τοβιβλίο.net

Select Page

Θ’ αρχίσω μ’ ένα ευχαριστώ

Θ’ αρχίσω μ’ ένα ευχαριστώ

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2016 

Αγαπημένη μου φίλη,

Πολύ καιρό ήθελα να σου γράψω αυτό το γράμμα κι όλο το ανέβαλλα. Ξέρω πως δε σου αρέσουν τα πολλά λόγια κι αυτός είναι ο λόγος που απολαμβάνω τη συντροφιά σου. Τη σχέση μας τη χαρακτηρίζουν εκείνες οι φλύαρες σιωπές που έχουν τόσα να πουν, αλλά αρκούνται σε μια ματιά, σ’ ένα χαμόγελο, σ’ ένα άγγιγμα. Κάτι τέτοιες ώρες, θα ήθελα να ήμουν ποιήτρια. Μ’ ένα στίχο, με δυο λέξεις μοναχά να εκφράσω όσα αισθάνομαι για σένα, αλλά δεν είμαι. Νιώθω όμως την ανάγκη να σου γράψω και θα το κάνω με λόγια απλά, όπως αυτά βγαίνουν μέσα από την καρδιά μου.

Θ’ αρχίσω μ’ ένα ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ για τις στιγμές που είσαι κοντά μου, για κείνες τις ώρες που στέκεσαι δίπλα μου κι ανοίγεις μια αγκαλιά τόσο μεγάλη και ζεστή, που εκεί μέσα νιώθω να ακουμπάω όλα τα βάρη του κόσμου.

Σου έχω πει πως σε θαυμάζω; […]

_

γράφει η Χριστίνα Σουλελέ

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

12 Σχόλια

 1. Σουλελέ Χριστίνα

  Κάτι τέτοιες ώρες, θα ήθελα να ήμουν ποιήτρια, όπως εσύ Άννα! Σε ευχαριστώ πολύ!.

  Απάντηση
 2. Σοφία Ντούπη

  Υπέροχο το γράμμα σου Χριστίνα και μαγικός ο αποδέκτης του… και ναι το «ευχαριστώ» και το «σ’ αγαπώ», καλό είναι να λέγονται δυνατά! Συγχαρητήρια μπράβο σου!

  Απάντηση
  • Σουλελέ Χριστίνα

   Υπέροχος, απλός και όμορφος είναι ο αποδέκτης αυτού του γράμματος, Σοφία. Στη φύση χρωστάω τόσα πολλά. Σε ευχαριστώ κι εσένα για τα καλά σου λόγια!

   Απάντηση
 3. Έλενα Σαλιγκάρα

  Πάρα πολύ ωραίο! !

  Απάντηση
  • Σουλελέ Χριστίνα

   Σε ευχαριστώ πολύ Έλενα!

   Απάντηση
 4. Λένα Μαυρουδή Μούλιου

  Από τις αγάπες η πιο μεγάλη ίσως, αμέσως μετά απ’ αυτήν στα παιδιά μας. Τυχερός όποιος την έζησε τυχερός κι ‘εκείνος ακόμη που την έχασε για κάποιο λόγο.Και λέω τυχερός γιατί η αγάπη αυτή και χωρίς τη φυσική παρουσία του φίλου καταφέρνει να είναι παρούσα.
  Πηγή έμπνευσης και δημιουργίας…
  Τ ο μαγαλύτερο μέρος της μουσικής μου, τα γραφτά μου, από τη Φιλία τα εμπνεύστηκα και σ’ αυτήν τα αφιέρωσα.
  Να’ ναι καλά όλοι οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ φίλοι του κόσμου …
  Τι καλά που έκανες Χριστίνα και είπες στη φίλη σου αυτά που αισθανόσουνα…Και τα είπες πολύ συγκινητικά και ωραία… Τυχερή και ευλογημένη και η φίλη σου που την αγαπάς τόσο. Να είστεκαι οι δυο σας καλά…

  Απάντηση
  • Σουλελέ Χριστίνα

   Από τη φύση εμπνεόμαστε, φτάνει να μπορούμε να την αφουγκραστούμε. Δίνει απλόχερα ό,τι έχει ανάγκη ο καθένας χωρίς να ζητάει τίποτα, μόνο το σεβασμό μας. Μα πιο πολύ μας διδάσκει πως η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα. Σε ευχαριστώ για καλά σου λόγια και θα ήθελα πολύ να ακούσω τη μουσική σου. Είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει, όπως μου αρέσουν και τα κείμενά σου.

   Απάντηση
   • Λένα Μαυρουδή Μούλιου

    Κάποια μέρα θα σου στείλω μουσική μου Και να ξέρεις ότι αν τώρα έγραφα ακόμη τραγούδια σίγουρα το ένα θα ήταν αφιερωμένο σ’αυτήν τη ΦΥΣΗ φίλη σου.
    ΠΟΛΥ ΈΞΥΠΝΟ.

    Απάντηση
    • Χριστίνα Σουλελέ

     Λένα μου θα περιμένω με ανυπομονησία. Μήπως ν’ αρχίσεις , λέω τώρα, να ξαναγράφεις μουσική και να γράψεις κι ένα κομμάτι για τη φίλη όλων μας, τη Φύση; Την καλημέρα μου!

     Απάντηση
 5. Μάχη Τζουγανάκη

  Χριστίνα μου ο τρόπος που αγαπάς τούτη τη…”φίλη” σου είναι αξιοθαύμαστος. Και για αυτό και εκείνη σου δίνει απλόχερα τις ομορφιές της να τις γεύεσαι και να της αισθάνεσαι. Πολύ ωραίο αυτό το γράμμα που θα το πάρει ο αέρας και θα το τριγυρίσει..σε βουνά…ποτάμια..φαράγγια..και όπου αλλού λαχταράς να βρεθείς…ή που ακόμα δεν έχεις λαχταρήσει… Καλό σου βράδυ!

  Απάντηση
  • Σουλελέ Χριστίνα

   Μάχη μου σε ευχαριστώ πολύ για την επιμέλεια και την επιλογή φωτογραφίας. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλό σου βράδυ!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος