“…το ομορφότερο όνειρό μου έχει ήδη πραγματοποιηθεί!” – Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενος της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης , τον οποίο και ευχαριστώ για την τόσο δοτική του εξομολόγηση! ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του ’81 και μεγάλωσε στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια (από έξι ο τελευταίος). Από μικρή ηλικία οι […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενος της λογοτεχνικής δράσης «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης , τον οποίο και ευχαριστώ για την τόσο δοτική του εξομολόγηση!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του ’81 και μεγάλωσε στη Νίκαια σε πολύτεκνη οικογένεια (από έξι ο τελευταίος). Από μικρή ηλικία οι γονείς του τον πήγαιναν σε θεατρικές παραστάσεις όχι απαραίτητα για παιδιά. Στην Τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη και ένα χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Η αγάπη του για το θέατρο και τη δημιουργική γραφή δεν σταμάτησε ποτέ. Είχε λάβει μέρος και σε διαγωνισμούς χωρίς όμως να πάρει κάποια διάκριση. Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο και συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Νικήτας Τσακίρογλου. Μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις που έλαβε μέρος είναι: Αντιγόνη, Λυσιστράτη Μ.Θεωδοράκη, Μια κωμωδία Ι. Καμπανέλλη, Μαγικός Αυλός, Ιουλιανός ο Παραβάτης και Συρανό Ντε Μπερζεράκ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα/δημοσιογράφο Μανίνα Ζουμπουλάκη η οποία έχει επιμεληθεί τα δυο πρώτα του βιβλία. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά. Το Τελευταίο Botox,  το  Τρείς Τρείς Εννιά,  το  Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα και την Diva. Τα τρία παίχτηκαν με επιτυχία.

Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη και έπαιζε σε παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Εγνατία. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να γράφει τους Μονολόγους στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο antivirus magazine, στο mcnews.gr και στο koukidaki.blogspot.com. Έχουν εκδοθεί τρία βιβλία του: μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Το Τελευταίο Botox και άλλες ιστορίες», ένα μυθιστόρημα που είναι η βιογραφία ενός σκύλου με τίτλο «Ερμή…Μη!» και το αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Φόνοι στην Κρυστάλλη». Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων».

Τον ελεύθερο χρόνο του γράφει στο «methismenesistories. blogspot.com».

Διαβάζει μέσα σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Αγαπημένοι του: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Γιάννης Ξανθούλης, Χρήστος Χωμενίδης, Στιβ Γουάτσον, Τζο Νέζμπο. Ακούει πολλά είδη μουσικής, πηγαίνει τακτικά θέατρο, ταξιδεύει όταν βρει ευκαιρία, γράφει κάθε φορά που έχει έμπνευση και ευτυχώς αυτό συμβαίνει συνέχεια…

Επικοινωνία: [email protected]

 

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς και Ποιητές

Γιατί γράφεις;

Για να υπάρχω, να ζω, να αναπνέω…

Σε ποιόν εκδοτικό οίκο θα ήθελες να εκδίδεται το βιβλίο σου και γιατί;

Στις Εκδόσεις Πνοή φυσικά γιατί αυτό είναι το εκδοτικό μου σπίτι το οποίο με έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας.

Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Είναι το οξυγόνο μου! Αυτοί μου δίνουν δύναμη να γράφω, να γίνομαι καλύτερος, να πάω παρακάτω, να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω.

Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

Ευτυχώς μέχρι σήμερα ακούω μόνο θετικές κριτικές! Ότι τα βιβλία μου δεν είναι συνηθισμένα και ότι διαβάζονται ξεκούραστα. Στο παρελθόν δέχτηκα μόνο μία αρνητική κριτική αλλά δεν ξέρω αν πιάνεται γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν διαβάζει. Μου είπε συγκεκριμένα ότι βαρέθηκε από τις πρώτες σελίδες.

Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει;

Οι αναγνώστες μου με συμπαθούν πολύ όσο και τα «παιδιά» μου. Φροντίζουν να μου το δείχνουν με κάθε τρόπο και ναι πιστεύω ότι ισχύει.

Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Με ενοχλούν τα βιβλία που πουλάνε αβέρτα επειδή διαφημίζονται παντού και όχι επειδή είναι καλά βιβλία. Μου αρέσει το ότι ο καθένας παραμένει στο είδος που υπηρετεί.

Με άριστα το 10, πού κατατάσσεις την συγγραφική σου ικανότητα και γιατί;

Βάζω ένα 8 γιατί δεν μου αρέσει να γίνομαι μετριοπαθείς και επειδή όπως μου λένε έχω πολύ δυνατή πένα.

Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Στην Ελλάδα; Ποιο χρήμα και ποια δόξα; Από εσωτερική ανάγκη το κάνουν όπως κι εγώ. Αν πιστεύει κάποιος/κάποια ότι θα βγάλει χρήματα είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Ο χειρότερος εφιάλτης μου είναι να κάθομαι μπροστά σε μια λευκή οθόνη χωρίς να έχω έμπνευση. Το ομορφότερο όνειρό μου έχει ήδη πραγματοποιηθεί! Να βλέπω τα βιβλία μου να διαβάζονται και να εισπράττω την αγάπη του κόσμου!

…και η ώρα σου να ανταποδώσεις την…. ιερή εξέταση που πέρασες από αυτή την ανακριτική συνέντευξη! Κάνε μια δική σου, λογοτεχνική ερώτηση-ταμπού για κάτι που θα ήθελες να μάθεις για τον δημιουργό αυτού του ερωτηματολογίου!

Ποιον Έλληνα συγγραφέα ζηλεύεις ή σε ποιόν θα ήθελες να μοιάσεις και γιατί;

Θεόφιλος Γιαννόπουλος: Σ’ ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για την τόσο αυθόρμητη συνέντευξή μας!

Σχετικά με το ερώτημά σου, προτιμώ να χαράζω εγώ την πορεία των ονείρων μου και να μην βαδίζω μιμούμενος επιτυχημένους ομότεχνους δημιουργούς…

Πάντα επιτυχίες εύχομαι στην λογοτεχνική σου διαδρομή!

Αν είσαι συγγραφέας, ποιητής, αναγνώστης ή κριτικός βιβλίων, τότε σε καλούμε σε μια προσωπική λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας», «Ποιητής» , «Αναγνώστης» ή «Κριτικός βιβλίων», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη μου τη θετική ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου