“….με ενοχλεί όταν ρωτούν εάν είναι βιωματικά τα γραφόμενά μου ή όχι” – Τίμος Κατσούλας

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Σημερινός φιλοξενούμενος στην λογοτεχνική δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο λογοτέχνης Τίμος Κατσούλας, τον οποίο και ευχαριστώ για τον αυθορμητισμό των σκέψεων του. Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα από το προσωπικό του βιογραφικό. Βιογραφικό Τίμου Κατσούλα:  Έχω καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και μένω στον Πειραιά. Έχω εκδόσει με το […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Σημερινός φιλοξενούμενος στην λογοτεχνική δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο λογοτέχνης Τίμος Κατσούλας, τον οποίο και ευχαριστώ για τον αυθορμητισμό των σκέψεων του.

Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα από το προσωπικό του βιογραφικό.

Βιογραφικό Τίμου Κατσούλα:

 Έχω καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και μένω στον Πειραιά.

Έχω εκδόσει με το ψευδώνυμο ΛΕΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ τις παρακάτω συλλογές: ‘’Τα μελωδικά’’ Αθήνα 2013, ‘’Τρολλς’’ Αθήνα 2013, ‘’Φτερουγίσματα’’-‘’Μινιατούρες’’-‘’Τα μετωπικά’’ Πειραιάς 2014,‘’Του περίγυρου’’ Νίκαια 2015 και ‘’Εν αντιθέσει’’ Νίκαια 2016

Τρόπος επικοινωνίας: Με το προφίλ που διατηρώ με το ψευδώνυμο «Δαναός Κίμων»: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008671153103

 

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

1.Γιατί γράφεις; Βασικά καταγράφω γεγονότα συμπεριφορές από το κοντινό και από το ευρύ περιβάλλον αλλά και πολλές ιδέες μου από τον κόσμο των συναισθημάτων.

2.Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει; Εάν έβλεπα πως από μικρός έχει κάποιο ταλέντο μία έφεση στα λογοτεχνικά θα του έλεγα να συνεχίσει.Ειδάλλως όχι.

3.Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις; Επειδή δόξα τω Θεώ, μέχρι τώρα, δεν πάσχω από ιδέες, πολλές τις έχω καταγράψει σε έμμετρο στίχο ή σε ελεύθερο σαν απλά στιχουργήματα ή και πολλά σαν ποιήματα.Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες σπουδές για συγγραφικές ή άλλες απόπειρες (μυθιστορήματα κλπ)

4.Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες; Κριτές.

5.Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου; Η καλύτερη πως υπάρχει ποιητική φλέβα και ότι πραγματοποιώ μια σύζευξη φαντασίας με την πραγματικότητα. Η χειρότερη όταν αντιμετώπισα άρνηση να παρουσιαστώ σαν λαϊκός ποιητής.

6.Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί; Με ενοχλεί όταν ρωτούν εάν είναι βιωματικά τα γραφόμενά μου ή όχι.

7.Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί; Από όλες τις συλλογές που έχω εκδόσει, ορισμένα πονήματα πιστεύω, από κάθε μια, πλησιάζουν το 10!

8.Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;Οι περισσότεροι γράφουν από εσωτερική ανάγκη.

9.Έχεις μόνο συμπάθειες ή και αντιπάθειες στους λογοτεχνικούς κύκλους; Ποια η αιτία αυτών; Δεν είμαι ευρέως γνωστός στους λογοτεχνικούς κύκλους.Όλες οι συλλογές μου έχουν κυκλοφορήσει σε λίγα αντίτυπα και με δικά μου έξοδα.Και έχω την αίσθηση πως δεν έχω καμιά συμπάθεια!!!

10.Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;Αυτή την στιγμή, δεν πιστεύω πως θα κάνω κάποια καριέρα.Αυτό που προσδοκώ για το μέλλον είναι να καταγραφώ κάπου, χωρίς να με πολυενδιαφέρει η αξιολόγηση.

 

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

 

Κράτα το

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου