να καταλήξει σε ένα διαφορετικό σύμπαν.

  1. Σε ποιόν εκδοτικό οίκο θα ήθελες να εκδίδεται το βιβλίο σου και γιατί;

Αγαπάω πολύ τα βιβλία από τις εκδόσεις “Opera” και αν μου δινόταν η ευκαιρία θα χαιρόμουν πολύ να με εκδώσουν.

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

            Πρώτα απ’ όλα τους αναγνώστες τους θεωρώ κριτές και μετά συμβουλάτορες.

  1. Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

            Άσχημη κριτική, ακόμα δεν έχω ακούσει. Την περιμένω όμως κάποια στιγμή και είναι κάτι το λογικό να συμβεί. Σίγουρα δεν μπορούν να αρέσουν τα πάντα σε όλους αλλά μέχρι στιγμής έχω καλά σχόλια. Τώρα, αν δεν λένε τα αρνητικά για να μην με προσβάλλουν; Είναι πιθανό.

Η καλύτερη κριτική που άκουσα ήταν από την βαφτιστήρα μου, όταν μου είπε ότι την εμπνέω και της δίνω δύναμη με αυτά που διαβάζει από εμένα.

8. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερες βιβλιοθήκες ώστε μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων, να έχει πρόσβαση στα βιβλία. Θα ήθελα ο λογοτεχνικός χώρος να δώσει προβάδισμα σε νέους συγγραφείς που επιλέγουν την αυτό – έκδοση και να τους βοηθούσε με κάποιον τρόπο.

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

    Γιατί γράφεις μόνο μικρές ιστορίες και δεν γράφεις ένα βιβλίο 600 σελίδων;”

Δεν την μισώ αυτή την ερώτηση, αλλά με ενοχλεί. Γράφω μικρές ιστορίες γιατί έτσι βγαίνουν από μέσα μου. Δεν το κάνω επίτηδες. Και όταν νιώσω έτοιμη θα γράψω κάτι μεγάλο. Μπορεί όχι 600 σελίδες αλλά σίγουρα μεγαλύτερο από τις 3 που γράφω τώρα.

  1. Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

            Θα με κατέτασσα σε ένα 7. Υπάρχει το ταλέντο και το γνωρίζω αλλά έχω πολύ δρόμο και πολλά χρόνια γραψίματος για να φτάσω στο 9. Το 10 ούτε που το σκέφτομαι.

13. Ανέφερε τρείς χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρείς για τους οποίους όχι.

            Τρία χαρακτηριστικά μου για τα οποία είμαι υπερήφανη είναι τα εξής: Είμαι πιστή, είμαι καλά με τον εαυτό μου και τέλος, είμαι πεισματάρα. Τρία χαρακτηριστικά μου για τα οποία δεν είμαι υπερήφανη είναι τα εξής: Είμαι πολύ ντροπαλή, μυστικοπαθής και πεισματάρα.

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Ο χειρότερος εφιάλτης μου είναι να χάσω την όραση μου και να μην μπορώ να γράφω. Το ομορφότερο όνειρο που θα ήθελα να πραγματοποιηθεί είναι το εξής: Να έρθει κάποιος και να μου πει ότι διάβασε την τάδε ιστορία μου και τον βοήθησε με κάποιον τρόπο. Οποιονδήποτε τρόπο. Είτε με το να γίνει καλύτερος άνθρωπος, είτε με το να κατανοήσει τις σχέσεις του με τους γονείς του, οτιδήποτε.

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου