τοβιβλίο.net υποδέχεται ένα παραμύθι διδακτικό για όλους, μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους ανθρώπους, το “Ταξίδι της Ηλιοστάλακτης” της Μαρίας Μυτερόζου. Σταυροδρόμια αλλά και αποφάσεις που χαράζουν την πορεία μας στη ζωή είναι καθημερινό φαινόμενο, η επιμονή όμως  και η προσήλωση στο στόχο δεν απαντάται με μεγάλη συχνότητα. Κι αυτό έρχεται να μας θυμίσει η συγγραφέας με το παραμύθι της, προσωποποιώντας στην πρωταγωνίστριά του  όλα αυτά τα χαρίσματα του ανθρώπινου χαρακτήρα που εξασφαλίζουν την επιτυχία αλλά και την ευτυχία στη ζωή.

Η Μαρία Μυτερόζου γράφει για το παραμύθι της:

Ένα παραμύθι για παιδιά από έξι ως έντεκα χρονών. Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Ηλιοστάλακτη, καταφέρνει να φτάσει στην ευτυχία μετά από πολλά εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο της. Η ζωή όμως δεν είναι παραμύθι. Κάποια στιγμή τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν κάποιο δρόμο στη ζωή τους. Μερικά από αυτά δεν ακολουθούν το σωστό δρόμο. Άλλα καταφέρνουν και γυρίζουν πίσω κι άλλα χάνονται για πάντα. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους οι γονείς και οι δάσκαλοι να τους στηρίζουν και να τους συμβουλεύουν ανάλογα με τη κλίση και τα προσόντα του κάθε παιδιού. Η αδιαφορία των μεγάλων ωθεί τα παιδιά σε λάθος επιλογές στη ζωή τους.

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Η Μαρία Μυτερόζου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Τελείωσε σχολή γραμματέων και σπούδασε λογοτεχνία και δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής μεταξύ των οποίων ήταν και της συγγραφέας Μαρίας Γούσιου. Το 2011 έκανε τη πρώτη της προσπάθεια με την ομάδα των bohemians http://www.bohemiansteam.blogspot.gr/. Eκδόσανε τις ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ. Eίναι μια συλλογική δουλειά με δεκά οκτώ ιστορίες φαντασμάτων και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Α. Παπαδοπούλου στη Θεσσαλονίκη.