Ο θησαυρός της γιαγιάς

7.10.2013

 

 OTTG

τοβιβλίο.net υποδέχεται τη Σμαραγδή Μητροπούλου και την ιστορία της 'Ο θησαυρός της γιαγιάς". Με ανεπιτήδευτο ύφος και γραφή, η συγγραφέας εξιστορεί αυτό που λίγο πολύ έχει συμβεί σε όλους μας και δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι παππούδες στα μάτια μας φάνταζαν σαν τους ήρωες του παραμυθιού στα παιδικά μας μάτια. Όταν όμως ο άνθρωπος μεγαλώνει, εν-ηλικιώνεται, τι γίνονται όλες εκείνες οι εικόνες; Οι σκέψεις; Και οι μαγικές ιστορίες των παππούδων που πια έχουν περάσει από το ιδανικό στην απομυθοποίηση; Για μερικούς ανθρώπους η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ, απλώς συνεχίζεται...

Η συγγραφέας γράφει:

«Ο θησαυρός της γιαγιάς»  είναι ένα παραμύθι για όλα εμάς τα «μεγάλα, ενήλικα παιδιά» που στην πορεία της ζωής, κυνηγώντας την όποια επιτυχία και καταξίωση, αποχωριστήκαμε τις ρίζες μας, ξεχάσαμε (ή νομίσαμε πως ξεχάσαμε) να στοχαζόμαστε και να ονειρευόμαστε, έχοντας θάψει βαθειά μέσα μας εκείνο το παιδί που αποτελούσε το πιο αγνό, αθώο κι ανόθευτο κομμάτι του εαυτού μας. Μόνο που εκείνο βρίσκει πάντα την κατάλληλη ευκαιρία να αναδυθεί στην επιφάνεια….

τοβιβλίο.net

Η γιαγιά Σμαραγδένια του παραμυθιού δε διαφέρει πολύ από την εικόνα που έχουμε μέσα μας για την ιδανική γιαγιά των παιδικών μας χρόνων. Στα παιδικά μάτια ακόμα και τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα μοιάζουν μεγάλα μυστικά καλά φυλαγμένα και συμβολίζουν κόσμους μαγικούς γεμάτους περιπέτειες. Κι όταν τα παιδικά μάτια μεγαλώσουν και δουν την πραγματικότητα όπως είναι, ακόμα και τότε δεν μπορούν να απομυθοποιήσουν τα μεγάλα αυτά μυστικά γιατί ο κόσμος της γιαγιάς και του παππού παραμένει ένας κόσμος μαγικός μέσα στην ψυχή μας.

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Email Facebook
Σύρετε εδώ αρχεία για μεταφόρτωση
Σύρετε εδώ αρχεία για μεταφόρτωση

Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Cardiff University (Mεγάλη Βρετανία). Είναι, επίσης, διπλωματούχος Δημιουργικής Γραφής (Diploma in Creative Writing) του Κολεγίου Writers’ Bureau (Manchester, UK), ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεατρικής γραφής στο Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. ΄Εχει βραβευτεί από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών για τα θεατρικά της έργα: «Η γη της επαγγελίας» και «Πριν ο ήλιος δύσει». ΄Αρθρα της ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «5+1» του προγράμματος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Μοιράζει την αγάπη της εξίσου στη διδασκαλία και στη συγγραφή ιστοριών. 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

5 σχόλια

5 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Η Σμαραγδή – ας μου επιτρέψει την οικειότητα- έγραψε μια τόσο τρυφερή ιστορία που ομολογουμένως άγγιξε την ψυχή μου. Η γραφή της απλή και “απαλή”, μας μάζεψε κοντά της και ψάξαμε παρέα το σεντούκι της γιαγιάς και συγκινηθήκαμε βρίσκοντας ένα- ένα τα αντικείμενα τα οποία περιγράφει τόσο όμορφα με τις παλιές τους ονομασίες. Το τέλος μοσχοβόλησε καφέ και ηρεμία! Να ναι καλά η Σμαραγδή για τις όμορφες στιγμές που μου χάρισε!.

  Απάντηση
 2. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Ένα σεντούκι που έκρυβε πολύτιμα μυστικά… που γέμισε τρυφερότητα και συγκίνηση την εγγόνα… που την ξανάκανε “μικρή Σμαραγδένια” και έδωσε ζωή στις όμορφες ιστορίες που έπλαθε με την φαντασία της… Ένα σεντούκι ανεκτίμητος φύλακας ονείρων! Σαν το σεντούκι της ψυχής μας! Τι όμορφο κι ευαίσθητο, Σμαραγδή μου!

  Απάντηση
 3. Giannis

  Μου κάνατε την ημέρα ομορφότερη ….ευχαριστώ !!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου