“…στόχος είναι ο αναγνώστης, η αναγνώστρια να γίνει «σύντροφος» του βιβλίου μου” – Χρίστος Γρ. Σοροβέλης

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο  συγγραφέας Χρίστος Γρ. Σοροβέλης τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική του συνέντευξη! Τρόποι επικοινωνίας με τον συγγραφέα Χρίστο Γρ. Σοροβέλη https://www.facebook.com/xristos.soro [email protected]   Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές Γιατί γράφεις; Είναι μια ανάγκη να ξορκίσω ό,τι είναι μέσα μου […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο  συγγραφέας Χρίστος Γρ. Σοροβέλης τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική του συνέντευξη!

Φωτογραφία του Χρίστος Γρ. Σοροβέλης.

Τρόποι επικοινωνίας με τον συγγραφέα Χρίστο Γρ. Σοροβέλη

https://www.facebook.com/xristos.soro

[email protected]

 

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

  1. Γιατί γράφεις;

Είναι μια ανάγκη να ξορκίσω ό,τι είναι μέσα μου και πληγώνει, να καταφέρω να αγγίξω όνειρα που δεν τολμήσαμε να φανερώσουμε, όχι γιατί δεν μπορούσαμε αλλά γιατί φοβόμαστε να τα ομολογήσουμε στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν το καταφέρνω, έστω για λίγο, είναι μια μικρή νίκη.

  1. Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Δεν έχω τη δυνατότητα να δίνω συμβουλές. Αν κάποιος θεωρεί πως μπορεί και πρέπει, ας το τολμήσει!

  1. Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις;

Σκέπτομαι συνεχώς να γράψω ένα θεατρικό έργο. Έχω συλλάβει την ιδέα, μένει να ολοκληρωθεί. Σύντομα –ελπίζω- θα εκδοθεί και μια νουβέλα.

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Πρώτος και αυστηρός αναγνώστης για ό,τι γράφω είμαι εγώ. Αν δεν έχω κάτι να πω, σιωπώ. Δεν θέλω να γράφω για να γράψω. Στόχος είναι ο αναγνώστης, η αναγνώστρια να γίνει «σύντροφος» του βιβλίου μου, να αγγίξει τα μηνύματα, να τα κατανοήσει και γιατί όχι, να τα απορρίψει. Τότε, το βιβλίο κατόρθωσε να περπατήσει.

  1. Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

Έχω ακούσει θετικές απόψεις από ανθρώπους του λεγόμενου χώρου αλλά κυρίως με ενδιαφέρει ο αναγνώστης. Αυτός είναι ίσως πιο «αθώος» κριτής, με την έννοια πως ό,τι νιώθει το εκφράζει, δίχως δεύτερη σκέψη.

  1. Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει;

Ελπίζω μέσα από το βιβλίο μου να αποτυπώνεται ο εαυτός μου. Αυτός είμαι και στην καθημερινότητα.

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Θα προτιμούσα μια πιο αυστηρή επιλογή από το χώρο των εκδόσεων

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Καμία. Αν αφορά τη Λογοτεχνία, απαντώ. Άλλωστε με το διάλογο, ανοίγονται νέοι δρόμοι.

  1. Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Πιστεύω πως αν ενδιαφέρει η δόξα, η οικονομική άνεση, απομακρυνόμαστε από το ουσιώδες.

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Το ομορφότερο όνειρο είναι να εξακολουθώ να γράφω, να με διαβάζουν και να νιώθω πως πράγματι έχω να πω πολλά, που αφορούν έστω και λίγους.

 

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου