Σκοτεινές Ιστορίες Χριστουγέννων, του Κωνσταντίνου Παλίλη

Προσθέστε τον δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net στην Google

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα της αναζήτησης

γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Τα Χριστούγεννα τα έχουμε συνηθίσει με φώτα, όμορφες μυρωδιές, ζεστή ατμόσφαιρα, αγαλλίαση, βόλτες με καλή παρέα, αγκαλιές ξέχειλες από αγάπη και όμορφες οικογενειακές στιγμές που γίνονται αναμνήσεις.

Στο σημερινό βιβλίο που θα σας παρουσιάσω, το σκηνικό είναι πολύ διαφορετικό. Θυμίζει μεν Χριστούγεννα αλλά παραπέμπει σε τρόμο, φόνους, ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ναι, καλά διαβάσατε. Μην περιμένετε να χαλαρώσετε διαβάζοντάς το, μα ακριβώς το αντίθετο! Ιστορίες γεμάτες δράση, αίμα, ψυχές που διεκδικούν, περιφέρονται ανάμεσα στις σελίδες και περιμένουν στωικά να σε τρομάξουν.

Προετοιμάσου κατάλληλα, πάρε μια μικρή γεύση από τα όσα παρακάτω γράφω και όταν νιώσεις έτοιμος, αναζήτησε το βιβλίο για να εμβαθύνεις περισσότερο στα άδυτά του.

Ο συγγραφέας ήρωας Αλέξανδρος, η επιλογή του να γράψει για πρώτη φορά ένα μυθιστόρημα τρόπου, οι σταγόνες αίμα πάνω στο πληκτρολόγιο, το άρθρο για το τριπλό φονικό, ο αδάμαστος οίστρος γραφής, η άδεια οθόνη λίγο μετά, η σοκαριστική εικόνα των τριών αδερφών και ένα best seller βιβλίο, κλείνουν την αυλαία της πρώτης ιστορίας.

Ο κυρ Μανώλης αρωγώς των αστέγων, ο ξενώνας των αυστηρά 25 ατόμων, ο Καρίμ και η εγκυμονούσα Αριάνα και μια ισόβια καταδίκη για φόνο.

Ο Νίκος, ο παππούς με άνοια, ένα φάντασμα του παρελθόντος, ένα καμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα θανατηφόρα λαμπιόνια, θα στιγματίσουν άλλη μια μέρα Χριστουγέννων.

Η φοιτήτρια Αργυρώ, η αναζήτηση σπιτιού, η έντονη μυρωδιά γαρύφαλλου, οι μώλωπες στο κορμί της, το σπασμένο της βιολί και η ιστορία της καραντίνας αποτελούν κομμάτια μιας ακόμη τρομακτικής ιστορίας.

Η Δήμητρα, μια τραγόμορφη φιγούρα στο παράθυρο ενός ξενώνα, η οπλή ζώου στην πλάτη της, η παράξενη χιονόμπαλα σε πολλές κόπιες, μια πεντάλφα με ρούνους και η σκοτεινή μαγεία, τρομοκρατούν τόσο την κόρη όσο και την ανιψιά της γυναίκας που δέχτηκε για τα χρήματα να συμμετάσχει σε ένα άνισο παιχνίδι με φαντάσματα.

Τα τρία Σ, ο Σωκράτης, ο Σωτήρης και ο Σταύρος, τα παραφυσικά φαινόμενα, ο Σκοτεινός Βαπτιστής, η μεταφυσική τους εμπειρία, μια κρυφή συμφωνία και φυσικά τι άλλο, ο θάνατος!

Η κακιά γιαγιά της Βάλιας, οι κατάρες και ο αφορισμός, ένα απόκοσμο πλάσμα με κέρατα και ουρά, ένα κίτρινο πουλί χωρίς πούπουλα, η εικόνα της Αγίας Φωτεινής και μια τεφροδόχος με λάσπη, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Ο μικρός Αργύρης, τα κάλαντα με φίλους, ένα ορφανό αγόρι με μελωδική φωνή και το στοιχειωμένο σπίτι που τελικά επιβεβαιώνει τη φήμη του, έρχεται να τρομάξει τον αναγνώστη για μια ακόμη φορά.

Συνέχεια έχει ο τραγουδιστής Χρήστος, που τον ενδιαφέρει μονάχα τι θα πει ο κόσμος, η κηδεία της μητέρας του, τα χαρτιά ταρώ, ένα δερμάτινο κουτί, τα ευτράπελα σε ένα νεκροταφείο και η φράση «Σ’ ευχαριστώ, να προσέχεις».

Η ιερόδουλη Σόφη και οι δώδεκα φορές που θέλει να ακούει τα κάλαντα, ο οδηγός ταξί που φορά τη στολή του Άγιου Βασίλη, ένα μεγάλο κουτί σε συσκευασία δώρου, μια κενή πινακίδα αυτοκινήτου και η Μόνικα που θα αποτελέσει δώρο για κάποιον άλλον, έρχονται να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο βιβλίου τρόμου, λες και δεν έχουμε τρομάξει αρκετά!

Σειρά έχει η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Αφροδίτη, η γάτα της Τρίχα, η αγορά ενός καρυοθραύστη από παλαιοπωλείο, τα περίεργα στολίδια που τοποθετούνται ένα βράδυ στο δέντρο της και ένα περίτεχνο Κ, χαραγμένο στο πίσω μέρος του λαιμού της.

Την αυλαία κλείνει η ιστορία τεσσάρων παιδιών που ανεβαίνουν στην Πάρνηθα να γιορτάσουν τα γενέθλια του Μάρκου. Στην ιστορία θα μπερδευτούν η θρυλική μάγισσα Gryla, μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά και η Νύφη των Χριστουγέννων που ακόμη διψάει για μια απάντηση.

Προσπάθησα να σας προετοιμάσω όσο κατάλληλα μπορούσα για το ιδιαίτερο αυτό βιβλίο που όσο κι αν προκαλεί τρόμο η ανάγνωση κάθε ιστορίας, εξοπλίζεσαι με θάρρος και αγωνία και αδημονείς να διαβάσεις την επόμενη.

Ο Κωνσταντίνος Παλίλης είναι συγγραφέας, θεατρικός συγγραφέας/σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1990 στον Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του εργαστηρίου δηµιουργικής γραφής «Tabula Rasa», ενώ έχει παρακολουθήσει και σεµινάρια υποκριτικής. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει σε συνεργασία µε τη Μαρία Σ. Αποστολάτου τα θεατρικά έργα «Η εκδίκηση είναι γένους Θηλυκού», «Ήτοι µεν πρώτιστα Άνθρωπος γένετο», «Το Μαγαζάκι των αυτοκτονιών» (διασκευή), «Μέδουσα» (κοινωνικός µονόλογος µε θέµα τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών, παράσταση που τέθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραµµατείας Δηµογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων), «Τα εγγόνια της Νικολίτσας» και την παράσταση για παιδιά «Η Γκρι Πόλη», στην οποία ερµήνευσε έναν απ’ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Οι Σκοτεινές ιστορίες Χριστουγέννων είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του σε συνεργασία µε τις εκδόσεις iWrite. Έχουν προηγηθεί η Γκρι Πόλη, διασκευή του οµώνυµου θεατρικού έργου που κυκλοφορεί µαζί µε το cd µε τα πρωτότυπα τραγούδια του έργου και η Μέδουσα µε τη µορφή θεατρικού µονολόγου. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει πληθώρα σεµιναρίων υποκριτικής, συγγραφής παραµυθιού, λογοτεχνικού κειµένου και θεατρικού έργου, ενώ απ’ το 2015 είναι ιδρυτικό µέλος και µέλος του διοικητικού συµβουλίου του εργαστηρίου τεχνών «Θέσπις» µε έδρα την Πάτρα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 08 – 09 Αυγούστου 2026

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 08 – 09 Αυγούστου 2026

Real News Καθημερινή https://youtu.be/FZdzFbN8bwY https://youtu.be/OY4IHf9rIVk Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Τα ΝΕΑ Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη...

Το μικρό ευχαριστώ, της Δανάης Δάσκα

Το μικρό ευχαριστώ, της Δανάης Δάσκα

γράφει ο Πάνος Τουρλής Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα μικρό Ευχαριστώ στο στόμα του Άλεξ μαζί με το μεγάλο Όχι, το τεράστιο Θέλω, το θεόρατο Μπορώ και το αόρατο Γιατί. Το Θέλω βρίσκει την τροφή του στην παιδική χαρά, στη βιτρίνα με τα γλυκά και μεγαλώνει πάρα...

Τα κραγιόνια επιστρέφουν στο σχολείο, της Drew Daywalt

Τα κραγιόνια επιστρέφουν στο σχολείο, της Drew Daywalt

γράφει ο Πάνος Τουρλής Πέρασε το καλοκαίρι και τα κραγιόνια ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σχολείο. Αποχαιρετούν την παραλία και τη νύχτα πριν την πρώτη μέρα στην τάξη ψάχνουν να βρουν τι θα φορέσουν για την επομένη. Θα συναντήσουν τους παλιούς τους φίλους, θα...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *