τοβιβλίο.net

Select Page

Ένας χαμογελαστός άνθρωπος

Ένας χαμογελαστός άνθρωπος

 

Ένας χαμογελαστός άνθρωπος
του Θωμά Μενεξέ

τοβιβλίο.net με μεγάλη χαρά υποδέχεται το Θωμά Μενεξέ, έναν εκπαιδευτικό με πλούσια πνευματική αλλά και συγγραφική δράση, την οποία μπορείτε να γνωρίσετε στα δυο ιστολόγια που διαχειρίζεται, στο 'Λογομνήμων' και στο 'Όταν ήμουν δάσκαλος'. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του, το οποίο ανεπιφύλακτα σας συστήνει να διαβάσετε τοβιβλίο.net, είναι το άρθρο 'Μια ιστορία αγάπης'.

Σήμερα, και είναι ιδιαίτερη για εμάς τιμή, παρουσιάζει για πρώτη φορά μέσα από τις σελίδες του 'βιβλίου' μας το παραμύθι για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, 'Ένας χαμογελαστός άνθρωπος'.

Στην περίπτωση που πιο πάνω εμφανίζεται μήνυμα λάθους απλώς κάντε ανανέωση (refresh) της σελίδας ή κάντε κλικ εδώ.

Ο συγγραφέας της ιστορίας που παρουσιάζουμε σήμερα μοιράζεται μαζί μας μια στιγμή από το παρελθόν του, μια στιγμή με τον πατέρα του και τη συμβουλή που εκείνος του έδωσε και η οποία αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθεί ο Χαμογελαστός Άνθρωπος.

"Ο πατέρας μου με συμβούλευε να μη φοβάμαι τους χαμογελαστούς ανθρώπους γιατί το χαμόγελο –όχι το γέλιο- βγαίνει κατευθείαν από την καρδιά και ένας άνθρωπος που είναι πάντα χαμογελαστός δεν μπορεί να είναι κακός. Σ’ αυτή τη συμβουλή στηρίχτηκα για να γράψω την ιστορία του Χαμογελαστού Ανθρώπου και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι πως οφείλω να την αφιερώσω στη μνήμη του πατέρα μου."

τοβιβλίο.net

Μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει τη διαφορά; Μπορεί να αλλάξει όλα εκείνα τα πράγματα που οι άλλοι θεωρούν ως δεδομένα; Μπορεί να ανατρέψει την καθημερινότητα και να την κάνει καλύτερη; Ή έστω διαφορετική; Αν χρησιμοποιήσει ως όπλο του το χαμόγελο μπορεί.

 

Μια ιστορία ή καλύτερα ένα παραμύθι από εκείνα που πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά στους μεγάλους και όχι οι μεγάλοι στα παιδιά. Οι ενήλικες έχουν ξεχάσει να χαμογελούν και μετρούν τα πάντα με όρους οικονομικούς, κάτι που τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν. Ο Χαμογελαστός άνθρωπος έρχεται για να μας θυμίσει όλα αυτά που μεγαλώνοντας έχουμε ξεχάσει.

Το χαμόγελο διαδόθηκε γρήγορα, σαν κολλητική ασθένεια, έγινε συνήθεια σε όλους. Καλημερίζονταν και χαμογελούσαν, δούλευαν στα χωράφια και χαμογελούσαν, έκαναν τις δουλειές του σπιτιού και χαμογελούσαν, μάλωναν και χαμογελούσαν, κι η διαφωνία τους γινόταν αμέσως τόσο μικρή, τόσο ασήμαντη που αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον κι έφευγαν για τις δουλειές τους ξεχνώντας για ποιο λόγο είχαν μαλώσει. Η ζωή τους για πρώτη φορά είχε γίνει ξένοιαστη και χαμογελαστή.

 

 

 

 

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Ο Θωμάς Μενεξές είναι δάσκαλος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Εδώ και αρκετά χρόνια ξεκίνησε  να γράφει παραμύθια και ιστορίες για παιδιά, που όλα όμως κατέληγαν στο συρτάρι του. Μέχρι που η διαδικτυακή τεχνολογία βρήκε καινούριους τρόπους δημοσίευσης, και οι ιστορίες του βγήκαν -σχεδόν από μόνες τους- ξανά απ’ το συρτάρι, ξεσκονίστηκαν, έβαλαν  τα καλά τους κι άρχισαν πάλι να τρέχουν πέρα δώθε.
Τελικά οι ιστορίες είναι σαν τα μικρά παιδιά. Θέλουν κι αυτές προσοχή, αγάπη και αναγνώριση. Και μοναδικό όνειρο ενός συγγραφέα είναι να τις δει να βρίσκουν τον δρόμο τους, να ταξιδεύουν στον κόσμο, κι αν καταφέρουν να μεταδώσουν  έστω και μια στάλα συγκίνησης στους αναγνώστες τους, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον δημιουργό τους

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Θωμά Μενεξέ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για την επιμέλεια της έκδοσης του ηλεκτρονικού βιβλίου 'Ένας χαμογελαστός άνθρωπος'.

Επιμέλεια κειμένου

3 Σχόλια

  1. Σμαραγδάκη Ρούλα

    Μπράβο στον κ Θωμά Μενεξέ που έκανε το χαμόγελο πρωταγωνιστή αυτού του όμορφου παραμυθιού ισως θα ήταν σκόπιμο να το διάβαζαν πρώτα οι μεγάλοι γιατί τα παιδιά ούτως ή άλλως χαμογελούν εμείς ειμαστε που το έχουμε χάσει και το ψάχνουμε ας το βρούμε στο παραμύθι αυτό !!!!!

    Απάντηση
  2. Θωμάς

    Αγαπητή Ρούλα, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω και τοβιβλίο.net που μου έκανε τη μεγάλη τιμή να φιλοξενήσει την ιστορία μου.

    Απάντηση
  3. Όλγα

    Πώς λέγεται αυτό που ενώ χαμογελάς ταυτόχρονα θέλεις και να δακρύσεις;; Πολύ γλυκό και αισιόδοξο το διήγημά σου Θωμά, αλλά γιατί για παιδιά; Οι μεγάλοι είναι αυτοί που πρέπει να ξαναθυμηθούμε τη δύναμη που έχει ένα χαμόγελο!

    Καλοτάξιδο το ιστολόγιο!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος