“…κάθε κριτική και συμβουλή που μου δίνουν είναι σεβαστή και προσπαθώ να μαθαίνω και να εξελίσσομαι από αυτές” – Βαρβάρα Σεργίου

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Σημερινή φιλοξενούμενη της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Βαρβάρα Σεργίου, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο αυθόρμητη εξομολόγησή της! ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η Βαρβάρα Σεργίου σπούδασε εγκληματολογία και σήμερα ζει στην Κύπρο μαζί με την οικογένεια της. Όταν δε χάνεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, της αρέσει να […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σημερινή φιλοξενούμενη της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Βαρβάρα Σεργίου, την οποία και ευχαριστώ για την τόσο αυθόρμητη εξομολόγησή της!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βαρβάρα Σεργίου σπούδασε εγκληματολογία και σήμερα ζει στην Κύπρο μαζί με την οικογένεια της. Όταν δε χάνεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, της αρέσει να ακούει μουσική και να δημιουργεί φανταστικές ιστορίες. Αγαπημένο χόμπι της είναι η ζωγραφική.

​To διήγημα της Λυτρωτής Νο7 διακρίθηκε και βραβεύτηκε για την 3η θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού LARRY NIVEN 2016,  Βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας» για την κατηγορία διήγημα από τις Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

 Δημιουργεί ιστορίες στο wattpad  όπως η βραβευμένη με Wattys2016 ιστορία της Ματωμένα Φεγγάρια, Είμαι Ζόμπι, Ουρλιαχτά Σιωπής.

 Το βιβλίο «Έκπτωτη θεά – Η Μεταμόρφωση» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο έχει εκδοθεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας φανταστικής λογοτεχνίας «Έκπτωτη Θεά».

Τρόποι Επικοινωνίας:

 Webpage: http://serbarb2.wixsite.com/varvarasergiou

Facebook: https://www.facebook.com/varvara.sergiou

Goodreads: https://www.goodreads.com/varvarasergiou

WordPress Blog: https://varvarasergiou.wordpress.com/

Wattpad: https://www.wattpad.com/user/barbaraser

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

  1. Γιατί γράφεις;

Από μικρή μου άρεσε να πλάθω ιστορίες με επιβλητικούς δράκους, πανέμορφες νεράιδες, κακές μάγισσες και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο του φανταστικού. Ξεκίνησα δειλά πριν χρόνια να γράφω για να εκφράσω συναισθήματα και σκέψεις μου, όμως συνεχίζοντας, η συγγραφή μου έγινε απαραίτητη. Δεν άργησα να κατανοήσω ότι το να γράφω έχει γίνει απόλυτη ανάγκη μου. Όχι μόνο για να εκφραστώ μέσα από τους ήρωες μου και να τους δώσω πνοή, αλλά και για να δημιουργήσω κάτι το καινούργιο. Κάθε ήρωας στις ιστορίες μου είναι ένα μικρό κομμάτι από εμένα, μία δική μου εν μέρη εκδοχή. Η φαντασία μου καλπάζει άγρια και εγώ γράφω προσπαθώντας να την δαμάσω και να την χαλιναγωγήσω. Η συγγραφή μου είναι άκρως απαραίτητη ως άνθρωπος.

  1. Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Συγγραφέας και ποιητής δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι με το έμφυτο ταλέντο και την απόλυτη εσωτερική ανάγκη της συγγραφής. Αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να γίνει κάτι το οποίο δεν αγαπά.

  1. Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις;

Λατρεύω τα μυθιστορήματα είτε αυτά ανήκουν στην επιστημονική φαντασία, ή είναι φαντασίας ή πρόκειται για αστυνομικά φτάνει να υπάρχει σε αυτά ρομαντισμός, δράμα, χιούμορ και αγωνία και να διαφαίνεται η ψυχοσύνθεση του κάθε χαρακτήρα.  Για κάθε τι που γράφω το μελετώ πρώτα, γι αυτό και πιστεύω ότι αν είναι κάτι που νιώσω ότι έχω ανάγκη να εκφράσω θα το κάνω με αγάπη και πολύ πάθος.

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Σαν φανατική αναγνώστρια και η ίδια θεωρώ ότι είμαστε και τα τρία. Πρώτα σαν πελάτες αγοράζουμε το βιβλίο, μετά το διαβάζουμε και έτσι μπορούμε να το κρίνουμε και εάν μας δοθεί ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον συγγραφέα μπορεί και να γίνουμε και συμβουλάτορες του. Σαν συγγραφέας πάντοτε προσπαθώ να είμαι κοντά στους αναγνώστες μου. Με όσους μιλώ προσωπικά, τους ζητώ αφού το διαβάσουν να μου πουν την άποψη τους. Οι υπόλοιποι αναγνώστες που δυστυχώς δεν έχω προσωπική επαφή μαζί τους, τους ενθαρρύνω να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω της ιστοσελίδας μου. Είμαι προετοιμασμένη να ακούσω όλα τα σχόλια από όσους έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους και τα χρήματα τους για να αγοράσουν και να διαβάσουν το βιβλίο μου. Κάθε κριτική και συμβουλή που μου δίνουν είναι σεβαστή και προσπαθώ να μαθαίνω και να εξελίσσομαι από αυτές.

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Θα ήθελα να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους εκκολαπτόμενους συγγραφείς και ποιητές.

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου; Αυτή η ερώτηση δεν νομίζω να μπορεί να απαντηθεί. Πηγή έμπνευσης μπορεί αν είναι τα πάντα αλλά και τίποτα.

  1. Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

Σίγουρα θα ήθελα η συγγραφική μου ικανότητα να πλησιάζει το 10 όμως αν και είμαι σκληρή με τον εαυτό μου και του ασκώ καθημερινά αυστηρή κριτική, δεν μπορώ να βαθμολογήσω την συγγραφική μου ικανότητα. Πιστεύω ότι η συγγραφική ικανότητα αναδεικνύεται σε βάθος χρόνου και καταλληλότεροι και αντικειμενικότεροι κριτές είναι οι αναγνώστες.

  1. Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Το να μπορείς να γράφεις είναι χάρισμα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει συγγραφέας που να επιδιώκει το χρήμα και την δόξα. Όμως εάν αυτά προκύψουν στο μέλλον δεν είναι κάτι που κατακρίνω. Μάλιστα θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βήμα και αξία σε περισσότερους εγχώριους νέους συγγραφείς που έχουν τόσα πολλά να δώσουν.

  1. Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών;

Είμαι καινούργια σε αυτόν το δύσκολο χώρο και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι μόνο συμπάθειες έχω στους λογοτεχνικούς κύκλους. Δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική και θεωρώ ότι υπάρχει θέση για όσους ενδιαφέρονται για την λογοτεχνία. Δέχομαι την κριτική άποψη και την σέβομαι όπως σέβομαι και τον άνθρωπο γενικότερα.

  1. Ανέφερε τρείς χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρείς για τους οποίους όχι.

Δίκαιη, Ειλικρινής, Άμεση, Ρομαντική, Βοηθητική, Καχύποπτη… Δεν βρίσκω κάτι για το οποίο να μην είμαι υπερήφανη γι αυτό έγραψα 6 χαρακτηρισμούς για εμένα για τους οποίους είμαι υπερήφανη.

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου