Το ταξίδι της Ηλιοστάλακτης

25.04.2013

τοβιβλίο.net υποδέχεται ένα παραμύθι διδακτικό για όλους, μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους ανθρώπους, το “Ταξίδι της Ηλιοστάλακτης” της Μαρίας Μυτερόζου. Σταυροδρόμια αλλά και αποφάσεις που χαράζουν την πορεία μας στη ζωή είναι καθημερινό φαινόμενο, η επιμονή όμως  και η προσήλωση στο στόχο δεν απαντάται με μεγάλη συχνότητα. Κι αυτό έρχεται να μας θυμίσει η συγγραφέας με το παραμύθι της, προσωποποιώντας στην πρωταγωνίστριά του  όλα αυτά τα χαρίσματα του ανθρώπινου χαρακτήρα που εξασφαλίζουν την επιτυχία αλλά και την ευτυχία στη ζωή.

Η Μαρία Μυτερόζου γράφει για το παραμύθι της:

Ένα παραμύθι για παιδιά από έξι ως έντεκα χρονών. Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Ηλιοστάλακτη, καταφέρνει να φτάσει στην ευτυχία μετά από πολλά εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο της. Η ζωή όμως δεν είναι παραμύθι. Κάποια στιγμή τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν κάποιο δρόμο στη ζωή τους. Μερικά από αυτά δεν ακολουθούν το σωστό δρόμο. Άλλα καταφέρνουν και γυρίζουν πίσω κι άλλα χάνονται για πάντα. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους οι γονείς και οι δάσκαλοι να τους στηρίζουν και να τους συμβουλεύουν ανάλογα με τη κλίση και τα προσόντα του κάθε παιδιού. Η αδιαφορία των μεγάλων ωθεί τα παιδιά σε λάθος επιλογές στη ζωή τους.

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Η Μαρία Μυτερόζου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Τελείωσε σχολή γραμματέων και σπούδασε λογοτεχνία και δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής μεταξύ των οποίων ήταν και της συγγραφέας Μαρίας Γούσιου. Το 2011 έκανε τη πρώτη της προσπάθεια με την ομάδα των bohemians http://www.bohemiansteam.blogspot.gr/. Eκδόσανε τις ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ. Eίναι μια συλλογική δουλειά με δεκά οκτώ ιστορίες φαντασμάτων και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Α. Παπαδοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Ο λαθροκυνηγός

Ο λαθροκυνηγός

“Τώρα βρήκε να μας κλείσει μέσα η καταραμένη καραντίνα; Τώρα που τα καλύτερα θηράματα βγαίνουν να βοσκίσουν το φρέσκο χορτάρι και τα αγριολούλουδα;” είπε θυμωμένος. Εδώ και τρεις μήνες, έβγαζε τακτικά τα κυνηγητικά του όπλα και τα περιποιούνταν αναλόγως. Τα έλυνε με...

Η δίψα

Η δίψα

-Μαμά, γιατί εγώ δεν πάω σχολείο σαν όλα τα παιδιά; -Σε ποιο σχολείο; -Να, εδώ που είμαστε τώρα. Βλέπω κάθε μέρα τα παιδιά με τις τσάντες τους που πάνε και θα ήθελα να πάω κι εγώ. -Δεν σε καταλαβαίνω... Άσε τις κουβέντες να δούμε πώς θα περάσει κι η σημερινή μέρα. Και...

Χειροπιαστά όνειρα

Χειροπιαστά όνειρα

Το δωμάτιο άδειο. Δυο πολυθρόνες ορφανές, αντικριστά. Τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες, οι τοίχοι δίχως κάδρα. Γκρι τοίχοι, σπατουλαρισμένοι. Κανένα ψεγάδι πάνω τους. Και τα παράθυρα με τζάμια τόσο καθαρά που περιμένεις τον αέρα ή την κάψα. Τα κανάτια κλειστά αφήνουν...

4 σχόλια

4 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

  Εκτός του όμορφου, υπέροχου ταξιδιού που έκανα με την Ηλιοστάλακτη, ταξίδεψα και στα παιδικά μου χρόνια εκεί στην Αφρική, όπου τις νύχτες γύρω από μια φωτιά ο γέρος του χωριού μας έλεγε παραμύθια κάτω από τα αστέρια. Η Μαρία Μυτερόζου ξέρει πως να σε ταξιδεύει στους δρόμους που την οδηγεί ο Ήλιος. Θα διαβάσω τούτο το παραμύθι στα εγγόνια μου και είμαι σίγουρος ότι θα τους χαρίσει όμορφα όνειρα αλλά και θα τους μάθει πολλά. Με τις ευχαριστίες μου για τις όμορφες στιγμές που πέρασα αλλά και για το όμορφο ταξίδι στα παιδικά μου χρόνια.

  Απάντηση
 2. Σμαραγδάκη Ρούλα

  Όσοι μπορούν να γράψουν ένα τόσο όμορφο παραμύθι όπως η Μαρία Μυτερόζου έχουν μπει μέσα στην παιδική ψυχή που μόνο εκεί μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να ταξιδέψει μαζί με την δική τους.!!! καλή συνέχεια της εύχομαι.

  Απάντηση
 3. Θωμάς

  Είχα καιρό να διαβάσω κάτι και να παρακαλάω να μην τελειώσει. Περιμένω πώς και πώς να το διαβάσω και στην κόρη μου. Τρυφερό και καλογραμμένο. Μπράβο, Μαρία.

  Απάντηση
 4. νεττα

  μπραβο παντα δημιουργικη με πολλη εμπνευση

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου